מה זה "באקה"

א ש ר ת

New member
את מתכוונת " מא בס בקה!!!!"

נציב-מזל, פיס מאכּו נציב . אם לא מסתדר שידוך בין בחור ובחורה, או כשאדם לא מתקבל לעבודה מסויימת, אומרים מאכו נציב. ויש פתגם שאומר: מא לינו באלטייב נציב . מתי אומרים את זה?

בדקה90

New member
אושרת גם אני חשבתי כמוך-מזל, אבל בצורה ששורט

כתבה באנגלית, זו נראתה לי מילה חדשה שעוד לא הספקתי להפנים. זה שחברים כותבים פה נכון, עוזר לי מאוד. סיפור מצחיק ממהתחלה שלי פה: כילדה, הייתי שומעת הרבה את הביטוי עאשת אידכ והבנתי שזה משהו בסיגנון של "תבורכנה ידייך". אבל אני תמיד חשבתי על המילה כ "עשדידכ". פעם בינת כתבה לאחת הנשים, עאשת אידכ. הבנתי שזה ביטוי שגם בערבית מורכב משתי מילים וכמובן ...שיש לי הרבה ללמוד, ומאז כמעט בכל יום שאני פה אני לומדת משהו. זכות הלימוד וההארה שמורה לכל החברים.
לכל אחד ואחת בדקה

א ש ר ת

New member
בדקה90, זו מטרתו של הפורום הנפלא הזה , כדי

ללמוד וללמד. אני מאד שמחה שאני רואה אותך פה יותר, המשיכי בנסיונותיך לפענח את שפת יהודי עירק , ככה תלמדי ואם טעית גם לא קרה כלום.

א ש ר ת

New member
לעוגיה, את היית 100% בכתיבת המלה, אני זו שחשב

תי שהכוונה שלך ל "בקה". כך כותבים את המילה שהתכוונת אליה, כל הכבוד, כמו שכתב סייח זה חבילה של ירק או זר של פרחים

בדקה90

New member
סועד, כנראה ההשפעה הצרפתית.."Bouquet garni"

בצרפתית =צרור של צמחי תבלין.

א ש ר ת

New member
טבח, כך קראו בעירק לפיס, יא נציב. בהיותי בת

14 ביקשתי מאמי לקנות לי " ביטאקה מל יא נציב ", רק בשבילי, הייתי בטוחה שאני אזכה במשהו אפילו " רבע דינאר", חכיתי ליום ההגרלה, התיישבתי ליד הרדיו כולי נרגשת והתחלתי לעקוב אחרי הקריין שקורא את המספרים הזוכים ובכל פעם יורד הסכום שכיוויתי לזכות פה, " מא אטוולה " לא זכיתי בשום דבר, האכזבה הייתה גדולה וה
היה עוד יותר גדול כאיילו חייבים לי משהו
, מאז אני לא מאמינה בהימורים

סועד

New member
סייח יקר המלה "באקה"=זר פרחים. יש שני כפרים

המזרחי נמצא בשטח הרשות הפלסטינאית והמערבי בשטח ישראל.

למעלה