מה זה חסיד?

מתנדב

New member
מה זה חסיד?

מישהו יכול להגדיר לי את המושג של אדם חסידי?.. האם חסיד זה נקרא אחד ששומע בקול הרבי שלו?, אז גם הליטאים היו שומעים בקול הרב ש"ך זצ"ל, אז מה עושה אותך חסיד? האם בזה שאדם הולך עם שטריימל, עושה אותו חסיד?, ישנם ליטאים ירושלמיים שאני מכיר שהם הולכים עם שטריימל וחליפה (לא בקישע), אז מה עושה אותך חסיד? האם בזה שאתה בא לטיש מסויים ואוכל שם מנה קוגל עושה אותך חסיד? בקיצור מהי ההגדרה של חסיד?, ומה עושה את האדם להיות חסיד? ובכלל שמעתי שאין היום מושג של ליטאים, שגם הליטאים הם חסיחדיים, שיש להם רב ומנהיג משלהם...

בעיקרון אין הבדל בין חסיד לליטאי...

אבל בחייך עד שהתרגלנו למריבות של ליצמן עם גפני, אתה רוצה שלא יהיה אתה זה?

מתנדב

New member
אתה צודק, גם הליטאים של היום הם

חסידים, ואפילו יש ליטאים שהם חסידים גדולים יותר, שהולכים לטיש בשביל הקוגל והבירה

מתנדב

New member
פעם שאלו מישהו איזה חסיד הוא

הוא ענה, ס'איז וואנצעך ווי ד קוגל איז מער גישמעק (זה תלוי איפא שהקוגל יותר מוצלח), ביידיש הבדיחה יוצאת מוצלחת יותר, לאלו שמבינים יידיש...

מתנדב

New member
אסף, זה היו החסידים של פעם...

אני שואל אותך, מי נקרא היום חסיד, ומהי ההגדרה היום של חסיד?

asaf2000

New member
היום

כך קוראים למי שהולך עם שטריימל וקפוטה ואוכל קיגעל בטיש.

אמיתי 24

New member
היום רובתם אדמו"רים של קיגל

עמ"י עש"ו אבל באמת יש עוד חסדים אמתים . כאלו שמדרים מעל עינהם שינה ולומדים כל הלילה וכל היום מדברים קצת עושים הרבה גמלי חסד בסתר וכ.. רק צריך לדעת לחפש את האמת ובע"ה היא תבוא . רבי ציון אבא שאול אומר חסיד צריך להיות דבר ראשון תלמיד חכם גדול כי חסיד זה לעשות מלפני שורת הדין

מתנדב

New member
אמיתי, אתה יכול להתבייש אם אתה מדבר

כך, רובם היום אדמורי"ם רק בשביל הקוגל?, אולי החסידים מגיעים לטיש בשביל הקוגל, אבל על אדמורי"ם אתה מדבר כך?, אולי הגעת למדרגה של אדמו"ר מסויים, שאתה מרשה לעצמך לדבר כך?, אולי רבי ציון אבא שאול הרב של קוגל?...

אמיתי 24

New member
רבי ציון אבא שאול זצק"ל היה צדיק

עמ"י עש"ו יסוד עולם היה ראש ישבת פורת יוסף ובקי בכל חדרי התורה הנסתר ונגלה אבל לצערי אני מכיר הרבה מאוד אדמו"רים למנהם לצערנו אדמו"רי "הקיגל " מאיפה החסדים התחילו עם האהבת הקיגל ? ובגלל זה לא אמרתי כולם אלה רובם פתח ספר שרף עץ חיים הוא כותב את זה במלים יותר חריפות ממני אני יודע מה שאני מדבר אני חי איתם

מתנדב

New member
אתה טועה ובגדול....

