מה זה בגרות?

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
בגרות זה לסלוח. בגרות זה לאהוב. בגרות זה להרשות לעצמך להיות פגיע. בגרות זה לוותר. בגרות זה להרשות לעצמך להפגין חולשה, דווקא מתוך מקום של חוזקה. בגרות זה לאהוב את האויב. בגרות זה לרחם. בגרות זה להמשיך להיות טוב ולהתנהג טוב ולהיות בן-אדם טוב גם כשהמצב לא קל והתנאים לא אידיאליים. בגרות זה לשים את האגו ואת הגאווה בצד ולעשות את הדבר הנכון. בגרות זה לא לשבור את הכלים בגלל שדברים הם לא כמו מה שהיינו רוצים שהם יהיו. בגרות זה לבחור את הקרבות שלך, במקום לתת להם לבחור אותך. בגרות זה להיות אמיץ מספיק, ולהחליט להיות אמיץ מספיק, כדי להרשות לעצמך להיות האתה האמיתי בלי שיהיה לך אכפת מה כל השאר חושבים. בגרות זה לשלוט בכעס שלך. בגרות זה לשלוט ברגשות שלך. בגרות זה לא להגזים בערכו של החומרי ובאותו הזמן להעריך מספיק את הרוחני. בגרות זה להבין את ערכה של המשפחה, של החברים, של הקהילה. בגרות זה לקרב בין אנשים. בגרות זה לראות אנשים אחרים. בגרות זה לראות דברים מנקודת המבט של אנשים אחרים. בגרות זה להקריב. בגרות זה לוותר על עצמך ועל הצרכים שלך כדי שלאחרים יהיה מספיק.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
בגרות זה לסלוח. בגרות זה לאהוב. בגרות זה להרשות לעצמך להיות פגיע. בגרות זה לוותר. בגרות זה להרשות לעצמך להפגין חולשה, דווקא מתוך מקום של חוזקה. בגרות זה לאהוב את האויב. בגרות זה לרחם. בגרות זה להמשיך להיות טוב ולהתנהג טוב ולהיות בן-אדם טוב גם כשהמצב לא קל והתנאים לא אידיאליים. בגרות זה לשים את האגו ואת הגאווה בצד ולעשות את הדבר הנכון. בגרות זה לא לשבור את הכלים בגלל שדברים הם לא כמו מה שהיינו רוצים שהם יהיו. בגרות זה לבחור את הקרבות שלך, במקום לתת להם לבחור אותך. בגרות זה להיות אמיץ מספיק, ולהחליט להיות אמיץ מספיק, כדי להרשות לעצמך להיות האתה האמיתי בלי שיהיה לך אכפת מה כל השאר חושבים. בגרות זה לשלוט בכעס שלך. בגרות זה לשלוט ברגשות שלך. בגרות זה לא להגזים בערכו של החומרי ובאותו הזמן להעריך מספיק את הרוחני. בגרות זה להבין את ערכה של המשפחה, של החברים, של הקהילה. בגרות זה לקרב בין אנשים. בגרות זה לראות אנשים אחרים. בגרות זה לראות דברים מנקודת המבט של אנשים אחרים. בגרות זה להקריב. בגרות זה לוותר על עצמך ועל הצרכים שלך כדי שלאחרים יהיה מספיק.
בגרות זה לעזוב את הבית של ההורים ולהתחיל לחיות חיים עצמאיים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
נו מה?
להתעלק על ההורים?
בגילך היו לי כבר שני ילדים.
עבדתי, התפרנסתי יפה.

