מה זה בדיוק מוכ"מ?

• פותח הנושא LBC
  • פורסם בתאריך

LBC

New member
מה זה בדיוק מוכ"מ?

יש לי פרופיל 72, האם כדאי לי לבחור את זה במנילה? לפי מה שהבנתי זה לשבת ולהסתכל על מכ"מ? איפה בדיוק? בבסיס או בשטח? למה צריך לזה טירונות 03 - זה תפקיד ג´ובניקי לא? האם זה שייך לחיל המודיעין? השירות הוא בגבולות? איזה? גם ירדן גם מצריים וגם הצפון? איך זה הולך בדיוק? תודה

LBC

New member
אחלה תפקיד?

אני לא ממש אוהב ים, ולהיות שבוע שלם על ספינה באמצע שום מקום... לא נראה לי שאני אוהב....

fireman

New member
מוכ"מ

יכול להיות מוכ"מ חוף ומוכ"מ ימי ההבדל ביניהם שמוכ"מ ימי נמצא על הספינה ומוכ"מ חוף נמצא בבסיס חיל ים על הקרקע ובכן זה להסתכל הרבה על מכ"מ, התפקיד נקרא קרבי מבחינת שכר ותנאים כאשר מדובר במוכ"מ ימי התפקיד שייך לחיל הים ואם מדובר במוכ"מ ימי לא תמיד השירות הוא בתוך המים הטריטוריאליים של מדינת ישראל (בעיקר באיזור אילת)

נראה לי שאתה מתכוון

לתפקיד מפעיל מכ"ם ששייך למודיעין שדה יאנו מודיעין קרבי אז הנה מה שאני יודע : מפעילי המכמים פזורים ברחבי כל הגבולות בארץ אחת המטרות של המכ"מים האלה זה לדווח על תנועה של כוחות אויב ולאתר הסתננויות של מחבלים או אויבים לתפקיד הזה בוודאי ובוודאי שדרושה טירונות קרבית מכיוון שאתה יכול גם להפעיל מכ"ם בשטח אויב ובשטח אויב אתה תצטרך לדעת איך להתגונן .

מצטער, אבל אתה מדבר על תפקיד אחר

למי ששאל את השאלה... אם אתה מתכוון ליחידת "נשר" אז זה משהו אחר שאינו קשור לחיל הים. מדובר בהפעלת מכ"ם בגבולות יבשתיים וגם בשטחים, מה קוראים אותו מכ"ם שדה. זה מעניין ומאתגר, והקטע הקרבי הוא שאתה נמצא באזורי גבול, אז אתה צריך הכשרה כלשהי (נגיד בגבול לבנון, בקו התפר וכו´), אם יש לך 72 זה נחמד בהחלט.

למעלה