מה זה גן משולב?

זהבה נ

New member
גן משולב

זה גן בו לומדים 30 תלמידים, מתוחם 10 תלמידים עם קשיים שונים שיכולים ללמוד בגן רגיל ולקבל סיוע במסגרת השילוב ו20 תלמידים ללא קשיים מאזור הרישום שלהם. 10 תלמידים שלומדים בגן משולב, עברו ועדת השמה והוכרו כזכאים ללמוד בגן משולב. בגן משולב יש גננת רגילה וגננת של החינוך המיוחד ובנוסף שתי סייעות וגם מטפלים פרא רפואיים שנכנסים לסייע לתלמידים על פי הצורך(ל 10התלמידים המאובחנים)וגם על פי מגבלות התקציב כמובן. יש מספר מקומות מוגבל לתלמידים המשולבים בגנים אלו ויש הרבה מקרים שלא מקבלים גם אם הילד זכאי לגן בשנה מסוימת, זאת כי יש יותר ביקוש מעיצה, אז השירות הפסיכולוגי קובע מי ילמד בגן משולב ומי לא יזכה בשילוב. בגנים משולבים לא לומדים תלמידים עם בעיות התנהגות!!! זו הוראה של משרד החינוך מנסיון בעבר שתלמידים הללו מה שנקרא "פוצצו" את האיזון בגנים המשולבים. אשמח להוסיף לך מידע או לענות לך על שאלות נוספות בנושא.

ריטה ב

New member
גן משולב - זה מקום מדהים!

בני נמצא בגן משולב. בשנה שעברה הוא גם היה בגן הזה, אבל בחטיבה רגילה. דווקא בגן הזה הבחינו בבעיה ובני אובחן כ ADHD. לפי מה שידוע לי, בגן משולב יכולים ללמוד עד 35 ילדים. השנה בגן שלנו יש 32 ילדים, לעומת שנה שעברה - 26. חוץ ממרפאה בעיסוק וקלינאית תקשורת שמגיעות לגן פעם בשבוע יש גם פסיכולוגית. חלק מהילדים בחטיבת השילוב הגיעו אחרי גן חינוך מיוחד, כלומר, במקרים אלה הגן המשולב מהווה גשר בין החינוך המיוחד לחינוך הרגיל (כיתה א'). רוב היום כל הילדים נמצאים יחד. מדי פעם ילד "משולב" אחד או קבוצה מוצאים לטיפול בחדר השילוב. יש לציין, שהילדים הרגילים מאוד מקנאים בחבריהם המשולבים ומבקשים גם ללמוד ולשחק בחדר - ולפעמים מאפשרים להם זאת. חשוב גם, שלא לילדים ולא להורים אין הרגשה, שגן מחולק לשתי קבוצות - וזה באמת כך. בני אמור היה להיות בגן שפתי השנה. אבל מכיוון שלכל המומחים שעבדו איתו היו ספקות לגבי המסגרת עד לרגע האחרון, החלפנו לגן משולב. וטוב שכך! מבחינתי - גן משולב זה פתרון נהדר למקרים מתאימים.

ריטה ב

New member
גן שלנו כמה טוב הוא: סדנא להורים

בגן המשולב של בני ביזמת ההורים של ילדי השילוב ובתמיכה של הגננות התחילה סדנא להורי המשולבים בהשתתפות פסיכולוגית, שתעסוק בסוגיות שיש לנו בחיי היום יום עם ילדינו. בסה"כ מתוכננות ארבע פגישות. הייתה כבר פגישה אחת - פשוט מצויינת!!! ברצוני להדגיש שהרווחנו בזכות שני דברים חשובים: איכפתיות ותמיכה של הגננות ויזמה של ההורים.

חגית35

New member
אז אם הילד ADHD ???

