מה זה יכול להיות?

Miledy

New member
מה זה יכול להיות?

שלום לכולם, אני די מבולבלת אחרי מה שגיליתי היום ואשמח לשמוע מה לדעתכם זה יכול להיות. העינין התחיל כשאימא שלי התקשרה אלי לשאול מה שלומינו (שלי, בעלי, ילדים) ואמרה שראתה שצלצלתי אליה קודם אבל לא יכלה לדבר איתי כי היא היתה בישיבה מאוד חשובה. עד כאן הכל בסדר, נכון? ברור, שבאמצע ישיבה לא מדברים. אבל...כשאני התקשרתי אליה היא באמת אמרה שהיא "לא יכולה לדבר עכשיו" ולא נתקה את הטלפון כמו שצריך. אני התקשרתי אליה מאוטו, תוך כדי נסיעה. במקרים כאלא אני לא מנתקת (כדי לא להוריד ידיים מהגה פעם מיותרת) אלא מחכה שבן שיחתי יתנתק. היות והיא לא נתקה עד הסוף, אני במקרה שמעתי כמה משפטים של שיחה שהיא נהלה באותו הרגע.. אבל זו לא הייתה ישיבה בעבודה, היא בכלל הייתה בעיר אחרת אצל ידיד טוב משוטף שלנו! אז למה היא שקרה לי?! אני לא שאלתי, איפה היא, לא למה היא לא יכלה לדבר איתי קודם, היא לא הייתה אמורה לבקר אצלנו היום, כלום! והדבר הכואב ביותר שזה לא פעם ראשונה שאימא שלי משקרת לי, כאשר זה שקר בודאות.ממש לא יודעת מה לחשוב. ניסיתי בערב להתקשר אליה הביתה ולשאול מה שלומה אחרי כל הפקקים (היא אמרה לי שרק יצאה מעבודה לאחר ישיבה וכעת בטוח תתקע בפקקים) והאם דיברה לאחרונה עם אותו ידיד משותף שעבר לגור לעיר אחרת לפני זמן קצר וחלק מחברינו המשותפים ממשיכים לחפש אותו. והיא אמרה לי "לא. די מזמן לא הייתי בקשר איתו"! משהו לא מסתדר לי.אין שם שום קשר רומנטי (לאימא שלי יש חבר קרוב לשנה והיא לא טיפוס שמחפש "תוספות", היא "אישה של איש אחד בלבד").אזמה זה יכול להיות? בפעם הקודמת השקר שלה היה קשור לאימא שלה (סבתא שלי, בת 80+). כשחזרנו מאזכרה של אבא של בעלי והתכנסנו אצל דודה של בעלי, גם אימא שלי וחבר שלה היו שם. אימא הציע עזרה בפינוי שולחן, אבל אמרו לה שזה בסדר והיא יכולה פשוט לשבת קצת איתי כי לא יוצא לנו לאחר לידת הילדים שלי הרבה זמן רק שתינו ביחד..והיא אמרה שאם כך, אז היא וחבר שלה עוזבים וחוזרים לסבתא שלי, כי הם השאירו אותה לבד מהבוקר (כי באו לשמור על ילדיי כדי שאוכל לנסוע לבית-קברות). הם הלכו, אנחנו ישבנו עוד זמן מה, אחר כך אני לקחתי לדים הביתה, השכבתי אותם לישון שנת צהריים ונסעתי לסבתא גם. כשאני הגעתי, היא עדין הייתה לבדה. אימי וחבר שלה חזרו כמעט שעה לאחר מכן. הסתבר, שהם הלכו לקנות לו משהו, משקפי שמש או משהו אחר. הכל טוב ויפה, אבל למה צריך לשקר? סליחה על אורך ההודעה ותודה לשי שהגיע עד כאן

נופר30

New member
מאחר ואנחנו לא יודעים את כל הפרטים

קשה להביע דיעה לפעמים יש משהו בטון דיבור שלנו או בשפת גוף שגורמים לאנשים להרגיש מותקפים יכול להיות שאמא שלך מרגישה שאת חוקרת אותה והיא מנסה להתפתל החוצה וזאת הדרך היחידה שהיא יודעת אך את בטוחה שהיא דיברה עם אותו חבר משותף? או שדיברה עם מישהו על אותו חבר משותף? ואולי היא מתכננת לך משהו ? בכל מקרה אני הייתי עושה בדק בית על הנושא

m i t a l y

New member
מסכימה עם נץ ונופר...

את חייבת לדבר עם אמך ו/או לעשות איזשהו בדק בית. יכול להיות שהכל טמון באיזשהי אי-הבנה ביניכן וכל דבר קטן "מקפיץ" אותך... האם אני טועה? בכל אופן, האם שיחה טובה בארבע עיניים עם אמך היא אפשרית? זה דברהכרחי להמשך השקט שלכן במערכת היחסים... עדכנינו בבקשה?
גדול להמשך...

גם הורים הם בני אדם ../images/Emo151.gif

את גילית, אולי באיחור שאמך, בנוסף להיותה אמא, היא גם בן אדם עם חולשות ומגרעות. אולי היא חשה שהאמת תרתיע אותך או תפגע בך ומעדיפה לספר שקר לבן. כמו האחרים גם אני חושבת שכדאי לך לשוחח איתה. את צריכה לקחת בחשבון שתי אפשרויות: האחת שהאמת לא תנעם לאוזניך והשניה שהיא תסרב לשתף אותך.

alona 9

New member
כל כך מסכימה

שאמא היא אדם עם חולשות,וצרכים משלה. אני חושבת שמותר לה,סודות משלה,ולפעמים גם שקר לבן. יתכן שהיא חששה מהתגובה שלך, אולי היא סרבה לספר את האמת כי היא מכירה אותך,וחשבה שתפגעי. אז אם באמת לא אכפת לך,ואם באמת את מפרגנת למעשיה,אני מצטרפת לכולם.. שוחחי איתה.

למעלה