מה זה גיסן ?

Mנטה

New member
מה זה גיסן ?

אני שואלת כי במשפחה שלי יש טרמינולוגיה מפותחת ליחסי קרובים. גיסן תמורת המינוח המשפחתי הכי שווה ! הצעה ראשונה ? שניה ?

אוֹחַ

New member
גוסון, הגיס הכי שווה!

וחוצמזה, אם יש דודן למה שלא יהיה גיסן?

Mנטה

New member
אכזבה !

דוד ודודן זה לא אותו דבר. דוד זה האח של אחד ההורים דודן זה הבן של הדוד גיס זה האח של הבן זוג או בן הזוג של האח ולילדים שלהם קוראים אחיינים זה משהו שונה לגמרי
אצלנו במשפחה גיסון זה האח של הגיס/ה. זה משהו שבאמת אין לו הגדרה אחרת.

המוזרה

New member
ומה אם

לגיס יש ילד מנישואין קודמים? הרי הוא לא אחיין אלא בנו של הגיס. לא כך?

Mנטה

New member
אוקי, אז גיסן זה הבן של הגיס מנישוא

ין קודמים ? זה מקובל עלי. אצלנו לבן של הבן דוד, קוראים נכדוד. אבל לא מצאנו שם משביע רצון שמביע את הקשר ההפוך. הילה היא נכדודה של נורית אבל מה נורית של הילה ? ומה הקשר בין הילה ואמא של נורית ? ובין אמא של נורית להילה ?

shellyland

New member
בתפוצה שלי

קוראים לכולם בני דודים, לא חושב מה רמת הקירבה.

nutmeg

New member
ובתפוצה של בנזוגי

כולם דודים. 200 ינטעס באו אלי בחתונה ואמרו לי "מזל טוב - אני הדודה של רוני..." הלכתי למות! חשבתי באמת הם הסתירו את כל אלו מתחת לאיזו אבן והוציאו אותן לכבוד החתונה. 25 שנים מאז - ועדיין לא פגשתי פעם שנייה את כולם (וכנראה טוב שכך).

אצלנו בתפוצה

(גרמניה או פולניה - לא יודע מאיפה זה מגיע - אולי מהגמרא כבר - לכו תשאלו את הרב) כשרוצים לבתא יחסי בני דודות מדויקים, משתמשים במשהו כמו "שני בשלישי" כלומר אני דור שני למי שהוא דור שלישי לו. קצת מסורבל אבל מדויק. ולגבי גיסים - בדיון בבבלי סנהדרין לגבי קרובים שהם פסולי עדות, רש"י מגדיר גיס כ-"בעל אחות אשתו" - אז אם נתייחס להגדרה של שבולת לגיסן ("אחות שלי - בעל שלה - אח שלו") נקבל ששתי חתונות ואחווה זה עדיין גיס, אבל חתונה ושתי אחוות זה כבר גיסן.

תשמעי

הכנסת לי לפה את כל המשפחה. לאחיינית שלי (אחת מהן) קוראים הילה, לאמא שלה קוראים נורית, ואני גם. אז כל השאלות שלך בכלל הסתבכו לי. ואם כבר: באיטלקית אותה מילה מציינת נכד וגם אחיין. קשה להסתדר עם זה. אני אומרת שיש לי כך וכך אחיינים ולא יודעת מה חושבים עלי?

Mנטה

New member
ומפה לשם אף אחד ממכם לא

קלט את הגדולה של המילה שלנו "נכדוד" !!! (וזה קורה המון כי אנשים מתיחסים אליה בטבעיות כאילו היא מאז ומעולם היתה חלק מהשפה
)

אטיוד5

Active member
אני מתפלא עלייך ...

משפט 1: בישראל כולם חברים כידוע, ומעבר לזה כולם דודים. הוכחה: כל תינוק ישראלי נחשף משחר היוולדו למשפט האלמותי: "תעשה שלום לדוד/ה". ומכאן נובע שכולם דודים. מ.ש.ל משפט 2: הילדים של כל אותם דודים הם דודנים. הוכחה: נובע באופן טריויאלי ממשפט 1. מ.ש.ל סיכום הפרק: מעתה אימרי - כל ישראל דודנים זה לזה. בשיעור הבא: 1. חזרה על השיעור הקודם 2. הגיס הרביעי - גיסנים, גוסונים, כיסונים, וכוסונים.

למעלה