מה זה ישראלי

amiti2

New member
מה זה ישראלי

ישראלי זה מי שעושה צבא ותורם את חלקו למדינת ישראל

זו הגדרה של...."אזרח"

ולאו דווקא ישראלי, אפילו ערבי עונה על ההגדרה הזו, ולא רק זה, עוד נגיע למצב אצלם שמי שלא מוכן להתפוצץ כשאהיד על אדמתו אינו עונה להגדרה "אזרח". כמו כן האנגלי וההודי והמקסיקני והאיטלקי אם הם לא ישרתו את מדינתם בתרומתם למדינה הם לא יקראו אזרחים, אבל אם הם ימלאו את חלקם האם הם יקראו ישראלים? המונח ישראלי (ואני מניח שקראת את דבריי הפשוטים והאמיתיים) הוא הגדרה בעלת דרג גבוה קימעא מהמונח אזרח, זו הגדרה היסטורית, קיומית, בתור אזרחים עדיין אין לנו כאן זכות קיום, בזכות היותנו ישראלים ויהודים בהקשר לאותו ישראל ויהודה אכן יש לנו זכות קיום על אמא אדמה שלנו בכל אופן צדקת בדבריך רק שעליך להחליף את המילה ישראלי במילה אזרח

אשרת

New member
עמית, ישראלי זה גם אחד שנולד בישראל

ולא בהכרח עושה צבא ותורם את חלקו למדינה. ראה ערך החרדים. הם ישראלים לכל דבר ואפילו אזרחים למרות שאינם תורמים את חלקם .

אשרת אני רואה "שינוי" לטובה...

סתםםםםםםםםםםםםםםםם.... אפרופו אזרח ואפרופו חלק החרדים אני עוד ארחיב על תרומתם המכריעה למדינתנו, את תופתעי אפילו.

אהבתי...

עקיצה מעניינת אפרופו טפילות מה שאתה חושב על החרדים שתדע שחושבים עליך ציבור נרחב מבין באי אמריקה לא אכפת לך נכון? גם להם לא

אנדרי ז

New member
בוא נראה...

בארץ יש מיגזר שמהווה כ-5% מכלל האוכלוסייה, שלא תורם במהומא (אבל במהומה דווקא כן...) למדינה, אבל גוזל ממנה תקציבים גדולים, ומגדיל בצורה ניכרת את העול, הכספי והצבאי, שלא לדבר על שלל גזירות הכפייה הדתית, המוטל על הציבור היצרני. לעומת זאת ארה"ב מעניקה לישראל אחוז זניח מכלל תקציבה השנתי, וזאת כדי לתמוך במדינה שהיא בעלת ברית נאמנה, שארה"ב רואה אינטרס אסטרטגי ואידיאולוגי בקיומה. איפה אפשר פה אפילו להתחיל להשוות בין השניים?

סילבן

New member
עזוב...

הוא מתמקד במאפייני ארץ העלייה שלך ורומז שעולים מארצות אחרות רואים בעולים מחבר העמים טפילים. לפי תקבולת כזו גם הרבי נחמן מאומן (אומן באוקראינה) נחשב כטפיל...

אנדרי ז

New member
לא נראה לי שזה מה שהוא התכוון

ובכל מקרה אני לא עליתי מחבר העמים אלא מרומניה, ולפני קצת יותר שנים ממה שהוא אולי חושב. ומעל לכל תאמין לי שאני לא טפיל...

לא מהומא ולא מהומה אלא מאומה

איך אני יכול להתייחס ברצינות למי שנראה לי בור, בכל אופן אתייחס, ההשואה היא כל כך נכונה כי מה שאתה טוען להגנתך ביחס לאמריקאים טוענים החרדים כלפיך כלומר אתה טוען שהאמריקאים כביכול צריכים אותך? כך טוענים החרדים ולומדי התורה, שבלעדיהם המדינה כבר היתה במצב הרבה יותר גרוע לפי השקפתם לפחות, אבל....זה לא משכנע אותך נכון? גם את המריקאים זה לא משכנע ואל תנסה לחשוב בשבילם אם יש לך משפחה בניו יורק תברר את זה , לי יש ארבעה אחים בניו יורק, בן דוד אחד מנשיאי הקהילה היהודית במיאמי ואני יודע מה אני אומר לך, אתה טפיל על האמריקאים, על העם לא על הממשל, בדיוק באותה סיטואציה שבעיניך בעיני הכנסת החרדים הם שווה זכויות אבל לא בעיני העם לדעתך אבל....מי שם על העם?

אנדרי ז

New member
מדינת ישראל לא סוחטת כספים בארה"ב

באמצעות לחצים קואליציוניים. אתה יכול לספר לנו את השטות הזאת עד מחרתיים.

למעלה