מה זה לעז*ל XML ?

KKnDoIt

New member
מה זה לעז*ל XML ?

שלום לכולם, קראתי את ההגדרות הסטנדרטיות ברשת (באתרים שמכילים מילוני מונחים) שאמורות להסביר מה זה XML (לא איך לממש או לנתח קבצים כאלה, אלא למה הם משמשים). ובכן, קראתי ולא הבנתי. האם מישהו יכול להסביר מה זה ? האם זה משמש להגדרה של קובצי קונפיגורציה מורכבים (כמו קבצי INI בחלונות או CONF ביוניקס, רק משוכללים יותר), או להגדרה של פורמטי נתונים כך שניתן יהיה לשתף נתונים בין מערכות שונות ? (או לשניהם) ? אני מניח שמה שאני שואל זה: למה צריך את זה, מה אפשר לעשות עם זה ? תודה לכל מי שעונה, ואני מקווה שניסחתי את השאלה בצורה ברורה.

vinney

Well-known member
להעברת מידע

השפה מאפשרת להגדיר שדות נתונים רקורסיבית וליצור קבצים שמגדירים את המבנה שלהם מתוך סט סופי של טיפוסים בסיסיים. יש מספר סטנדרטים דומים, XML הוא הנפוץ יותר בעולם האינטרנט, בו רוב המידע הוא טקסט. ASN.1 למשל זה תקן דומה, שמאפשר להעביר נתונים בקבצים בינאריים דחוסים יחסית. אתה יכול לעשות הקבלה לCONF וINI בהבט של תוכן הקובץ מיוצג על ידי "שדה=ערך" (לא ממש כך, עם TAGים, אבל זה הרעיון), ההבדל הוא 1. שבCONF ןINI השדות ידועים מראש, ואילו בXML לא בהכרח ו2. CONF וINF בד"כ שטוחים ואילו XML בדרך כלל הייררכי.

KKnDoIt

New member
תודה על התשובה -->

אז אני מבין שאפשר להשתמש בזה גם עבור קובצי קונפיגורציה (ואכן, ראית תוכניות שעושות זאת), וגם כדי להגדיר שדות של מסדי נתונים, כך שאפשר יהיה להעביר את ההגדרות האלא ממערכת אחת לשנייה.

b o n f i r e

New member
לXML המון שימושים

מאד מאד יעיל, בין אם אתה מפתח אתרים ובין אם אתה רוצה לאגור מידע ולהעבירו בקלות. הוא מאד פורטבילי (בין מעה"פ שונות). יש פורום XML אני מציע לך לקרוא שם למה XML הוא טוב...

למעלה