מה זה אקספוליטים ???

Shizik

New member
מה זה באמת...

בוא נגיד שיש לך תוכנה שרצה ומתחברת לאינטרנט...האיי סי קיו לדוגמא... *חוק ברזל בתוכנות: הן לא עושות את מה שאתה רוצה..רק את מה שתוכנתו. ברגע שהמתכנת לא שם לב למחדל מסויים בתוכנה מחדל זה יכול לשמש נגדך. באיי סיי קיו לדוגמא בגרסא ישנה היה ניתן לסגור לבן אדם את החיבור לאינטרנט בגלל חור שכזה... דבר מאוד שימושי. הרבה מאוד פריצות מתבצעות פשוט כך. נגיד והתחברת לשרת שחוסם אותך, אבל זה הוציא לך איזה באנר (הבאנרים בדרך כלל יבואו עם צירוף הגרסא שלהם וכול הפרטים) כול מה שנשאר לעשות הוא לחפש באתרים שנבנו לצורך זה מידע על התוכנה ועל החורים שבה ולהתפלל:)זה האקספלואיזם על רגל אחת.

Woner_Boy

New member
אבל צריכים לקמפל אקספלוט

ולהפוך אותו לקובץ בר הרצה בחיים שלי עוד לא קימפלתי אקספלוט כי אני לא יודע C וכל האקספלוטים כתובים בC אז אם מישהו מוכן להראות לי איך נראה האקספלוט אחרי שאני הופך אותו לקובץ בר הרצה אני נורא ישמח.......

mmm

New member
exploit הינו....

סוג של התקפה על מחשב, שמנצלת פגם מסויים בתוכנה או מערכת הפעלה, וכך מאפשר למשתמש האקפלויט לפעול בסביבה הנפרצת(ולרוב לגרום נזקים). כדי לחסום את הפגיעות של התוכנה או מערכת ההפעלה מורידים טלאי(patch) שאמור ``לסתום`` את הפגם. לפעמים טכנאים או מפעילי מערכת לא מתקינים את הטלאי שבדרך כלל מופץ בעולם והפגם נשאר. רוב הפריצות מנצלות פגמים כאלו. BY mE

קספר

New member
ורק להוסיף משהו קטן ברשותכם

TO EXPLOIT זה לנצל ... במקרה שלך נארף הכוונה לנצל חולשות במערכות כלשהן. כדי לזהות חולשות או חורים בהמערכות כאלו או אחרות אתה צריך ידע מסוים במערכת ההפעלה איתה אתה מתמודד.

למעלה