מה זה בנדיקטין ?

beatman

Member
מה זה בנדיקטין ?

אני מקווה שאני לא מעצבן בכמות השאלות על משקאות שונים!

D r a m b u i e

New member
או, חבל שסניפטר בחו"ל...

אני אנסה למלא את מקומו בכבוד. ליקר על בסיס קוניאק, שנוצר במנזר בנדיקטוס הצרפתי ומעולם לא הצליחו לחקות אותו. הליקר מורכב מעשבים שונים שאיש אינו יודע מה הם ואת המינון המדוייק שלהם, ומקוניאק ברמה גבוהה. ביחד הוא יוצר ליקר מאוד מאוד איכותי.

Javelin

New member
אני רוצה גם,

בנדיקטין הוא ליקר קצת שונה, צריך לשתות אותו בסניפטר לאט לאט (כמו שטל אומר). הוא טוב לבד, ומצויין באספרסו/קפה. מישהו כאן העיר שהוא טוב עם מיץ תפוזים (ברגע שתגיע העונה אני אנסה). בעקרון בגלל המחיר הייתי ממליץ בחום על הדיוטי פרי (בדיוטי זה 26$ משהו כזה) ובארץ זה בערך פי שנים (אל תתפוס אותי במילה). יש לו קצת טעם של סירופ מייפל (הוא מאוד סמיך). בקיצור מאוד מומלץ (ביינתיים הוא הבקבוק הכי טוב שהבאתי מהדיוטי).

siete

New member
לא ניסיתי אבל מיץ תפוזים לא נשמע

הגיוני. הוא מחביא הרבה טעם. אני ממליצה לערבב עם עוד קוניאק

סניפטר

New member
בנים גדלתי ורוממתי והם התרוממו לי

אני ממש גאה בכם פה ממעוני הצנוע בתאילנד. חברה למי שרוצה אז הינה קוקטייל שלי בשילוב בנדיקטין: 2 מנות ליקר בנדיקטין סיידר תפוחים מוגז או צלול למזוג להייבול עם קרח ומה שנישאר זה לומר לחיים ! אה וחג סוכות שמח לכל חברי הפורום באשר הם ...

siete

New member
סניפטר, מה דעתך המלומדת על b2c2?

קוקטייל עם בנדיקטין שהזכרתי פה.

סניפטר

New member
תורידי את הברנדי

כי יש לך כבר קוניאק בבנדיקטין ויש לך איזה משהו נחמד וחזק להעביר אתו איזה ערב . אופציה להוסיף תות לכוס .

סער א

New member
שאלה על בקבוקי בנדקטין...

יש לי בקבוק בנדקטין בן כ-30 שנה עדיין סגור הבקבוק נראה די מיוחד לעומת הבקבוקים שמוכרים היום הוא ירוק כהה , עם הטבעות של צלב ומוטבע עליו המילה בנדקטין המכסה שלו עשוי ממתכת מצופה נייר , כשהראש חתום בשעווה אדומה עם הטבעה של כתובת בלטינית . המכסה נעול בחבק ברזל , וכדי לפתוח אותו צריך לשבור חותם שעווה שני שנמצא בתחתית צוואר הבקבוק ועליו מוטבע סמל המנזר . כל הכיתוב על הבקבוק רק בלטינית . מישהו יודע כמה שווה בקבוק כזה ? לדעתי הבקבוק של 1 ליטר .

MEIMIS

New member
ואיי ואיי ואיי ואיי ואיי ואיי....

אני לא יודע כמה שווה הבקבוק.. אבל נשמע מעניין מאוד לטעום... ליקרים לא מתיישנים בבקבוק ולכן אני לא יודע עם הוא שווה ממש הרבה.. זה לא כמו שיין משנות ה-50 יהיה שווה היום...

D r a m b u i e

New member
מצטרף למימיס

אין לי מושג על המחיר, אבל הטעם צריך להיות קלאסי ומשובח בצורה מיוחדת. תפתח כבר, למה אתה מחכה??

בכל מקרה תשאיר את הבקבוק....

הוא נשמע יפה מאוד... 30 שנה וואו מי מחזיק בקבוקים סגורים 30 שנה

סער א

New member
הבקבוק נתגלה בטעות בחפירות...

ארכיאולוגיות במחסן שלנו , פשוט אין לי לב לשבור את החותמים שלו ולהרוס את ההטבעות שעליו . אני יודע מכיר ואוהב את הטעם של הבנדקטין , ויש לי בקבוק מודרני ולכן חבל לי להרוס אותו . בדקתי עם יבואן ואמר לי שאין לליקר תאריך תפוגה ושלא מתקלקל . אז פשוט כואב לי הלב להרוס את הבקבוק .

סניפטר

New member
אני קונה

מה שיש לך הוא ממש פריט לאספנים שמור עליו מכל צרה . ושאלה האם הבקבוק מלא מעל צוואר הבקבוק או מתחת ? וכמו שאמרו הגשש החיוור "30 שנה לך תזכור"

סער א

New member
מלא ממש עד...

בערך 1 ס"מ מתחילת הצוואר , בערך 10 ס"מ מתחת לפיה של הבקבוק... למה ? מה זה אומר ?

למעלה