מה זה בעצם החיים?

מה זה בעצם החיים?

זה לא קצת מבאס?
חיים עובדים חולים... פה ושם יש קצת אקשן ונחמד. וזהו. הכל נגמר ונמחק. אתם לא מרגישים ככה?

חיים זה ההפף ממתים!

למשל השחורים שגורשו לדרום סודן בחודש האחרון היו ממש, ממש שמחים לקצת מהחיים שתיארת בפוסט שלך, אבל ממש, ממש שמחים.
חוץ מזה חייך לא אמורים להיות מלאים בסדו מבדר ומפנק??

או שכן או שלא

באופן עקרוני מישהו שנמצא במצבם עסוק בלהלחם על פת לחם ולא חושב בכלל על מה הוא נלחם.
למרות שגם ביניהם אני בטוח שיש לא מעט שאולי חושבים, מה זה החיים הללו?

אם אלה החיים

אני מאמינה שהכל עניין של נקודת מבט ואיך אנחנו מחליטים לתפוש את החיים שלנו.
אנחנו יכולים לבחור בדרך השלילית ולהתייחס לחיים למכלול של כאב,אכזבה וכאוס או להסתכל על חצי הכוס המלאה, לחפש את החיובי בחיינו ולהתמקד בו.

השאלה מה אנחנו בוחרים...

יש אולי משהו שמטריד אותך ונוכל לעזור? אתה מוזמן לשתף

מטריד אותי

שקשה למצוא קשר אוהב של ממש.
אני מודה שכאשר אוהבים, דברים נראים הרבה יותר טוב.
(אבל אם תכלס נתעמק, החיים הם עדיין דיי סתם לא? ברי חלוף)

SleeplessBeauty

New member
החיים זו תקופה

שאתה היחיד שמחליט איך היא תראה. אז נכון, יש את עניין הקלפים שחילקו לך, אבל זה לא הכל, תמיד אפשר לשנות.

בשבילי החיים הם תקופה שבה אני זוכה לחפש את האושר שלי, את המקום שלי. אני לא חייבת להטביע את חותמי על העולם, אני לא חייבת שמישהו יזכור אותי מלבד אולי ילדים ונכדים אם יהיו, משפחה.

אם חסר לך מעבר לזה - יש המון מעבר. רק צריך לחפש, ולפני זה - להחליט איפה לחפש. יש כאלה שחוזרים בתשובה, יש כאלה שמחפשים את עצמם במזרח ויש כאלה שמקדישים את עצמם לעזרה לזולת.
אם אתה זקוק לרוחניות הזו - תחליט מה המקום שלך.

אתה מחליט

מה ימחק...
החלטה של ממש.

זה נכון ש"אם אנחנו כבר כאן, שיהיה לנו טוב"...אבל בשורה התחתונה שום דבר לא משנה. הכל נגמר והכל נמחק. כמו בדיחה לא מוצלחת.

SleeplessBeauty

New member
כמו שאני רואה את זה, יש שתי אפשרויות

או להחליט שמילא אין כלום אחרי החיים בעולם הזה, ואז להחליט שמה שעושים כאן קובע, ולהנות מהשנים שיש לך כאן.
או לחילופין - להחליט, או יותר נכון להאמין, שיש משהו מעבר. ואז ללכת לחפש אותו.

להחליט שאין כלום ושזה לא שווה את זה - לא אופציה בעיני...

וחוצמזה, מי קבע שלכל דבר חייבת להיות משמעות? האם לחיות כאן חיים מספקים זה לא משמעותי? למה אתה צריך שתהיה משמעות למישהו מלבדך?

תראי

אולי כמו הכינוי שלי אני חלוק בדעתי בין הגישה של "אם אנו כבר כאן בואו ננצל את זה על הצד הטוב ביותר" לבין "מה זה משנה בכלל"?

כתבת "וחוצמזה, מי קבע שלכל דבר חייבת להיות משמעות?"
לחיות ללא משמעות לא נשמע שוס.
"האם לחיות כאן חיים מספקים זה לא משמעותי? למה אתה צריך שתהיה משמעות למישהו מלבדך?"
איפה המשמעות הגדולה אם זה נעלם?
מה יהיה משמעותי לי עצמי אם אני אעלם? לא אזכור כלום ככה או ככה.

SleeplessBeauty

New member
משמעות

היא משהו מאוד מורכב ובעיקר אינדיבידואלי.

המשמעות לא חייבת להיות אח"כ, היא יכולה להיות כאן ועכשיו.
ומי קבע שלא תזכור? מי קבע שתיעלם? זה עניין של אמונה. כל אדם חייב להאמין במשהו - גם אם זה בו עצמו.

השורה התחתונה היא שרק אתה יכול למצוא לעצמך את המשמעות האמיתית שלך. זה לא משהו גורף, לא לכל אדם יש אותה גישה לחיים.

למעלה