מה זה חסיד?

מתנדב

New member
שוב פעם אתה מתבלבל....

יש הבדל בין אדמו"ר למקובל, אצל האשכנזים יש להם את האדמורי"ם שלהם, והספרדים יש להם את האדמו"ר שלהם, עכשיו מעבר לזה אנשים רצו לפתוח בסטה כמו שאומרים, ולעשות כסף על אנשים תמימים, ואותם אנשים נהיו יענו מקובלים ויודעי דבר שלמעשה הם שקרנים ונוכלים, ואותם מקובלים הם לא מנהיגים שום עדה, הם מנהיגים את הכיס התופח מיום ליום מהכסף שהם עושים, הם לא מנהיגים חסידות מסויימת, עכשיו אתה מבין?, אני אשאל אותך שאלה יש הבדל בעיניך בין אדמו"ר מגור והאדמו"ר מבעלז והאדמו"ר מויז'ניץ, לבין המקובלים הנוכלים?, בעיני יש הבדל עצום, כי הם מנהיגים חסידות, הם מנהיגים ציבור מסויים, והמקובלים לא מנהיגים אף ציבור, אתה מבין?, וברור שיש עוד הרבה הבדלים בין האדמורי"ם למקובלים, ואם אתה לא מבין, אז כנראה שאתה לא בעניינים...

אמיתי 24

New member
בטח יש הבדל הם צדיקים הוא סתם רשע

עמ"י עש"ו הבעיה שלך שאתה לא יודע מה מקובל

מתנדב

New member
אני יודע מה זה מקובל....

וקח לדוגמא את הרב כדורי, הוא מקובל והוא מנהיג חסידות מסויימת, יש לו אנשים משלו, אז הוא מקובל בסדר, והוא אף אדם גדול בתורה, אבל ישנם מקובלים, שהם הלבישו יום אחד כפיה על הראש ולקחו איזה מגבת לכסות את הפנים ומדברים מתחת לשולחן והכסף מתגלגל אצלם כמו מיים, עליהם אני מדבר, ישנם מקובלים ידועים עם שם, אבל ההבדל הוא שאותם מקובלים מנהיגים חסידות מסויימת, ואותם נוכלים לא, מבין את ההבדל?

אמיתי 24

New member
בטח יש הבדל הם צדיקים הוא סתם רשע

עמ"י עש"ו הבעיה שלך שאתה לא יודע מה מקובל

מתנדב

New member
וזה מה שאמרתי שזה ההבדל

שישנם כאלו אמיתיים וישנם כאלו מקובלים שמתחזים, וסוחטים את האנשים, אבל שוב שים לב שאנחנו מדברים על מקובלים, ובזה אתה מסכים אתי, אבל לגבי אדמורי"ם, ללא כל ספק, אין אדמו"ר מתחזה ומזוייף, לא קיים דבר כזה, במקובלים פגשנו דבר כזה, אבל באדמורי"ם, לא...

asaf2000

New member
תגובה

אמנם אין אדמו"רים מזויפים ונוכלים אבל יש אדמו"רים שהם באמת עובדי ה' והכל אבל הם נהיים אדמו"ר רק בגלל שאבא שלהם נפטר והם "האדמור הבא" אבל מעצמם אולי הם בכלל לא ראויים להנהיג ציבור ולפעמים יש כאלה שהם גם לא תלמידי חכמים כל כך גדולים אבל ישר קוראים להם 'אדמו"ר'...

מתנדב

New member
תראה אסף, גם אם יש אדמו"ר שנפטר

והבן יורש את מקום אביו, גם אם הבן לפני כן לא היה מושלם, אבל עצם זה שמכתירים אותו זה כבר משפיע, כפי שידוע אצל גדולי הדור, שלפני הפטירה שלהם הם היו סומכים את ידם על בנם, ומכתירים אותם, אפילו שבמציאות אתה לא רואה, אבל כוח ההשפעה מהאבא עוברת לבן...

asaf2000

New member
"כוח ההשפעה"

נו טוב... זה ברור שמי שהוא מנהיג ציבור הקב"ה נותן לו סיעתא דשמיא אבל אם הבן של הרבי הוא לא הכי מוצלח אני לא מאמיו שרק בגלל שהרבי מברך אותו לפני מותו הוא יהפך לרבי צדיק ומקובל...

מתנדב

New member
כוח ההשפעה

והצדיקים גם מעבירים את ההשפעה שלהם לילדים שלהם, שהם הממשיכים

לביא4

New member
מהו חסיד?

בוודאי שיש איפיון לחסיד, ראשית זה גם הלבוש החיצוני, אבל העיקר - נוסח התפילה, וצורת כתיבת האותיות של פרשיות התפילין והמזוזות - לרוב החסידים כותבים בכתב האריז"ל, או אדמו"ר הזקן, יש גם מנהגי חסידים, התוועדויות וציוני ימים בשנה, לבישת גרטל בתפילה, לימוד תורת החסידות, וכל חסיד יודע על אהבת הבעל שם טוב לכל יהודי בלי הבדל למראהו ולאישיותו, הקב"ה אוהב כל יהודי באשר הוא! אהבת ישראל - הבסיס והיסוד של התורה!

לביא4

New member
../images/Emo6.gif ועוד על "חסידים"

מסופר על אחד מצדיקי החסידות שדיבר בהתוועדות חסידית דברי תורה והתעוררות, אחד השומעים התלהב מאד, והחליט להצטרף לחסידים, ניגש לרבי ואמר לו: "רבי - עכשיו אני חסיד שלם" אמר לו הרבי: מי שהוא חסיד - אינו שלם, ומי שהוא חושב שהוא שלם - אינו חסיד....

למעלה