מה זה דיכוי ארוך?

עילית22

New member
מה זה דיכוי ארוך?

היי בנות, הרבה פעמים אני קוראת כאן בפורם "קיבלתי דיכוי ארוך וזה מה שהביא את ההריון המיוחל", מישהי יכולה להסביר לי מה זה דיכוי ארוך? מתי מקבלים אותו, איך הוא משתלב עם טיפולי IVF. מודה על תשובותכן

ha1231

New member
דיכוי ארוך...

כדי לדכא את המחזור לוקחים גלולות ברצף או זריקות שמדכאות את קבלת המחזור לתקופה ארוכה בין שלושה חודשים לחצי שנה, ואת הדיכוי לוקחים בדרך כלל כדי לנקות במעט את האנדו' כדי שהוא לא ימשיך להשתולל לפני טיפולי IVF. אני אישית לקחתי גלולות ברצף למשך 4 חודשים בלבד באמצא הטיפולים ולאחר מכן עשיתי עוד 2 טיפולים שהשני מבניהם הצליח. בטח הצטרפו עוד מעט התותחות ויוסיפו פרטים נוספים. מאחלת לך הצלחה בהמשך...

דיכוי ארוך = דקאפפטיל 3.75

חוץ מגלולות שלוקחות הבנות, קיים גם הדקא (דקאפפטיל) הארוך, שמזריקים אותו אחת לחודש (ישנה עוד זריקה שאיני זוכרת את שמה). הדיכוי, כשמו כן הוא מדכא את המערכת מבחינה הורמונלית. השתלבות הדיכוי בטיפולי ה-IVF הוא כך שבעזרת דיכוי המערכת, הרופאים יכולים לתזמן את הטיפול בצורה מלאכותית, בעזרת הורמונים מוזרקים, כמו גונל או מנוגון וכד' ללא יצירת ביוץ (בעזרת הדיכוי) ואז ברגע שרוצים שיהיה ביוץ, כדי שתהיה השאיבה מזריקים פרגניל או אוביטרל. לא תמיד "ההריון המיוחל" הוא בזכות דיכוי ארוך, היו גם בזכות דיכויים קצרים (0.1 במקום 3.75) ובעזרת צטרוטייד וכו'....כל מקרה לגופו (או כמו שאומרים, לגופה). למרות שבדרך כלל, מקובל אצל מטופלות עם אנדו כן לעשות טיפולים עם דיכוי ארוך.

למעלה