מה זה בכלל?

מה זה בכלל?

שלום לכולם לצערי הרב גם לי גילו במהלך היסטרוסקופיה אבחנתית שעשיתי לפני שבועיים שיש לי אנדומטריוזיס,אבל כששאלתי אחרי ההרדמה את האחות מה זה,היא אמרה שזה שום דבר זה רק דלקת והרופא נתן לי לקחת אוגמנטין וטרויד במשך 10 ימים ,יש לציין שאני כבר 6 שנים בטיפולי ivf ולמרות כל הבדיקות שעשיתי בעבר אף פעם לא נאמר לי שיש לי אנדומטריוזיס,רק שחלות פוליציסטיות,לפי מה שקראתי על זה מדוע הרופא הפרטי שאני מטופלת אצלו לא אמר לי את זה בעבר ורק עכשיו נותן לי אנטיביוטיקה וזהו זה מה שיעזור לי?יש לי הרבה שאלות ואין ליממש את מי לשאול לגבי זה,בבית החולים אמרו שזה שום דבר האם זאת הסיבה לאי יכולתי להיקלט להריון?,אולי עלי לגשת לרופא מומחה בתחום כי מבחינת הרופא שלי עלי להמשיך לעבור שאיבות כרגיל פשוט כל כך הרבה נסתר על הגלוי.

liats80

New member
בהחלט כדאי ללכת לרופא מומחה בתחום

למעשה בגלל שאמרת שעשית הסטרוסקופיה אז סביר להניח שאצלך נמצא אדנומיוזיס ולא אנדומטריוזיס. אנדומטריוזיס זה גם אבל לא רק דלקת. הטיפול צריך להיות הרבה מעבר לאנטיביוטיקה. על רגל אחת המשמעות של אנדומטריוזיס זה שישנם תאים של רקמת רירית הרחם (זו שנושרת במחזור החודשי) שגדלים מחוץ לרחם (בעיקר באזור האגן) ואדנומיוזיס הוא מצב בו תאי רקמת רירית הרחם גדלים בתוך רקמת שריר הרחם. התאים האלו מגיבים להורמונים כמו תאי רקמת רירית הרחם הרגילים ופעם בחודש מדממים. הדימום הזה ובכלל ההמצאות של התאים האלו לא במקומם גורמת לדלקת. הדלקת הכרונית הזו בתורה מחלישה את המערכת החיסונית. הדימום הפנימי הזה יכול לגרום גם להדבקויות ובכך לגרום לשינוי מורפולוגי של האיברים. אנדומטריוזיס בהחלט ידוע כאחד הגורמים המשפיעים על אי פריון. טוענים ש30 אחוזים מהנשים שאינן פוריות הן בעלות אנדומטריוזיס. אבל - יש בנות עם אנדו שהרו בקלות. יש בנות שהרו בעזרת הפאיות, ויש בנות שעברו ניתוח לפני שהצליחו בטיפולים (כמובן יש בנות שעברו ניתוח ועדיין לא הצליחו). השחלות הפוליציסטיות הן בעיה נפרדת. כיוון שעלה החשד לאנדו או אדנו, בהחלט הייתי ממליצה לך ללכת למומחה בתחום. באופן אישי נראה לי שעדיף שתראי מומחה לאנדו לפני שתמשיכי בטיפולי הפוריות כיוון שטיפולי הפוריות יכולים להחמיר את האנדו ובגלל שכדאי למקסם את הסיכויים בכל טיפול. בנוסף כדאי לקרוא כאן בפורום בעיקר בהודעות הנבחרות ולקבל יותר מושג על המחלה והתסמינים שלה. למשל שאלי את עצמך - האם את סובלת מכאבי בחזור קשים? האם את סובלת מדימום כבד או ארוך? האם את סובלת מכאבים בקיום יחסי מין? האם את סובלת מעצירויות ו/או שלשולים בכלל ובעיקר בזמן מחזור?, האם את סובלת מנפיחויות? האם יש לך רגישות בשלפוחית (תכיפות במתן שתן, כאבים, דלקות)? האם יש לך רגישויות למזון? חפשי מידע באינטרנט - יש המון!! ושוב, אם יש חשד אז בהחלט כדאי לראות רופא מומחה. שיהיה בהצלחה! ליאת.

זואילי

New member
הי קורונה

מציעה לך לעבור על השאלון שבטאגליינס ולראות אם משהו מצלצל מוכר, וכמו כן, ללכת ליעוץ במרפאת האנדו - בתה"ש. המון מידע על אנדומטריוזיס יש ברשת וכאן בפורום, אספי שאלות, אנחנו כאן כדי לנסות לעזור מנסיוננו.

פז08

New member
הי קורונה

אולי יש מצב שהאבחנה הייתה אנדומטריטיס ולא אנדומטריוזיס? זה מצלצל כמעט אותו הדבר אבל שונה לחלוטין.... אנדומטריטיס זה אכן דלקת של הרחם והגיוני שתטופל באנטיביוטיקה. אני מציעה שתבדקי שוב. אם זה אנדומטריוזיס, אזי שווה ללכת לייעוץ אצל רופא מומחה בתחום. איזו קופת חולים את?

למעלה