מה זה יכול להיות?

ד12345

New member
מה זה יכול להיות?

לאחרונה נחשפתי בשנית למחלת נפש בשם פיצול אישיות שעוררה בי חרדה ופחד רבים.נזכרתי בהרבה מאוד דברים שקראתי עליה בעבר,ומחמת החרדה הנוכחית רציתי לקרוא עליה שוב,כדי לראות ולהרגיע את עצמי שאין לי את המחלה הזו(תמיד יש לי פחד שיש לי אותה כי אז אני מתחיל לחשוב על הסימפטומים והם כביכול קורים לי).במחלה זו קראתי כי בתוך האדם יש מספר אישויות,כאשר לכל אישיות יש גיל ושם משלה.מה שקרה אצלי,בדומה למחלות נפשיות אחרות שפחדתי מהן,הוא שהתחלתי לחשוב על הסימפטומים.פתאום חשבתי על שמות ועל גיל.מה שעלה לי בראש היה השם רונן והגיל 28.מאותו הרגע התמלאתי חרדה,כאשר לפתע התחלתי לדמיין את הדמות הדמיונית הזו.התחלתי לדמיין מישהו,בן 28 שקוראים לו רונן במחשבה.אלא שהדבר יותר גרוע:המחשבה שלי היא שהדמות הדמיונית הזו שהמצאתי כביכול(רק חשבתי על שם ועל גיל בגלל הפחד)נמצאת לי בתוך הגוף וחולקת איתי את המקום בגוף.כלומר,שהגוף שלי מחולק בין שני אנשים,אני שאני צעיר יחסית ועוד מישהו שגדול ממני בהרבה.אני כל הזמן מדמיין את "הדמות" הזו כביכול במחשבה ושהיא נמצאת לי בתוך הגוף,ורק לי,ושאף אחד לא יודע עליי.מה שקרה הוא שהתחלתי להרגיש כאילו היא באמת נמצאת לי בתוך הגוף,לא יודע איך,ואני מלא בדיכאון וחרדה.לפעמים זה עובר,ואני מרגיש טוב,אבל עד מהרה חוזרת ההרגשה הרעה,שכאילו נמצאת בתוכי דמות הגדולה ממני בהרבה וחיה איתי בתוך הגוף.... אני ממש מיואש.. מה זה,פיצול אישיות?!

ד12345

New member
ובנוסף אני כל הזמן חושב בגלל הפחד על עוד

תכונות ואני פשוט משתגע,אפשר להוציא אותי מהמצב הזה.אני ממש מפחד בתוך הגוף שלי.....זאת הפעם הראשונה שקורה לי דבר כזה,זה התחיל לפני מספר ימים.

ד12345

New member
האפשר להוציא אותי מהמצב הזה אמור להיות עם

סימני שאלה.

גרא.

New member
ד12345,פיצול אישיות הוא השם הקודם של

המחלה.השם העכשיו הוא הפרעת זהות דיסוציאטיבית,.ראה קישור מצ"ב שעשוי לתת לך תשובות על שאלות נוספות שלך.

Shazi

New member
חרדה יש שם בטוח

לא ציינת אם אתה בדרך כלל סובל מחרדות בנושאים דומים, או מבעיות נפשיות אחרות, בן כמה אתה, ועוד פרטי רקע שהיו יכולים לעזור. יכול להיות שזו היפוכונדריה, ויכול להיות שזה סוג של OCD- בעיקר אם יש לך מדי פעם חרדות בנושאים דומים. אם יש חרדה שקיימת רק כמה ימים, קצת קשה לאבחן הפרעה על בסיס סימפטומים שקיימים רק זמן קצר. אם באמת לא היו שום חרדות ושום בעיות לפני כן, אולי משהו השתבש מבחינה גופנית (זה מאוד משפיע על הנפש), ולכן כדאי לפנות לרופא משפחה לבירור.

ד12345

New member
אוקיי,קצת פרטים.

יש דברים שעדיין לא אבחנו,אבל אני יודע שיש לי אותם: ראשית כל אני יודע שיש לי OCD וגם היפוכונדריה.כמות הטקסים שאני עושה,המחשבות הכפייתיות,יש לי כל הרבה חרדות.כל מחלה גורמת לי לפחד אדיר,גם פיזית וגם נפשית(אציין שכבר היו לי בעבר פחדים מפיצול אישיות,וגם מסכיזופרניה,וגם מדה פרסונלזיציה,ועכשיו חזר הפחד מפיצול אישיות).אני מפחד ממחלות,תמיד חושש:"מה יקרה אם אני חולה בזה ובזה".בקיצור אני בבטוח שיש לי OCD כמו שאמרתי מקודם,וגם היפוכונדריה.בגלל שהמחשבות נדבקות לי לראש,ואני לא מצליח להוציא אותם(זוהי כמו מחשבה כפייתית) ואז פתאום אני מרגיש שזה קורה לי.מרוב הפחד זה קורה לי.

Shazi

New member
מאוד יכול להיות

לפי מה שאתה מתאר, זה אכן נשמע הכיוון. בכל אופן, עדיף לא לאבחן את עצמך אלא לתת לאיש מקצוע לעשות את האבחנה המדויקת, וגם עדיף לא לעשות זאת דרך האינטרנט. כדאי לשבת עם מטפל, שיכיר אותך קצת יותר לעומק, ויוכל לומר לך בדיוק ממה אתה סובל. אם זה יהיה מטפל התנהגותי קוגניטיבי (CBT), הוא ייתן לך כלים לפתרון, על ידי עבודה על החשיבה הלא נכונה הקטסטרופלית. אפשר לפתור את הבעיה הזו על ידי מספר לא גדול של פגישות (בתנאי שעושים את העבודה כמו שצריך).

ד12345

New member
מה מאוד יכול להיות?שזה OCD והיפוכונדריה,או

פיצול אישיות?מה שכן אציין שכבר יומיים אין לי את הפחד הזה,זה עבר פתאום,עכשיו לי משהו אחר...כמו תמיד...מחשבות כפייתיות כל הזמן שפוגעות לי באיכות החיים.

גרא.

New member
ד12345,אי אפשר לטפל בכל בעייה שהיא לפני שהיא

מאותרת ומוגדרת,וודאי שאי אפשר להגדיר בעייה ע"ס קריאת מאמר כזה או אחר באינטרנט. אם אתה חש מצוקה רבה,ומאד דואג לבריאותך הנפשית,כדאי שתפגוש פסיכיאטר.אתה יכול לעשות את זה בקופת החולים שלך,בעלות של ביקור אצל רופא מקצועי (כ-20 ש"ח).

קארניו

New member
השם המדוייק יותר הוא אישיות מרובת פנים

"פיצול אישיות" נפוץ בספרות או בלשון הדיבור. Multiple Personality Disorder

Shazi

New member
ליתר דיוק, היום קוראים לזה DID ../images/Emo9.gif

Dissociative Identity Disorder ההגדרה הקודמת היתה אקטואלית עד לפני כמה שנים, עכשיו כבר לא...

קארניו

New member
נכון, היום המינוח השתנה

ההתייחסות שלי הייתה רק לגבי המינוח הקודם : אישיות מרובת פנים לעומת פיצול אישיות ששכיח בספרות, קולנוע ובשפההמדוברת

למעלה