מה זה טרנספונדר?

אבירן171

New member
אם אני לא טועה

זה משהו שאתה מכוון אותו, כדי שידעו באיזה מצב אתה. לדוגמה, 1200,זה מצב שבו אתה נמצא בטיסת ראיה(VFR). 7500 זה מצב שבו אתה נחטף(לא לצחוק..), 7600 זה מצב שבו איבדת תקשורת רדיו, 7700ת זה מצב חרום כללי, 7777 זה מצב ירוט צבאי. הערה: כל ההגדרות נלקחו מספר התיאוריה לרשיון טייס פרטי אמריקאי של Gleim, הכותב אינו אחראי על שימוש במידע בצורה לא נכונה\ שימוש במידע מחוץ לארצות הברית.

master drums

New member
למה טועה?חלק מהדברים שאמר נכונים

כל ה-7XXX נכונים(אין לי מושג לגבי הירוט הצבאי)ו-1200 זה רק בארה

master drums

New member
משום מה הוא לא נתן לי להמשיך

לכתוב אז הנה המשך להודעה: כל ה-7XXX נכונים(אין לי מושג לגבי הירוט הצבאי)ו-1200 זה רק בארה"ב,בארץ זה 51XX. הנה תמונה שתסביר הכל(הודעה אחת למעלה),יש לשים לב שאין להתמש בקודים 7500 ו-7600 בשום רשת וירטואלית! התמונה לקוחה מתוך אגודת התעופה הכללית בישראל וגזרתי רק את החלק של הטרנספונדרים.

אבירן171

New member
הקטע של הירוט כתוב ככה בספר

הכנה לתיאוריה לרשיון טייס פרטי בארצות הברית של Gleim, אתה מוזמן לקרוא אותו, מומלץ בחום!

YHS

New member
תודה על ההמלצה

אבל אתה מדבר על דברים שאתה לא מבין בהם ומצטט כמו תוכי. (ו- IFF נקרא גם "תוכי"). ה IFF הוא משיב מכם שמנועד לזהות בפני הבקרה את המטוס הספציפי. זה שהגדירו מודים מסוימים לפעילויות שונות זה כבר משני ובודאי לא עונה על השאלה "מה זה IFF?"

eladי

New member
ומצד שני,

המשפט "זה משהו שאתה מכוון אותו, כדי שידעו באיזה מצב אתה" לא רחוק מאד מהמציאות, ובוודאי מהווה תשובה חלקית לשאלה "מהו טרנספונדר". אין טעם לקטול אותו עד כדי כך... בסה"כ ניסה לעזור בדרכו שלו (לפעמים גם ציטוט תוכי הוא לגיטימי); במקום סתם להעמיד אותו על טעות, אפשר לחדד את מה שהוא מנסה לרשום. ואת הכל כמובן - עם חיוך
שבת שלום ושיוט נעים
, אלעד.

YHS

New member
האם תוכל להסביר לי

את המונח "קטילה"? אני שומע זאת מידי פעם ולא מבין. כתבתי לו בפעם הראשונה שהוא טועה, ולאחר מכן הסברתי, על בסיס ידע אישי וניסיון למה הוא טועה ומה הפרוש הנכון. ובכן?

eladי

New member
לדעתי הוא לא ממש טעה

הוא פשוט לא דייק. ובהודעה ריקה מתוכן כגון "אתה טועה" אין הרבה אינפורמציה מתקנת אתה יודע...
לגבי קטל -ובכן יָשָה , ישנן שתי סברות; המצויה היא שמדובר, פשוטו כמשמעו ב"הריגה". ככל הנראה האמת היא שזה מגיע מהביטוי "קוטל קנים" (שזה במילים פשוטות אידיוט חסר תקנה ואינבליד)... ואז כשאומרים "לקטול מישהו" הכוונה היא לראות בו "קוטל קנים". אמנם יש למר בחור מוניטין מעט מפוקפק בפורום (לא יודע למה... לא קורא פה הרבה לאחרונה) אבל אפשר לשקול גישה קצת יותר אמפטית

YHS

New member
לדעתי הוא ממש טעה

ולא ענה לשאלה. ותשובתו דומה למקרה שבו מישהו שואל "מה זו מכונית?" והתשובה תהיה שבמכונית יושבים ויש לה גם תא מטען...... ולגביו, יש לו הרגל לתת תשובות על דברים שאינו יודע. חבל. אנשים ששואלים מצפים לקבל תשובות אמיתיות ומלאות ככל האפשר ממי שיודע ולא ממי שקרא משהו בלי להבין מה שקרא. אבל אכן, הוא אינו "קוטל קנים" שבת שלום

eladי

New member
שני אנשים שתי דעות.

אבירן "פישט" במקצת את הפרשנות של "מהו טרנספונדר", אבל לא אמר משהו לא נכון (כי באמת טרנספונדר משדר לקרקע מידע על המטוס). תשובה לא מלאה (ומצוטטת) אינה בהכרח לא נכונה (לדעתי). ולכן, אם להמשיך באנלוגיה, במכונית אכן יושבים ויש לה גם תא מטען
אורח לרגע רואה כל פגע... הפורום הזה יפה ונקי ממלחמות אגו ובעיקר בזכות האנשים האיכותיים שכותבים פה כמוך וכמו המנהלים, איתי ושאר החבר'ה. כדאי לשמור אותו ככה - שלא נחזור חלילה לימי IFS/VFS העליזים...

לדעתי חבל על הדיון בנושא

ישה הוא לא הקטגור ואלעד אינו הסנגור. לא צריך לעורר דיון. להבא, כאשר מישהו נתן תגובה בעלת מידע שגוי, אשמח לא רק לדעת על כך, אלא גם לדעת מה המידע הנכון והמתוקן. אני חושב שאני משקף את דעת רוב באי הפורום. כל אדם מכל סקאלת רמת הידע מוזמן לפורום בחום, וגם אם הוא טועה, יהיה מין הראוי לתקנו, ולא רק להודיע על טעותו. כך עובד ההגיון שלי, כל כותב יקח זאת לאן שהוא רוצה ויגיב בהתאם לשיקולו שלו בעתיד. באותה נשימה, חבל "לחפור" בנושא, ובכך גם אני הרגע חטאתי...

eladי

New member
אווו..... אתה קצין בנשמה, אה ? ../images/Emo6.gif

יש לך את זה חביבי... כמו גדול.

eladי

New member
חכה חכה למסדרים בביס"ט.... ../images/Emo8.gif

היה נכון להפטר מהשער שלך ולגהץ הרבה. בלי פאשלות, ברור ?

למעלה