אז עוד חודש, עוד חצי שנה, אתה יודע מה? קח עוד שנה.
אבל בסוף תהיה חייב לעזוב ולהתחיל חיים עצמאיים משלך.
אגב, תוכל לבוא בסופ"שים להורים לאכול איתם ארוחת ערב, הם בטח ישמחו מאד שאתה מגיע.
אבל תאמין לי שהם עוד יותר ישמחו לראות אותך בחור עצמאי שעזב את בית הוריו.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
נו מה?
להתעלק על ההורים?
אתה יודע איזה כיף זה? 😂
בגילך היו לי כבר שני ילדים.
עבדתי, התפרנסתי יפה.
ולא הספקת ליהנות כמו שצריך.
אז עוד חודש, עוד חצי שנה, אתה יודע מה? קח עוד שנה.
אבל בסוף תהיה חייב לעזוב ולהתחיל חיים עצמאיים משלך.
כשאני אתחתן או אגיע לגיל 30. מה שיבוא קודם.
אגב, תוכל לבוא בסופ"שים להורים לאכול איתם ארוחת ערב, הם בטח ישמחו מאד שאתה מגיע.
אבל תאמין לי שהם עוד יותר ישמחו לראות אותך בחור עצמאי שעזב את בית הוריו.
אני אבוא אליך בסופ"שים לאכול ארוחת ערב.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אתה יודע איזה כיף זה? 😂
אני לא יודע מה כל כך כייף בזה.
יותר כייף שאתה אדון לעצמך ולא נתמך על ידי אחרים.
ולא הספקת ליהנות כמו שצריך.
נהפוך הוא.
נהניתי מכל הבא ליד.
וכשהיגיעה אלי למשל אחת עם שיער מקורזל וציצים קטנים
לא שלחתי אותה ריקם, אלא ליטפתי וטיפחתי אותה, עד שהציצים גדלו.
כשאני אתחתן או אגיע לגיל 30. מה שיבוא קודם.
הלוואי שזה מה שיקרה.
היכרתי כמה וכמה אנשים שנותרו רווקים עד סוף החיים.
מסיבות שונות ומשונות, חלקם סבלו מחרדת חדירה, חלקם היו כל כך קמצנים
שלא רצו להוציא שקל על אישה וילדים.

אני אבוא אליך בסופ"שים לאכול ארוחת ערב.
ארוחת ערב, אהלן וסהלן.|4U|
אני מקווה שאחרי הארוחה לא תתחיל לקרצץ לי ולבקש להיכנס איתי למיטה. |חיוךרחב|
אני כבר פאקינג זקן מדי בשביל העניינים האלה. |אליהו||פנים|

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אני לא יודע מה כל כך כייף בזה.
יותר כייף שאתה אדון לעצמך ולא נתמך על ידי אחרים.
לא. יותר כיף שדואגים לך להכול ואתה יכול לעשות מה שבא לך.
נהפוך הוא.
נהניתי מכל הבא ליד.
וכשהיגיעה אלי למשל אחת עם שיער מקורזל וציצים קטנים
לא שלחתי אותה ריקם, אלא ליטפתי וטיפחתי אותה, עד שהציצים גדלו.
יאק.
הלוואי שזה מה שיקרה.
היכרתי כמה וכמה אנשים שנותרו רווקים עד סוף החיים.
מסיבות שונות ומשונות, חלקם סבלו מחרדת חדירה, חלקם היו כל כך קמצנים
שלא רצו להוציא שקל על אישה וילדים.
מסכנים :(
ארוחת ערב, אהלן וסהלן.|4U|
אני מקווה שאחרי הארוחה לא תתחיל לקרצץ לי ולבקש להיכנס איתי למיטה. |חיוךרחב|
אני כבר פאקינג זקן מדי בשביל העניינים האלה. |אליהו||פנים|
אתה יודע מה אתה מזכיר לי? את הילדים החנונים האלו בבית-ספר ש"מתחננים לחטוף מכות".

בבתי-ספר, יש את הבריונים שמרביצים לילדים אחרים. על-פי רוב הבריונים מרביצים לילדים שלא מגיע להם, ושהילדים האלו סתם באו להם לא טוב בעין. אבל לפעמים, יש את הילדים האלו שאוהבים להציק לילדים אחרים, כולל בריונים, כי הם אוהבים "להדליק אותם". הם אוהבים לראות ילדים אחרים "נדלקים" ו"מתעצבנים" מהשטויות שלהם. יש ילדים מציקים כאלו, שאוהבים להציק ולבחון גבולות של אנשים. חלק מהילדים האלו, כאמור, עושים את זה אפילו לבריונים.

על ילדים כאלו אתה יודע מה אומרים? "הוא מתחנן לחטוף מכות". "הוא רוצה את זה".

והם כמובן לא באמת מזוכיסטים, ולא באמת רוצים מכות, הם פשוט יותר מידי נהנים מהשטויות שהם עושים, מההצקות שהם מציקים, ומההידלקות שהם מדליקים ילדים אחרים, מכדי לעצור ולהפסיק, אפילו שהם יודעים שזה ייגמר בזה שהם יחטפו בסוף.

גם בכיתה שלי בבית-ספר היו ילדים כאלו, שהיו מציקים, חוטפים ואז בוכים בסוף על זה שהם חטפו כי הם הציקו.

את הילדים האלו מהבית-ספר, אותם אתה מזכיר לי. רק כשבסוף גם אתה תחטוף בחזרה, אל תבוא לבכות לי על זה, הא? :)

למעלה