מה זה יצירה לילדים?

Internet Mom

New member
מה זה יצירה לילדים?

אני פותחת כאן דיון ומקווה שאקבל תשובות... בתור מנהלת הפורום החדשה חשוב לי לשמוע מה הציפייה של אנשים שנכנסים לפורום.
הציפייה שלי הייתה משהו בסגנון של בתיה עוזיאל (אם מישהו עוד זוכר אותה חוץ ממני) שהעבירה הדרכות מוכנות ליצירה מאד מובנית שאפשר לעשות עם הילדים.
אבל היום אני חושבת שיצירה זה כל דבר שיוצר אושר ושמחה אצל הילדים- ונותן זמן איכות למשפחה. זה יכול להיות גם משחקי מדע, או סתם לאפות עוגיות ביחד. זה לא חייב להיות מובנה והיצירה הסופית יכולה לצאת קצת עקומה- העיקר שנהנים ביחד!

מה דעתכם?

ראשית הגיע הזמן שאאחל לך ברכות והצלחה בתפקידך החדש!

בתור הענתיקה שניהלה את הפורום עוד לפני יפית המוכשרת, שיניתי אז את שמו ל"בילוי יצירתי עם הילדים" בדיוק מהסיבות שציינת. אז אמנם דעתי פחות נחשבת, כי לאחרונה אני לא נכנסת הרבה לתפוז, אבל מאחר ובדיוק היום דווקא כן הזדמנתי לכאן - אני מנצלת את שאלתך הנדיבה כדי לתמוך בדעתך...

Internet Mom

New member
אוי נכנסתי לאתר שלך!

והוא מגניב! איזה נחמד לשמוע אותך... אני כבר כמה ימים עוברת על כל הדברים שהשארת אחרייך בפורום והם אחלה!!

ורדה 1

New member
גם אני מצטרפת לדעתכן ולגבי בתיה עוזיאל - לא רק שזוכרים אותה, אפילו פגשתי אותה בשבתרבות לפני כחודש וחצי והצטלמתי איתה...

ורדה 1

New member
זה לא יכול להיות?! מה תגידי על זה:

לפני מספר שבועות קיבלתי מחברה וקולגה הזמנה לתערוכה שהיא משתתפת בה הכוללת גם סדנה לקהל הרחב. מכיוון שהיא מציגה בהרבה תערוכות ומדריכה המון סדנאות להמונים אפילו לא נכנסתי לבדוק את הפרטים. רק לאחר שהסדנה התקיימה והיא העלתה לפייסבוק תמונות הבנתי את גודל ההפסד...

את הסדנה הדריכה בתיה עוזיאל!

היא הייתה ונשארה מלכה

בזמנו לא ידעתי להעריך עד כמה היא מיוחדת במינה. אבל לאחרונה הוצגה תערוכה שלה, אמנם לא ראיתי אותה, אבל קראתי ראיון איתה ונזכרתי בדמות שהציגה בתכניות שלה, ורק בדיעבד הבנתי עד כמה האינטליגנציה שלה, ההקפדה על העברית והגישה המכבדת והלא-ילדותית שלה באו לידי ביטוי בכל "הכינותי מראש". טוב שהזכרת לי, ורדה, אני הולכת לחפש את התכניות שלה ביוטיוב להראות לילדים...

אגב לתסרוקת, דווקא לא זכרתי אותה - תמיד היה לה פס לבן בצד? זה מזכיר לי את אריקה לנדאו, עוד אשה מופלאה ויחידה מסוגה

דיון מעניין

מבחינתי,אני רואה ביצירה כל מה שקשור לחומרי יצירה-ממוחזרים ורגילים.
בתור חובבת אפייה אני בהחלט חושבת שאפייה זו אומנות ויצירה וכל יום שישי בגן למשל אנחנו אופים ביחד דברים-אפילו נתתי לילדודס מתנה ממני לסוף שנה שקשורה לנושא.

אני בוגרת החינוך היצירתי וכל הזמן טפטפו לנו כמה חשוב לחשוף לכל מיני חומרים ולהנגיש להם. השנה למשל ראיתי איך ילד שלא הסכים לגעת בפלסטלינה בגלל בעיה בויסות החושי-נפתח לזה ועכשיו עושה עבודות ממש יפות וגם אם מתלכלך מגואש הוא לא מתחרפן מזה כמו בעבר.

Internet Mom

New member
להתלכלך זה חשוב מאד!

וזה מלווה כמעט כל תהליך של משחק או יצירה... ברגע שנורא דואגים מהניקיון אז בעצם אי אפשר לעשות הרבה, נכון?
למרות שזה די מבאס לנקות אחר כך, אני מודה.

משחק יצירתי יכול לכלול בתוכו גם יצירות

לדעתי שניהם הולכים ביחד. משחק מסוג כזה גם מעשיר יותר את הילד, מאפשר לו להסתכל על אותו הדבר מכיוונים שונים ולפתח את הדמיון ואת הצד היצירתי. ולדעתי בן אדם יצירתי יכול לפתור כל בעיה, בכל אספקט בחיים. אין זה סוד שצירתיות זה משהו שניתן לפתחו, והכי טוב לעשות את זה מגיל צעיר.
לשם המחשה, הנה כמה דוגמאות מהמשחקים שלי עם הבת שלי, שכוללות גם יצירה או שתיים בפנים.
עולם הפיות
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2510108
משחק הדוור
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2567528
פעילות לסתיו
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2500868

דרך אגב, יצירה ניתן לכלול גם בזמן הקראת ספר, ואז זה בכלל חוויה.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2584566

דיון מאוד מעניין דרך אגב.

אגל ט ל

New member
שלום לאמא של האינטרנטים...

גם אני, שמציצה לפעמים ועדיין מקבלת עדכונים למייל שלי על 'דברים חדשים' שמועלים כאן, נהנית.. מאד .. כמו תמיד.
ברכות לניהול הפורום.
מצטרפת לדעתכן בכל הקשור ליצירה..
מבחינתי - כל מה שיכול לגרות ולעורר את הדמיון והיצירתיות אצל הילדים - כשר...
כשאני מביאה חמרים לילדים, משהו בסגנון - מאסטר שף - אני יודעת שהדמיון שלהם יחגוג ויעבוד שעות נוספות ואין כל צורך שאתערב.. מקסימום - בעצות לגבי טכניקה ושימוש בכלים...
זוהי יצירתיות בעיניי - לתת דרור לכל מה שמתבשל בראשם הפעיל והמדהים.
חמצן.

בהצלחה !
(היי אדווש.)

דינדון5

New member
באמת שאלה יפה

יצירה בעיניי זה כל דבר שהילד יוצר מיצירה בטושים קרטון ואפילו בלגו...מספיק שהילד מפתח את הדמיון שלו ויוצר משהו מזה זה יצירה...

למעלה