אתה יכול להגיד שאתה לא אוחז מאדמו"ר מסויים, אך להגיד שיש אדמורי"ם של קוגל?, אתה יודע מזה שכתוב (אינני זוכר היכן), שאם יש אדם שאוחזים ממנו עשרה איש, ולא קורה לאותו אחד כלום לא, או שאין לו צרעת או כל דבר אחר, סימן שמשמיים הכריזו עליו, אז איך אתה יכול לדבר בצורה כזאת על אדמורי"ם?, הרי משמיים הכריזו עליהם....

אמיתי 24

New member
תקשיב חביבי ../images/Emo13.gif היום בדורנו

עמ"י עש"ו יש הרבה אדומרי"ם צדיקים אין ספק אבל יש לצערנו הרבה גם שחקנים אז מבין מה הכריזו ? כמה נוכלים יש ? ואתה שומע הרכזות שמים ? אני יודע שאמו"ר צריך להיות לתלמיד חכם עצום ובקי בכל הש"ס פוסקים למשל האדמו"ר מקמרנא זצק"ל תלמד ממנו מה זה אמו"ר אדמו"ר מסטמאר זצק"ל ועוד ועוד אבל לעומת זאת יש גם מצד האחר

מתנדב

New member
חמוד, אתה מערבב כאן בין אדמורי"ם

למקובלים, ידוע לי שיש מקובלים נוכלים ורמאים, וסחטנים, שהם סוחטים כספים של אנשים בעד ברכות, ויענו שהם יצילו את החולה במשפחה, שכל זה זה משחק אחד גדול, וכשאתה מתקשר להזמין אצלם תור, אז הגבאי של אותו מקובל שואל אותך כל מיני שאלות עליך, ואתה עונה לו, והגבאי מעביר הכל למקובל, ואחרי שאתה נכנס למקובל, המקובל אומר לך נכון שאתה כך וכך??? והיו סיפורים שהוכחו שיש מקובלים שהם רמאים ונוכלים, לצערנו לא חסר כאלו, אך אני מדבר אתך על אדמורי"ם, אני גם לא אוחז מכל האדמורי"ם, אך אף פעם לא חשבתי להגיד על אדמו"ר מסויים שהוא שחקן או משהו דומה, אני יודע דבר אחד, אני כאדם פשוט אסור לי לדבר על אדמורי"ם, ולקבוע מי אמיתי ומי לא, בעיני כולם צדיקים, אף פעם לא בחנתי אף אדמו"ר את הש"ס בכדי לראות מי יודע יותר טוב, מה שבטוח שהם תלמידי חכמים וצדיקים יותר ממני, והם לא גולשים באינטרנט מה שאני ואתה עושים...

מתנדב

New member
אדמו"ר, זה מנהיג

זה אדם שמנהיג חסידות מסויימת, ואותם חסידים קשורים אל האדמו"ר, והם מתברכים על ידיו, ובאים להתייעץ איתו, ולפעמים כשצרכים דברים מעל הטבע שהוא יעשה נס או מופת מסויים... בגדול אדמו"ר זה מנהיגות... מה שאין כל אותם מקובלים הרמאים שנתפסו, הם לא מנהיגים אף חסידות מסויימת, הם דואגים לכיס שלהם, שהכסף יגדל מעבר לזה אתה לא מעניין אותם, כי הם אוהבים את הכסף שלך, ואת זה לא תראה אצל אדמו"ר, ויותר מזה שאדמו"ר שלא מחלק קוגל בטיש האם לשיטתך הוא אינו אדמו"ר?...

אמיתי 24

New member
אז אתהרואה אנחנו לא חולקים

עמ"י עש"ו אני מסכים איתך רק שמקובלים הם אדמורי"ם רק אצל אשכנזים זה אדמו"ר ( אדונו ומורנו ) יש לו חסידים וגם מהקובל יש לו חסידים וחצר זה אצל הספרדים . עכשיו כדי לדעת מי הוא אמתי ומי הוא מהסטרא אחרא אז צריך לדעת ולהכיר אותו מקרוב ולא לפי המופתים שהוא עשה אומר שהוא מצד הקדוש או כן או לא
מבין אצלי כולם בחזקת כשרים עד שאני פוגש את השקרנים

למעלה