מה זה לעזאזל...

dolytush

New member
מה זה לעזאזל...

"טליתא קומי"? ולמה קראו כך לפרק האחרון בעונה ה-3 וזה נכון שיש מתחם כזה בירושלים? וגם ב"אפוקריפים" למה קראו כך לפרק ההמשך של ה"פייפר מארו"?

scoutlavie

New member
לא להתעצבן

פירוש השם הוא קומי נערה, זה משהו בארמית ואני חושבת שזה קשור לסקאלי. לגבי המתחם- נראה לי שיש בית קפה כזה בי-ם. לגבי השאלה השניה, אני אנסה להיזכר... אורית- קצת עזרה פה...

Gilliana

New member
טליתא קומי

מתוך הברית החדשה, "הבשורה הקדושה עפ"י מרכוס" פרק ה' המספר על ישו אשר מחזיר לחיים ילדה בת 12 שמתה: "38 ויבא בית-ראש הכנסת וירא מהומת הבכים והמיללים בקול גדול: 39 ויבא ויאמר אליהם מה-תהמו ותבכו הנערה לא מתה אך-ישנה היא: 40 וישחקו לו והוא הוציא את-כלם ויקח את-אבי הנערה ואת-אמה והאנשים אשר אתו ויבא אל-החדר אשר-שם שכבת הנערה: 41 ויאחז ביד הנערה ויאמר אליה טליתא קומי פרושו ילדה אני אמר לך קומי נא: 42 ומיד קמה הילדה ותתהלך והיא בת-שתים עשרה שנה וישמו שמה גדולה: 43 ויזהר אותם מאד לאמר אל-יודע הדבר לאיש ויצו לתת לה לאכול". שם הפרק ממש לא קשור לסקאלי אלא לג'רמיה סמית' ויכולות הריפוי/החיאה שלו המופלאות שלו. טליתא קומי היה מבנה שהוקם לצורך שיקומן של נערות יתומות מאזור ארץ ישראל. הוקם בשנים 1866- 1868 ברחוב המלך ג'ורג' פינת רחוב בן יהודה, בירושלים סמוך לבניין המשביר החדש לצרכן של ימנו. היה זה בניין גדול בעל ערך ארכיטקטוני והיסטורי בירושלים, שנהרס ע'י יזם נדל'ן שהיה בזמנו חבר מועצת העיר. חזית המבנה שוקמה בחזית "המשביר לצרכן" (לא בית קפה). אפוקריפה - פירוש מיוונית: סודות הנסתר. האפוקריפה היא טקסטים עבריים מקוריים שנוספו לתנ"ך (נספחים) בעת תרגומו ליוונית בסביבות שנת 200 לפנה"ס.

muldercrushed

New member
שאני אבין משו אחד...

את כאילו יודעת *הכל*??? או שזה צירוף מיקרים מוזר ששואלים אותך על נושאים שאת מבינה בהם??

Gilliana

New member
אין כזה דבר צירוף מקרים ../images/Emo9.gif

לפחות לא בלקסיקון שלי... אבל לפחות בעניין של טליתא קומי אני מתמצאת כי אני מכירה טוב גם את הברית החדשה וגם כי הייתי ירושלמית הרבה מאד שנים (נולדתי וגדלתי בירושלים). ולא - אני לא יודעת הכל, זה בטוח. למען האמת - ככל שאני יודעת יותר כך אני מבינה שאני בעצם לא יודעת כלום.

orityemini

New member
אל תאמינו לה. היא יודעת הכול../images/Emo8.gif

גילי שלנו מלאת ידע ותבונה

1Shir

New member
../images/Emo6.gif

גם אני כבר הגעתי למסקנה הזאת..
(שגילי יודעת הכל)

Gilliana

New member
תודה על הצבעת האמון ../images/Emo13.gif

אבל באמת שאני לא יודעת הכל!

Gilliana

New member
מה אגיד לך...

סתם בודאי שלא - אני מודה שיש לי ידע בהרבה תחומים ומעבר לכך, אם נושא כלשהו מעניין אותי אני חוקרת אותו עד תום אבל מכאן ועד "הכל" - עוד ארוכה הדרך.

aerynsun

New member
אז את אלוהים? ../images/Emo3.gif

אני מאוד מעריכה גם את הידע שלך!!! כל הכבוד!

Gilliana

New member
מ..מ...מה, מה, מה???!!! ../images/Emo12.gif

אני מודה ומתוודה שקראו לי בחיי כבר בהרבה שמות אבל זה מעולם לא היה אחד מהם. הרגת אותי עכשיו!!!
וכמובן, תודה רבה על ההערכה

Gilliana

New member
ברור שבצחוקים ../images/Emo9.gif

רק לא קישרתי את זה לשרשור הקודם!

scoutlavie

New member
ממש לא כועסת

העניין הוא שבחוגים מסוימים אני נחשבת ממש יודעת דבר בנושא תיקים, אבל פה...אני אחת מיני רבים, וגם זה בקושי.. אבל, תמדי נחמד לפגוש אנשים שמבינים.

למעלה