אתה חי בעבר
ביום שישי הייתה כתבה מעולה בידיעות, במוסף כלכלה, על האינטרנט. אני חושב שזה היה טור של סבר פלוצקר. הוא דיבר שם על האינטרנט חינם, ואמר ש"אין ארוחות חינם". הוא דיבר על הרכישה של יוטיוב ב1.6 מיליארד דולר. ותכ'לס, תסתכל על זה ככה - גוגל, שמספקת בעיקר (אם לא רק) שירותים חינמיים, היא בעלת שטח עצום בעמק הסיליקון, מעסיקה אלפי עובדים, מאכסנת עשרות אלפי שרתים, יש כאלה שאומרים שמדובר בחוות השרתים הגדולה ביותר בעולם, וכל זה - "בחינם". הרי בסופו של דבר הכל מגיע מפירסום. וגם אנשי "תפוז" צריכים להרוויח את פת לחמם. כנ"ל אנשי Ynet, נענע, וואלה וכדו'. ניקח לדוגמא את "פסיכו". אני לא יודע מה ממוצע הגילאים של החבר'ה שמנהלים את פסיכו, אבל אני מניח שאם הם עשו את האתר הזה בתור ה"בייבי" שלהם, אז הם יטפחו אותו עוד חודש, עוד חודשיים, ומתישהו יימאס והם יסגרו אותו. אלא אם כן האתר הזה יתחיל להניב להם רווחים. הרווחים יגיעו או ממשקיע חיצוני, שימסחר את האתר, או מפירסומות - ואז האתר ימוסחר מעצמו. בקיצור - אין ארוחות חינם. תפוז צריכים להרוויח כסף, ואני מאמין שהיי-קיו נתנו להם אחלה כסף בשביל הפירסומת הזאת בצד. לנו רק נשאר להחליט - האם אנחנו סובלים את השחור/צהוב הזה בעיניים, או שאנחנו עוברים למקום אחר (לי, בכל אופן, זה לא ממש משנה.. "אני את הפסיכומטרי שלי עשיתי"
)