מה זה היה משנה?

אליקום

New member
מה זה היה משנה?

אני סטודנט להיסטוריה ושמתי לב שאחד הדברים שמנסים לדון בו הוא למה בעלות הברית הפציצו את בטאן ולא את המחנות באירופה. אני שואל כי לי לא הצליחו לתת תשובה מה זה היה משנה נגיד היו מפציצים לא יכלו למצוא דרך להרוג אותם? היו חוזרים לירי דרך סכינאות כמו ברואנדה נראה לי שבעלות הברית ידעו שרק שיחרור של אותן מחנות יעזור.

idoz

New member
תפתח את הראש

נניח ובעלות הברית היו מפציצות את מסילות הברזל שמובילות לאושוויץ ולשאר מחנות ההשמדה לפני השילוחים של יהדות הונגריה. הנאצים היו מארגנים צעדות מוות ובורות הריגה. אולם מפאת כמות האנשים התהליך היה לוקח למעלה משבוע, הרוסים היו יכולים להכנס בזמן הזה.

אליקום

New member
אתה חי בסרט אהה

איזה להתארגן ברואנדה למשל בזמן שיא רצחו מאות אלפים. נראה לך שהרוסים תוך שבוע היו מגיעים.

אין לגעת בודאות , אבל בין המצב שהיה

שהושמדו 400,000 יהודי הונגריה לבין מצב שההפצצה היתה מצילה את כולם, יש מצבי בינים. לבנות מחדש את תאי הגזים והמחנה היה לוקח זמן ואם היו מפצצים שוב בזמן הבניה , הם אולי היו מתייאשים, לירות בכולם זה לוקח יותר זמן, הם עברו להשמדה בגזים כי זה היתה הדרך הכי יעילה להרוג הכי הרבה אנשים, בזמן הכי קצר, הכי בזול, תוך שימוש בהכי פחות כח אדם. לכן חיי רבים, אולי מאות אלפים, היו ניצלים. אבל נניח מתודית שרק 3,000 היו ניצלים. אתם מבינים מה זה חיים של 3,000 איש ? הרי אף אחד לא יגיד שההפצצה הזאת לא היתה עוצרת אפילו לשניה את מכונת ההשמדה.

למעלה