מה זה "חרדי"?

פראזניק

New member
מה זה "חרדי"?

לאור האשכולות האחרונים, בהם הוצאו די הרבה שרואים עצמם כחרדים - מכלל המגזר הזה, אולי יאמרו החברים הכבודים מה לדעתם הגדר של "חרדי". מה קובע אם אדם הוא חרדי או לא.

השאלה למה כוונתך חיצונית או פנימית

חיצונית ההגדרות די ברורות ואני בטוח שלא זו היתה כוונת המשורר. לגבי פנימית, מאד קשה לתת הגדרה מדוייקת, אבל מה שברור זה, שאחד שמכניס וידאו בבית וילדיו גולשים חופשי בצ`אטים ובאינטרנט ועוד ועוד. זה ברור שמשפחה כזאת אינה חרדית כלל. ואם זה נקרא חרדי, אני צמחוני...

פראזניק

New member
כללית

איני מדבר על פנימיות או חיצונית. מה ההגדרה שלך למושג חרדי?

יהודי חרדי...

זה אחד שמקיים את כל דיני השו"ע, לפעמים אנשים לא מקפידים על דבר מסוים, אבל זה לא מה שמפקיע מהם את השם "חרדי".

מיהו חרדי...

"חרד לדבר השם" וזה כולל בתוכו המוני פרטים בגלל זה כתבתי שקשה להניח את האצבע על משהו ספציפי אבל זה בגדול: "חרד לדבר השם" ומי שיש לו את מה שכתבתי בהודעה הראשונה אינו יכול להיכלל באלו החרדים לדבר השם, אבל כמובן שיש עוד מליוני פרטים שמכניסים אדם לכלל חרדי או מוציאים אותו מכלל חרדי.

דוסית1

New member
יפה... אמרת בדיוק מה שחשבתי...!

פעם שאלו אותי בצ`אט אם אני חרדית ועניתי שכמובן (השם שלי לא מסגיר את זה... אני יודעת... :) ואז שאל השואל במה מתבטאת החרדיות שלי אז עניתי שאני משתדלת למצוא חן בעיני ה` ולקיים את מה שהוא דורש ממני המשיך השואל: מאיפה את יודעת מה הקב"ה דורש ממך? אמרתי לו פסוק מפורש שכרגע אני לא זוכרת אותו במדוייק ואשמח אם מישהו יתקן אבל זה כך: ...מה ד` אלוקיך שואל מעמך כי אם ליראה את ד` לאהבה אותו ולשמור מצוותיו...." סליחה על השגיאה בציטוט אבל אינני זוכרת במדוייק...

אמיתי 24

New member
פראזניק שמעתי מפי חשובי בד"ץ

עמ"י עש"ו ירושלים שאומר חרדי זה תינוק שנשבא גם
החרדים לדבר ה' זה בעלי תשובה בלבד וגם כי אנשים לצערנו הרב חושבים שחרדים זה לבוש חליפה קצרה חליפה ארוכה וכ.. ואיבדו את הקשר למציאות עד כדי כך שאנשים אמתיים עושים מעשים וה"חרדים " למהנם מלעגים לעהם ואומרים תראו איזה חסיד שוטה כללו עד כדי כך שאומרים ראוי לנדתו למשל מניח תפלין שימשא רבא בציבור מתפלל עם שתי זוגות תפלין או בכוונות וכ.. על זה אמר הגמרא במסכת סוטה החכמה תתבזה לעצרנו זה עיקבתא דמשיחא ואין לנו מה לעשות רק לתפלל לטוב

חרדים

הפירוש המילולי של המילה חרדי הוא חרד לדבר ה`. עכשיו בקשר למה שאמרת שהם יצאו מגדר חרדים אינו נכון הם פשוט חרדים פחות לדבר ה`

רק עכשיו אני קוראת תגובתך...

ולדעתי ההגדרה שלך סלחנית משהו, יש חרדים ויש לא!!! אין דבר כזה פחות חרדים(הכל רק הגדרות שגויות שלנו, בעקבות ה"קליפות" המכסות אותנו.) וכו' ההגדרה של אנשים אלה היא- אולי "מתימרים להיות חרדים" ותו לא.

הוא הוא הקובע האמיתי!!!

