מה זה ה

pomelit

New member
דיאטת פחמימות

מפחיתים בצורה משמעותית את צריכת הפחמימות לפני הניתוח כדי להקטין את הכבד על מנת להקל על הניתוח. חשוב להיות במעקב דיאטני כדי לקבל את הדיאטה ולוודא שהכל בסדר. בכל מקרה לא מדובר בדיאטה לאורך זמן, אלא רק לתקופה שלפני הניתוח.

שמחה37

New member
לא כל הרופאים מבקשים

אבל שווה לעשות אותה קצת קשה בהתחלה אבל מתרגלים וזה עוזר מאוד למנתח כשהכבד מוקטן בניתוח שמחה

חמ סה

New member
בד"כ מנותחים עם כבד שומני ומוגדל

מתבקשים לעשות את הדיאטה הזו. אל תילחצי מזה. אם את עדיין לא שקטה - בירור נוסף עם המנתח שלך יפתור את התעלומה. שיהיה בהצלחה

אלישבע24

New member
חמסה יקרה,קראתי את

המסע שלך, כל הכבוד זה מעט לכל מה שעברת. את נראית נהדר!!!

onceuponatime1

New member
יש רופאים שממליצים, יש כאלה שלא

זה מיועד כדי להקטין את גודל הכבד לפי מה שאני יודע זה תמיד עוזר, גם אם יש לך כבד שומני או לא פשוט מקל על המנתח בניתוח עצמו, כך שמקטין את הסיכונים לסיבוכים

מֵירַב

New member
דיאטת פחמימות, או בשמה השני - דיאטת חלבונים

מומלצת לפני הניתוח, כפי שכתבו לך קודמיי. וחוזרת ואומרת - גם אם לא ביקשו ממך, עדיף לך להיות ב"ראש גדול" וכן לאכול לפיה. בהצלחה!

onceuponatime1

New member
כשאני חושב על זה....

(שאלה פילוסופית, בואו נחפור!) כדי להבין את המושג 'דיאטה', צריך להבין את פירושה. למה בעצם מתכוונים כשאומרים 'דיאטה'? האם, בפועל, מתכוונים למרכיבים המרכיבים את תזונתנו? שכן אם כך, לדוגמא, בעודנו באים בטענה כי "הינני בדיאטת מוצרי חלב", כוונתי בפועל, שתזונתי כולה בנוייה ממוצרי חלב (או לרוב). אם כן, אז למעשה השם הנכון של הדיאטה המדוברת הינה ללא ספק 'דיאטת חלבונים', שכן 'דיאטת פחמימות' הינה מטעה ומסוכנת, שהרי הינה באה כנגד הפחמימות. לחילופין, אם אנו באים ואומרים "דיאטת מוצרי חלב", בעוד משמעותה הסאב-טקסטית הינה למעשה הימנעות טוטאליסטית ממוצרי חלב, הרי שהטענה כי 'דיאטת חלבונים' הינה מטעה ומסוכנת, שהרי אין אנו מנסים להימנע כלל ממוצרי החלבון. לדאבוני, האופצייה הראשונה הינה הנכונה, שכן אנו באים בטענה 'דיאטה', כוונתנו הינה, בפועל, למרכיבים המרכיבים את תזונתנו, ולא המרכיבים מהם אנו מנסים להימנע. טענה זו שנוייה במחלוקת, שכן אינני בטוח כי יש טענה אחת ברורה, או הסבר אחד חד-משמעי למושג 'דיאטה'. יש הטוענים כך, יש הטוענים כך. לתשומת לבכם. (הבאתי אותה בחפירה)

חחח

חמוד. שאלתי היום את הרופא והוא אמר שהוא לא דורש את זה. בכל מקרה אני משתדלת לא לאכול פחממות וסוכר שזה סוג של פחממה. עד ליום ראשון. תודה לכל מי שענה עזרתם לי מאוד:)

חמ סה

New member
לפי מה החלטת את זה?

את רופאה ? בואי נסמוך על המנתח שלה שאם לא אמר לה לעשות את הדיאטה הזו, היא כנראה לא צריכה אותה. הדיאטה הזו מאוד ממוקדת (לרבות העובדה שהיא קשה לעשייה בפועל, בטח שע"י אנשים שעיקר תזונתם היא פחמימתית לפני הניתוח) ונדרשת לעשיה רק למשך שבועיים ורק למטרה ספציפית - הקטנת הכבד. כנראה שבמקרה של הכותבת המנתח החליט ע"ס הבדיקות המקדימות שהכבד שלה לא מוגדל ואינו בעל הסננה שומנית ולכן לא המליץ לעשותה. את *לא* יכולה לכתוב לה "גם אם לא ביקשו ממך....". עם כל הכבוד (ויש כבוד). תודה

אופירA

New member
מנהל
יכול להזיק

אם אדם שקשה לו מאוד לעמוד בזה, לוקח את זה על עצמו, ומתאמץ מעבר לכוחות שלו (בשעה שהוא לא נדרש בכלל), הוא יכול להישבר ולשבור את הכלים ולזלול פחמימות ללא שליטה בעקבות השבירה. ואז זה בעצם מזיק. עוד מימד - דיאטה זו לא הכי בריאה בעולם, לא מאוזנת והורסת היטב את חילוף החומרים, ולכן נוקטים בה רק לתקופה קצרה במיוחד (שבועיים) ורק כשיש סיבה טובה כמו צורך בהקטנת כבד שומני. כלומר זה כן יכול להזיק אם אין צורך.

מֵירַב

New member
האמת שכתבתי בתמימות את ההודעה

פשוט, לי המנתח השני (אחרי שהראשון התפטר שבועיים לפני הניתוח) שכח לומר ועשיתי בכל מקרה - לפי הוראות המנתח הראשון. כך שרק ביום הניתוח נשאלתי אם עשיתי... בקיצור - סליחה, אני לא רופאה

חמ סה

New member
תודה על ההסבר ../images/Emo13.gif

אצלך בהחלט קרה מקרה מיוחד (ולא אחראי מצד רופאייך, יש לציין). שיהיה בהצלחה בהמשך

גילור

New member
דיאטה דלת פחממות ולא דיאטת פחממות.

אם זו היתה דיאטת פחממות הרי שהיית אוכלת בה רק פחממות

onceuponatime1

New member
אני הייתי אמור....

אבל אז התבטל הניתוח אז לא עשיתי ואז חזר הניתוח ולא היה זמן לעשות