מה זה "ליברו"?

new sol

New member
בלם אחורי חופשי

זאת אומרת שהוא לא שומר אישית אף חלוץ אלא חופשי לחפות על ההגנה בעבר כראו לזה בסלנג "מטאטא"

mongol1

New member
אי אפשר להשוות ביניהם

אי אפשר להשוות בין אף שחקן של פעם לזה של היום

שלום חן

New member
ליברו זה בלם אחורי קלאסי

כדוגמת לותר מתיאוס מנבחרת גרמניה שהיה ליברו וגם תומך להתקפה עם חיפוי של הבלם הקידמי והמגנים.

new sol

New member
אתה מתכוון פרנץ בקנבאור

לותר מתיאוס היה קשר אחורי לא בלם אחורי בארץ היו פעם: צביקה רוזן,פרימו,אלון בן דור, שרגא טופולנסקי, מוצי ליאון, אבי כהן,יעקב אקהויז ועוד... זה נקרא גם בשם: poozer

Abbe Faria

New member
גם בקנבאואר וגם מתיאוס שיחקו

בתור ליברו... ושניהם התחילו את הקריירה בתור קשרים מרכזיים (ממש לא אחוריים)... נראה לך שמתיאוס היה קשר אחורי, שוב, כי אתה מתבלבל בין בלם אחורי לליברו... בארץ לא היה אף "ליברו" ולמעשה אין כמעט אף קבוצה או נבחרת בעולם שמשחקת עם ליברו קלאסי (פרנץ בקנבאואר היה הראשון) חוץ מבאיירן מינכן ונבחרת גרמניה כשהיה לה שחקן שהתאים לזה (בקנבאואר, מתיאוס, זאמר)

kakoon pt

New member
בקנבאואר התחיל בתור קשר???

הקייזר התחיל בתור בלם אחורי, לפני שהוא המציא את המושג ליברו!!

Abbe Faria

New member
בקנבאואר התחיל כקשר...

במונדיאל 66 הוא שיחק כקשר, רק בתחילת שנות ה70 הוא עבר להגנה...

Abbe Faria

New member
ליברו זה ממש לא בלם אחורי

ובטח שלא מה שמכונה "סוויפר" ליברו קלאסי (כמו בקנבאואר, מתיאוס או סאמר בנבחרת והיום בהרבה משחקים דמיצ'ליס בבאיירן) משחק לפני המגנים רוב הזמן, לא מאחוריהם... זה למעשה מין שילוב של בלם וקשר הגנתי...

new sol

New member
אתה טועה...

ליברו זה השחקן האחורי והחופשי בהגנה שעולה לעזרת הקישור וההתקפה מאחור מאחר והוא אינו מכוסה ואין עליו שמירה....ותבדוק את ההגדרה במילון

Abbe Faria

New member
גם על הבלמים אין שמירה והם לא מכוסי

ם ליברו זה השחקן החופשי בהגנה, אבל החופש בא בעקבות זה שיש מאחוריו עוד 2 בלמים, שהתפקיד שלהם זה לסגור את החלוצים, והוא יכול להרוס את ההתקפות עוד לפניהם... ליברו ברוב המשחק נמצא לפני הבלמים, מספיק להסתכל על משחקים של באיירן מינכן מלפני 10 שנים עם מתיאוס או אפילו של השנים האחרונות עם דמיצ'ליס בשביל להבין את היחוד של העמדה הזאת...

new sol

New member
החלוצים שומרים את הבלמים..

כמו שהקיצונים(שחקני הקו) לוקחים את המגינים מה שאתה מתכוון זה פליימקר ולא ליברו ולהלן ציטוט מהמילון: בלם אחורי הבלם האחורי, הידוע גם בתור "סוויפר" (Sweeper), ממוקם מאחורי קו ההגנה הקדמי ותפקידו "לטאטא" את הכדור מרגלי השחקן התוקף, היה והצליח לפרוץ מבעד לקו ההגנה. השימוש הנפוץ ביותר בבלם אחורי נעשה בהרכב הכולל שני בלמים קדמיים המופקדים על שמירה אישית, שעה שהבלם האחורי דואג לכיסוי תיבת החמש. שימוש נפוץ אחר הוא במבנה "יהלום", הכולל בלם קדמי, בלם אחורי ושני מגיני כנף (ר' להלן). זהו שחקן השדה בעל האוריינטציה ההגנתית ביותר במגרש. יכולת קריאת המשחק של הבלם האחורי חיונית אף יותר ליציבות ההגנה מאשר יכולתם של הבלמים הקדמיים. ישנם מאמנים שמאפשרים לבלם האחורי לשחק תפקיד חופשי והתקפי יותר, או באיטלקית "ליברו". כיוון שהוא איננו מופקד על שמירה אישית, הוא חופשי לסייע לקבוצתו בשעת התקפה. מי שהביא את תפקיד ה"ליברו" ההתקפי לכלל שלמות היה ה"קייזר" הגרמני, פרנץ בקנבאואר. [עריכה] בלמים אחוריים ידועים מתיאס זאמר פראנקו בארזי סאמי הופיה לורן בלאן בובי מור

Abbe Faria

New member
קודם כל, אני תוהה איזה "מילון" זה..

דבר שני, כל הגדרת המילון היא על בלם אחורי, רק השורה האחרונה מדבר את ליברו שמשחק באופן חופשי, שזה למעשה מה שאני טוען שהוא ההבדל בין בלם אחורי לבין ליברו, שבגלל ה"התקפיות" שלו, הוא משחק לפני הבלמים רוב הזמן! מספיק היה לראות את בקנבאואר או מתיאוס משחקים (או שוב, היום תסתכל על דמיצ'ליס בבאיירן) בשביל לראות את זה... השחקנים שרשומים שם כ"בלמים אחוריים ידועים" הם באמת בלמים אחוריים ולא שיחקו מעולם כליברו (חוץ מזאמר בתקופה מסויימת בנבחרת)

new sol

New member
מה עם הבנת הנקרא...???

זה מויקופדיה... ושוב ליברו הוא בלם אחורי שיוצא קדימה ולא קשר אחורי כבוגר וינגייט וכאחד שלמד קצת על ההיסטוריה של הספורט בכלל וכדורגל בפרט זה מה שמלמדים...

Abbe Faria

New member
כבוגר שום דבר ותורת הכלום

אבל בעל 2 עיניים פעילות ומוח שמקשר ביניהן לשאר חלקי הגוף - ראיתי מספר משחקי כדורגל בימי, תפקיד הליברו שונה בצורה מהותית מזו של הבלם האחורי... תחפש משחקים של באיירן מלפני 10 שנים, ותגיד לי מי הקו האחרון של ההגנה, מתיאוס או שני הבלמים האחרים (באבל, לינקה, קופור, מי שלא יהיה)... במשך רוב המשחק, הקו האחרון הזה הוא 2 הבלמים גם כשמתיאוס לא עולה להתקפה... ובסופו של דבר, אנשים כותבים בוויקיפדיה, לכתוב שורה אחת על תפקיד הליברו ולהגדיר את זה תורה מסיני - קצת קשה לי לקבל את זה.. (בעיקר כשזה מעורפל ואידיוטי)

Abbe Faria

New member
אגב, לגבי אמינות הערך הזה בויקיפדיה

אני מסיק מזה שמתיאוס נמצא שם כקשר אחורי... עד 92 בערך, הוא שיחק כקשר מרכזי (ממש ממש לא אחורי) ומאז 92 הוא שיחק כליברו... אני מבין שעשו ממוצע...

למעלה