מה זה ארגווני?

• פותח הנושא oggi2
  • פורסם בתאריך

oggi2

New member
מה זה ארגווני?

ג'ון אפדייק או המתרגם הנלהב של ספרי "שפן" מאוד מחבב את המילה הזו, הבנתי שזה תיאור לגוון של זהב, אבל אני לא בטוחה, מישהו יודע? איך זה נקרא באנגלית? תודה

purple - אדום כהה.

דרך אגב, ו' ו-מ' מתחלפות ביניהן לפעמים, בהיות שתיהן עיצורים שפתיים. דוגמה העולה בדעתי כרגע: ורחו שמנו (היֶרח, חודש השמיני) המקור (האכדי?) ל-מרחשוון (חודש חשוון) העברי.

מוגג

New member
אתה בטוח

שהדוגמה עלתה בדעתך כרגע?

oggi2

New member
תודה, זה היה נשמע לי דומה מדי לארגמני

אבל טוב לדעת

trilliane

Well-known member
מנהל
ארגמן זה אדום כהה, purple זה סגול

http://en.wikipedia.org/wiki/Purple אמנם מתרגמים פעמים רבות purple לארגמן (כמו למשל בעיטור Purple Heart) אבל גם העיטור עצמו, כפי שניתן לראות בתמונה, הוא צבע שאנחנו קוראים לו סגול ולא ארגמן. ארגמן זה יותר crimson.

גם וגם

כנראה הגבולות בין הצבעים בעברית מודרנית ובאנגלית אינם זהים לחלוטין. purple כולל גם את הארגמן הנוטה לאדום וגם צבעים שבעברית נקראים סגול (ובאנגלית יש הבדל בין violet ו-purple ששניהם מִתרגמים לסגול לפעמים). הערה: כמובן, הדיון כאן הוא על השפה המדוברת ולא על המינוח של העוסקים בצבעים, שם ההגדרות מדויקות ותחומות יותר.

מיכי 10

Member
סליחה. רק אחרי שכתבתי, ראיתי

שכתבת כבר קודם את אותו דבר, בעצם. ואני, כולה עברתי כאן כדי למצוא משהו שקשור ליום הולדתו של בן יהודה...

sailor

New member
עוד לא חלפו 3 שבועות

מחגיגות 89 למותו, ודאי תוכלי למצוא שם משהו מתאים ליומולדת 154.

מיכי 10

Member
חחח. תודה.

בכ"ו בכסלו כבר כתבתי בפורום זה (22.12.11). (כ"ו בכסלו הוא תאריך מיוחד גם במשפחה הפרטית שלי).
אולי אעדיף לחכות כבר ליום הולדתו ה-155.

מיכי 10

Member
אבל purple

זה סגול. ואילו 'ארגמן' וגם 'ארגְּוָן' זה אדום כהה. ולמיטב ידיעתי, סגול = אדום + כחול, אם נהיה קצת מתימטיים... (וקצת גם ציירים).

אביתר30

New member
ראשך עליך ככרמל ודלת ראשך כארגמן מלך

"ראשך עליך ככרמל ודלת ראשך כארגמן מלך.." כרמל (כרמיל,crimson ) מקביל ל"ארגמן מלך" (ארגמן מלכים , king crimson} ועיר הכרמל - חיפה נקראה בעבר פורפירה {purple}

אביתר30

New member
אם אני לא טועה..

כבר טור סיני הציע לקרוא "ארגמן מלך" אבל אין לי בעיה להיות הראשון שמציע זאת.. הרי אין הסבר מניח את הדעת להמשך הפסוק..

:O

הטעם על ארגמן הוא אתנחתא, טעם מפסיק. הטעם על מלך הוא מירכא, טעם מחבר.

אביתר30

New member
לא מתווכחים על טעם (וריח)

אני מפרש כרצוני. גם בניגוד למסורה ובטח גם בניגוד לטעמים..

אפולוגטיקה אישית: ארגמן=purple.

זו לא המצאה שלי, העתקתיה ממילון רב מילים: .................................... אַרְגָּמָן שֵם ז' צבע אדום-סגלגל, צבע היין, בורדו. purple (noun) ...................................... וכן, אחרי התחולל המהומה, בדקתי גם בבבילון: ........................ ארגמן nm. purple, crimson, mauve, magenta, orchil, incarnadine, heliotrope ........................... כך, שלמרות שאשמתי, אולי הקלה בעונש תהיה לי.

trilliane

Well-known member
מנהל
איש לא טען שהמצאת את התרגום הנ"ל

וכתבתי מפורשות שהוא מוכר וידוע; אבל עדיין אלה שני צבעים שונים כי ארגמן הוא אכן בורדו ואילו purple (ואפשר לראות בקישורים שהבאתי) הוא בפירוש סגול, ואפילו לא בהכרח סגול אדמדם.

מיכי 10

Member
בכל מקרה אתה לא

(ה)אשם (היחיד), כי גם במילון אוקספורד, זה של תלמידי תיכון, כתוב ש-: purple = (צבע) סגול; ארגמן אז אתה לפחות בחברה טובה.

למעלה