מה זה הפרעת קשב בדיוק?

• פותח הנושא o.l
  • פורסם בתאריך
שלום לך וברוך הבא!../images/Emo140.gif

הפרעת קשב היא הפרעה נוירולוגית,שבאה ברוב המקרים יחד עם הפרעת ריכוז, בדרך כלל מאופיינת הפרעת הקשב בהצפת גרויים שמיעתיים עם קושי בסינון רעשים ועם מוסחות וקושי להקשיב באופן רציף עקב אותם גרויים נוספים שמגיעים אל האוזן. אני אתן לך דוגמא: אדם שאינו סובל מהפרעת קשב יכול לשבת בבית קפה בקניון ולדבר עם חברו לשולחן, תוך שהוא מצליח להתעלם מהרעשים הנוספים והם בעצם לדידו רעשים "לבנים". אדם עם הפרעת קשב ישמע את רעשי הקניון במקביל לחברו לשולחן ולפעמים גם באותן עוצמות, יתקשה לשמוע ולעקוב אחרי השיחה. מה שאמרתי עד עכשיו הוא לגמרי לגמרי על קצה המזלג, אתה מוזמן לגשת לקישורי הפורום וללמוד עוד על הנושא של הפרעות קשב וריכוז עם או בלי היפראקטיביות. מקווה שתבוא אלינו שוב. אפרת

Iddo

New member
זו תשובה סימפטומלית חלקית

מניית כל הסימפטומים בלתי אפשרית. השאלה היא כיצד מסבירים את כל הסימפטומים בעזרת הגורם הפתולוגי. יש כל מני הצעות. אני חסיד של אחת מהן... הנקודה החשובה היא שאין הכרעה בין החוקרים. חשוב לספר שמדובר בהזנחה מחקרית וטיפולית פושעת. חשוב גם לומר שאין הפרדה טיבעית בין הפרעות הריכוז לליקויי הלמידה. בקיצור אני הייתי עונה: אף אחד לא יודע מה זה בדיוק כי מעט מדי רופאים חוקרים ולומדים את התחום. הקהילה הרפואית אדישה לסיבלו של כל אדם חמישי ולקויות קשב ריכוז ולמידה הם פשוט מקרים של הזנחה רפואית פושעת.

הרהרנית

New member
רוצה לשמוע פרטים ממך

שלום עידו, הבנתי מדבריך שיש לך הרבה כעס על המערכת, ועל האיבחון החלקי, והטיפול המוגבל שניתן לאנשים וילדים עם הפרת קשב. הבנתי גם שיש לך רעיון או דרך , האם לרפא? או להקל? או משהו אחר? אשמח לשמוע . תודה , נגה. אם לבן 9 וחצי עם ADD

Iddo

New member
רעיון פשוט: להתעדכן במחקר הנעשה ב

רעיון פשוט: להתעדכן במחקר הנעשה בעולם. אני מטופל אצל רופא מסוים בארצות הברית שפרץ דרך ´חדשה´ לפני כעשרים שנה. יש עוד רופאים רבים בעולם שלא הצליחו להפיץ את שיטתם למרות שמבחינת הסטטיסטיקה הרפואית יש להם הוכחות. גם לריטלין לקח הרבה זמן עד שהיא הובאה לשימוש הציבור הרחב. כיום הריטלין בת שישים. לא היינו צריכים להמתין לה כל כך הרבה זמן.

למעלה