FaithNoMore
New member
הגראנג´ מה הוא...
ובכן, אני אנסה לנסח את זה בצורה הכי טובה שאני יכולה. הגראנג´ הוא סיגנון מוסיקה שהתחיל בעיר סיאטל בסוף שנות השמונים, אך הוא הגיע לשיא הפופולריות שלו בתחילת שנות ה 90. כעיקרון הגראנג´ (כמו של דבר בצה"ל
) מתחלק ל-3 חלקים: 1. הגראנג´ שמושפע מסגנון הפאנק של שנות ה 80, לדוגמא:NIRVANA 2. הגראנג´ שמושפע מסגנון המטאל של שנות ה 70, לדוגמא: soundgarden, alice in chains 3. הגראנג´ שמושפע מסגנון הרוק הקלאסי או הארד רוק כמו ניל יאנג (אבינו מלכינו), לדוגמא: pearl jam כמו ששמתם לב בגלל שסיגנון הגראנג´ מתאפיין במספר סיגנונות שונים יש כאלה הטוענים כי אין באמת סיגנון כזה והמילה גראנג´ הודבקה כתווית לכל סיגנון מוסיקה שיצא מסיאטל באותה תקופה, כי לאף אחד לא היה באמת כוח להתחיל להמציא שמות ל-3 סיגנונות שונים של מוסיקה
. אבל אנחנו, הגראנג´יסטים מנסים בכל כוחינו למגר מחשבה מרושעת זו!
בעיקר על ידי כך שאנחנו מחפשים (ומוצאים) להקות או חברים בלהקות שלא הגיעו בכלל מסיאטל
או מביאים את התרוץ הידוע "גראנג´ זה המילים, לא המוסיקה"
, מה שבאמת נכון, הדבר היחיד המשותף לכל סיגנונות הגראנג´ היא הליריקה שעוסקת בעיקר במסכני ומדוכאי העולם, במלחמות, בילדים מתאבדים (JERRMY), או באהבות נכזבות. האמת אם חושבים על זה, הדבר שבאמת כי משתף בלירקה של הגראנג´ הן המילים ההזויות שאף אחד לא מבין
: כמעט של שיר של נירוונה, בלאק הול סאן של סאונד גארדן (אני לא חושבת שיש באמת משהו שמבין את השיר הזה!!!!!!!!!!!!!!) ועוד כהנה וכהנה שירים שלא עולים לי בראש כרגע. בנוגע לתרבות הגראנג´ כשמה כן הוא: מחוספסת. הקהל העיקרי של מוסיקת הגראנג´ היה בני נוער (בהתחלה מסיאטל ואחר כך בכל העולם) לבושי פלנל ג´ינסים קרועים וחולצות של להקות, ונעולי אול סטארז או דוקטור מארטינז. בני נוערי אלו נעו על הקו הדק של פריקים הזויים לשמאלנים בעלי מודעות (אם תקשיבו לשירים, תבינו
), והשמועה אומרת שאת המקלחת הם ביקרו לעיתים די רחוקות. וזה בערך הסיכום שלי של מוזיקת ותרבות הגראנג´ גראנג´ זה טוב
ובכן, אני אנסה לנסח את זה בצורה הכי טובה שאני יכולה. הגראנג´ הוא סיגנון מוסיקה שהתחיל בעיר סיאטל בסוף שנות השמונים, אך הוא הגיע לשיא הפופולריות שלו בתחילת שנות ה 90. כעיקרון הגראנג´ (כמו של דבר בצה"ל