ובגן הרגיל לא מתמודדים איתו- מי אמור להעלות אופציה לגן משולב? אנו נעבור ועדת שילוב מתישהוא השנה אך הבנתי שזה רק לצרכי זכאות למתי"א שנה הבאה, הגננת המשלימה בגן של בני אמרה לי שכדאי לי לברר על אופציה זו, אם כי אני אעדיף (אלא אם אני טועה וזה אכן נותן יותר מגן רגיל) להתמיד עמו בטיפול תרופתי שכבר התחלנו (התרופה מרוניל 10 מ"ג) והמשך לימוד בגן רגיל. נדמה לי היום, כשיש לי מספיק ראיה של התהליך שעובר ילד והסביבה שלו כשה-ADHD חזק ממנו- שעדיף תמיד לשקול את טובתו ולא את הסטיגמה ואם בגן כזה הוא יכול לקבל יותר אעדיף זאת. האם ימי הלימוד בגן כזה הם ארוכים כי זה נחשב חינוך מיוחד?

תמר ס

New member
גן משולב, גן רגיל עם תוספות ל-ADHD

כל גן משולב מתמחה בלקות מסוימת. גן משולב לליקויי למידה, מעניק את הטיפולים הדרושים לילדים לפי אבחון בתחילת השנה. בכל מקרה- גננת שיח (שהיא חלק מהצוות בגן), ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת (לפי אבחון). הגן עובד ונראה ומתפקד כמו כל גן עירוני. ההבדל הוא בתוספת כוח אדם מיומן (גננת שיח וסייעת נוספת). בני הוא ADHD מובהק!!! נהנה מאוד ממה שהיה לגן לתת לו. הקפיצו אותו וקידמו אותו שזב פשוט הימם אותי כל פעם מחדש! יש לוודא כי הגננת בהמלצתה לועדת השילוב לא תדרוש התאמות אלא תמליץ על גן משולב! מתפקידה לקשר בינך לפסיכולוגית האחראית על הגן ואותה תוכלי לשאול מה לעשות כדי שזה יהיה הכיוון בועדת ההשמה. מאוד ממליצה לך לדחוף חזק בנושא. הם עושים פלאים עם הילדים. (הבכור שלי היה שנתיים וסנדוויץ'- שנה, אין מילים!)

חגית35

New member
הגננת דוקא לא חושבת שיש צורך

בגן משולב היא חושבת שהיא מציבה גבולות ומשתלטת אם כי הגננות האחרות לא אומרות כך וכנראה שבררו שתלוי מי האישיות... היא אומרת שמניסיונה כי עבדה בגן כזה, זה לא מה שהילד שלי צריך... וגם אין סיכוי שימצא זכאי כי הניפוי מאוד גדול ולמקרים מאוד חריגים של הפרעות התפתחותיות.

תמר ס

New member
תדאגי שתהיה הזמנה לועדת שילוב

זו זכות שאת צריכה לדרוש. בועדת השילוב ספרי להם למה לדעתך מגיע לבנך גן משולב. את בטח תדעי איך לעשות זאת.כמובן לבוא עם אבחונים שיש וכמה שיותר אינפו'. שווא לנסות

זהבה נ

New member
חגית כאם הנך רשאית לבקש גן משולב

את מבקשת ועדת השמה ובמסגרת הדיון בוועדה את מבקשת לאפשר לילד ללמוד בגן משולב, אם את מבקשת את גם אמורה להביא את ההמלצות המקצועיות. לא בטוח שתקבלו, לא בטוח שיהיה מקום, אולי יהיו תלמידים אחרים זכאים בקדימות ובצרכים לפני הילד שלך. מה שבטוח שלבקש זו זכותך, בן הבקשה ליישום יש מרחק של מסגרת חוק התקציב וזה הרבה מאוד, כי אם אין באזור של מגוריך גן כזה, הילד לא יהיה זכאי להסעה. זו אינה זכאות לחינוך מיוחד אלא זכותו לקבל שילוב.

תמר ס

New member
גן משולב-

שני בניי למדו בגן משולב. מדהים כמה שהצוות והשיטה היו נהדרים. הם תרמו המון לקידום הילדים ובמקום לחזור על דברי ריטה רק אומר- מומלץ מאוד! יש להגיש בקשה לועדת שילוב וכמה שיותר מהר, התהליך ארוך ולמרות שהוועדות הן לקראת מאי-יוני, יש להכין את זה הרבה מראש.

למעלה