אחד העונה להגדרה: החרד לדבר השם עם כ-ל המשתמע מכך! כל אחד יודע על עצמו היטב אם הוא משתייך להגדרה זו או לא. לא רק שחיצוניות היא לא הכל אלא היא בעיקר לא הכל, השם יראה ללבב, חוקר כליות ולב. ואם תשאל אותי המצב הגרוע ביותר שאוכל לתאר הוא להראות חרדי שתוכו לא כברו. זה יגרום לחילול השם אשר גרוע מהכל!!! לך ראה מה קורה בצ'ט שמכנה עצמו חרדים!!! פשוט חרדה!!! הבעיה היא שהחרדים האמיתיים מבינים שאלה הם מתחזים, וזהו לא מקומם... אבל החילוניים יחשבו שאלה אכן מייצגים חרדים באמת, פשוט חילול השם.

פראזניק

New member
או שאתם מכלילים או שאתם מיתממים.

א. החרדים כוללים בתוכם טיפוסים מכל גווני הקשת. מהקיצונים ביותר בנטורי קרתא, ועד המודרניים ביותר. הקיצוניים (בלי קשר לדעות), מסוגלים לא להחזיק טלפון בבית. המודרניים, יכולים גם להחזיק וידאו. הם מגדירים עצמם, כולם, כחרדים. מה קובע שאדם שאתמול היה רב, אבל נתפס היום בגניבה (וזו סתם דוגמא), היה עד אתמול חרדי, ומהיום הוא לא חרדי? וודאי, תאמרו "חרדי, פירושו חרד לדבר ה'. גנב אינו חרד לדבר ה'". אבל אין זו האמת, משום שאם אלו ההגדרות, הרי שהחרדים מונים בערך 4 וחצי מניינים. כל אחד נכשל במשהו ולכל אחד יש את הנקודה החלשה שלו. מהו אם כן המגדיר; מהו המכנה המשותף הרחב בין כל אלו שמגדירים עצמם חרדים?

שבע יפול צדיק וקם

הוא נפל, נכון, אבל נקרא צדיק כי הוא קם! אנחנו לא מלאכים על כן הגיוני שיהיו נפילות, יותר מכך, אם לא היו בתוכנו הטבעים הרעים לא היינו מקבלים את עשרת הדיברות, הם לא נכתבו סתם אלא דוקא בגלל שבכל אחד מאיתנו נטוע הקלקול לעבור על כל אחד מעשרת הדיברות(אדם שאין לו חלק מהטבעים זה רק חסדיו של השם!!!) דוקא בגלל זה קיבלנו ציווי לא לעבור עליהם. זה שיש לאדם קלקול לא מפחית מחרדיותו כי זה טבעי ליפול, השאלה היא אם הוא קם, הבין שזה רצון השם, ושבלעדיו שניה אחת והוא נופל, ושהכל תלוי בחסדיו המרובים של השם או שאדם זה פשוט התיאש נפל לדכאון וזרק הכל... זוהי השאלה האמיתית ומבחן האמונה. להאמין שהכל מהשם בהשגחה פרטית לטובתינו גם כשאנו בעליה רוחנית וגם כאשר נפלנו בשגגה ויצר הרע הצליח לפתותינו.

"חרדי"

היות וזה משפט כוללני חרד זה אחד הירא מדבר ה'. מהו דבר ה' מהו רצון ה', זה הגדולים קובעים. מנקודה זו יוצא שעל פי הוראת הגדולים אסור להשתמש באינטרנט בכל צורה שהיא, אפילו בסלולרי. היוצא מכאן שמי שכן נמצא באינטרנט, ומשייך עצמו לקבוצת בני הישיבות,(אני לא אומר בני תורה וד"ל), הרי הוא אינו חרדי, בהנחה שחרדי זה חרד לדבר ה'. אינני בא לכלול, יש כאלה שנמצאים כאן מטעמים שונים. נ.ב. לפי הטענות הנ"ל גם תגובה זו ועצם הדיון בנושא זה אינו משתייך למושג חרדי. חובה להגיב

לביא4

New member
למה כל הסיבוכים?

ישנם ישיבות של מרכזניקים, גם שם לומדים כל היום אבל הם לא נקראים "חרדים" יש להם תפיסת עולם שונה והשקפות שונות, (גני ילדים, מעונות, בתי ספר ממ"ד, ישיבות תיכוניות וגיוס להסדר בצה"ל). האוכלוסיה הרחבה מתחלקת לפלחים שונים, החרדים מנהיגים את הנהגתם על טהרת הקודש, חינוך ילדים בתלמודי תורה, ואח"כ בישיבות (קטנה, גדולה, כולל וכו') לבוש צנוע וכו'. גלישה באינטרנט לא מוציאה אדם מסויים מהקבוצה שהוא משתייך אליה, הפסק של הגדולים מכוון למנוע מכשול, היה גם דיון אם מותר לבני ישיבות לרכוש פלאפונים....

למעלה