Search Engine Optimization
SEO הוא ר"ת של מה שכתבתי בנושא, ובעברית אופטימיזציה למנועי חיפוש, מה שמוכר יותר בשם "קידום אתרים". כשמדברים על אוטפימיזציה למנועי חיפוש מתכוונים לקידום האתר בתוצאות החיפוש האורגני עבור מילות מפתח שנבחרו. קידום אתרים כולל גם חלקים טכנולוגיים, של אופנים בהם האתר בנוי ופועל ועניינים טכניים שמטמיעים באתר עצמו (כמו למשל מפת אתר, תגיות מטה, כותרות אלט לתמונות ועוד דברים שונים נוספים) וגם חלקים של תוכן - הוספת תכנים מקוריים ואיכותיים לאתר שמנוסחים היטב בהתאם למילות המפתח שנבחרו ובצפיפות נכונה. בנוסף לזה יש גם את נושא הקישורים הנכנסים לאתר, וגם קישורים פנימיים בתוך האתר עצמו. לפני שייבחרו המלים שיקודמו כמובן שצריך לעשות מחקר נכון ומקדים של מילות המפתח - כמה תחרות יש על המלים שאתה רוצה לקדם אותן ומהו נפח החיפוש הממוצע שאנשים בכלל עושים למלים האלה. בנוסף יש גם הבדל בין ביטויים קצרים לקידום ובין ביטויי "זנב ארוך", שאלה הם לרוב ביטויים בני 3 מלים ויותר, שלעתים קל יותר להתחיל מלקדם אותם אך יש עליהם פחות נפח חיפוש. התמהיל לאופטימיזציה ובניית תוכנית קידום משתנים בהתאם לאתר הספציפי ומצבו ההתחלתי, שאותו יבדוק מקדם האתרים, לצרכים, לפרמטרים נוספים וכמובן גם לתקציב. יש גם שיטות פסולות לקידום אתרים, שנקראות שיטות "כובע שחור" (זאת לעומת שיטות ה"כובע הלבן" שהן השיטות הנכונות והלגיטימיות). חשוב לזכור שקידום בצורה לא נכונה עלול גם לגרום לנזק לבעל האתר ולהורדת המיקום בתוצאות החיפוש ואף להסרה בכלל מהאינדקס במקרים מסויימים, כך שכדאי לבדוק טוב עם מי עובדים. אופטימיזציה SEO שונה מפרסום במודעות גוגל, מה שנקרא קישורים ממומנים - שהוא למעשה מודעת מלים לכל דבר ואין לה כל קשר לקידום האתר בתוצאות החיפוש האורגניות. לא כל נער בן 16 שיציע קידום אתרים בזול יעשה את זה בהכרח בצורה הנכונה והטובה, אם כי שום דבר אינו גורף וייתכן שישנם גם כמה כאלה שמבינים בתחום גם בגיל כה צעיר. גם אני הייתי "פריק" מחשבים בגיל 16, לפני כ- 16 שנה, אז אני לא מזלזל. חומרים לקריאה באינטרנט יש מלא, בעיקר באנגלית, אבל גם בעברית. חפש את הביטוים "SEO, "Search Engine Optimization, קידום אתרים. זה היה בתקציר ובקיצור רב.