מה זה בן אדם חלש?

טובה52

New member
מה זה בן אדם חלש?

מענין מה שהפסיכולוגים אומרים. אני תמיד חושבת שאני חלשה, כי אושפזתי לפני 25 שנה, כי לא התחתנתי,כי אני בת צעירה מאח ב-9 שנים, כי לא ילדתי ללא נישואין, כי אני גרה בבית הורי. אשמח לקרוא על זה משהו, מאמר? וגם חוות דעת מוסמכת.

גרא.

New member
טובה52,אדם חלש באיזה מובן? נפשית,ו/או פיזית?

ואולי חלש אינטלקטואלית? מה הסבה שאת תופסת את עצלמך ככזאת?תוכלי למצוא מאמרים בעברית ומתורגמים מאנגלית במנוע החיפוש google.co.il בערך "אדם חזק,אדם חלש"..

קתרזיס

New member
אני מכירה הרבה מאד אנשים

שלא יכולים לוותר על זוגיות או משפחה, פשוט זקוקים לזה כמו אוויר לנשימה כאילו בלי זה אין להם חיים... לדעתי את חזקה יותר מהממוצע- אבל זו כמובן דעתי הלא מקצועית.

כשמדברים על אדם חלש

בד"כ מדברים על אדם שיש לו ביטחון עצמי נמוך. אנשים שקשה להם יותר לפתח ביטחון עצמי בדרך כלל מתקשים לפלס לעצמם דרך עצמאית מבחינת פרנסה, למצוא בן זוג או לפתח לעצמם חיי חברה תומכים ומחזקים. הצלחות בתחומים הנ"ל תלויות לא רק בביטחון עצמי סביר או גבוה אבל הוא מאוד עוזר לאדם להציב לעצמו מטרות ולהגשים אותן, לגבור על מכשולים ולהגשים עצמו התחומים שהוא מעוניין בהם. אם את מרגישה שיש תחומים שרצית אך לא הצלחת להגשים בגלל ביטחון עצמי נמוך, תוכלי מאוד להיעזר בטיפול נפשי שבו המטרה היא לחזק ולעודד אותך, למצוא את הכוחות הטמונים בך, כוחות שבעזרתם תוכלי לממש יותר תחומים בחייך.

טובה52

New member
למשל יש אנשים

שהם אינטקלטואלים, יש להם כושר אבחון, הראיה המחשבתית שלהם מאוד חודרנית והם יודעים בנקל לאבחן ולמצוא תכונות אצל הזולת, מחשבות, רמזים דקים,מבינים מיד מה חושבים האחרים כמו פסיכולוגים, טיסים. בראיה הזו לא ניחנתי

את מדברת על כישורים

שמתפתחים אחרי הרבה מאוד זמן בעקבות למידה והתנסויות אינטנסיביות. לטייסים כמובן כישורים טכניים מעולים, וכמובן שהם אינם מתמחים בכושר אבחון וזיהוי ניואנסים של התנהגויות ומחשבות. לאנשים אלה, שפיתחו ועידנו את יכולותיהם, לכולם יש איזו נטיה מולדת (לטייסים - כישרון הבנה טכנית, לפסיכולוגים - עניין בנפש האדם), אבל הם לא יותר טובים ממך בשום דבר אחר. לכל אדם יש המגרעות והחסרונות שלוף נקודות העיוורון שלו. גם לך, אני בטוחה, יש כשרונות חבויים, לכל אדם יש, אך בשביל למצוא את הכישרון או הכשרונות החבויים צריך לפעמים להתאמץ, לחשוב ולהשקיע זמן, אולי אף להזכר בדברים שעניינו אותך כשהיית ילדה.. בקיצור, גם לך יש כשרונות, וכל אותם אנשים שפיתחו את תחום ההתמחות שלהם, גם הם התחילו מאיזשהו כישרון ואיזשהו עניין בנושא, השקיעו ולמדו והתאמצו מאוד, עד שהגיעו להישגים ממשיים. הם חושבים היום בתחו התמחותם באופן יותר "משוכלל" ומורכב בגלל ההתנסויות והתרגולים הרבים שחוו. הם לא יותר טובים ממך בכלום. זה רק הניסיון שהם חוו, לא הם עצמם. יכול להיות שדווקא כן ניחנת בראיה של הבנת ניואנסים, אבל אולי לא פיתחת ולא בדקת כי לא האמנת בעצמך וביכולותיך, או שנסיבות החיים לא אפשרו לך.

למעלה