מה זה אישור זכויות?

מה זה אישור זכויות?

שלום רב לפני שנתיים רכשתי דירה בפרויקט שיכון עובדים הדירה אמורה להמסר לדיירים ב010103 בימים אלה הצעתי את הדירה למכירה דרך משרד תיווך המתווך עדכן אותי שמצא קליינט שמעוניין לקנות את הדירה אלא שחברת שכון עובדים לא מאשרים זאת עקב אי מתן אישור זכויות מה זה אישור זכויות? האם ניתן לעקוף את העיקוב ע"י חוזה מגירה הקליינט מעוניין שאקבע שער נמוך ושער גבוה לדולר מה המשמעות של קיבוע שער גבוה ונמוך והאם זה מומלץ בימים אלה תודה מראש ליאור

ציפי ג

New member
אישור זכויות

זהו מסמך ששיכון עובדים אמורה למסור, והמאשר שהדירה בבעלותך. אלא מה כנראה שהדירה עוד לא בבעלותך, כי כנראה , טרם שלמת את כל הסכום. תבדוק בחוזה הרכישה שלך, האם אתה יכול למכור את הדירה קודם למסירתה, ובאלו תנאים.

זהירות מיסים ../images/Emo70.gif

אם תמכור את הדירה לפני שהושלמה בנייתה אזי אין היא מוגדרת עדיין כדירת מגורים לפי חוק מס שבח. במקרה זה אם יש שבח (כלומר רווח) תהיה חייב בתשלום מס שבח!!!

תודה על התשובות

אכן הדירה עדיין לא בבעלותי עד למסירתה ב010103 המתווך טוען שאפשר להכין חוזה מגירה כיום לקבל סכום כסף על החשבון הכולל אבל הקליינט מתעקש לקבוע שער דולר עליון ותחתון מה המשמעות של קביעת שער הדולר? והאם זה מומלץ? תודה מראש ליאור

לגבי מס שבח

נאמר לי שאפשר לקבל פטור ממס שבח היות ואני מוכר את הדירה ואין ברשותי דירה נוספת כיום האם זה נכון?

לא ../images/Emo70.gif

אתה לא מוכר דירת מגורים כיוון שבניתה לא הסתיימה עדיין - אינך יכול לקבל שום פטור !!! והכנת חוזה מגירה מבלי לדווח לשלטונות המס במועד הנדרש הינה עבירה פלילית!!!

ציפי ג

New member
יעוץ משפטי

לא מקבלים ממתווך. הולכים לעו"ד שלא עובד עם המתווך ומקבלים ממנו חוו"ד עצמאית. הרבה מאוד עו"ד שעובדים עם מתווכים משלשלים לידי המתווכים כסף. (אמנם זו עבירה אתית, אבל מי ידע?) יש להם אינטרס מובהק שהמתווך יהיה מרוצה. לך לעו"ד תתיעץ ותחכים.

ERA victory

New member
אולי מספיק כבר להשמיץ את המתווכים!!

מדבריך עולה שמה שמענין את המתווך זה רק לקחת כסך וזהוא!!! אולי העו"ד כשמשלשל כסף למתווך עובר עבירה ? ואולי למתווך יש אנטרס מובהק שכל הצדדים יהיו מרוצים ? יש הרבה מאד אנשים שעוברים עבירות !!!חברי כנסת שרי ממשלה,ראשי עיריות, עו"ד,למה תמיד להשמיץ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יש ויש אנשים, אבל הכי קל להגיד המתווך מפנה לעו"ד שמשלם לו כסף ולכן חוות דעתו לא אוביקטיבית ,אולי הוא כן משלם כסף עבור ההפניה ודעתו אוביקטיבית כי הוא אדם ישר עם מצפון????????? חשבת על זה? בדבר אחד צדקת יעוץ משפטי מקבלים מעו"ד בלבד!!!

ציפי ג

New member
את הדינים האתים

של המתווכים אני לא יודעת. אני בהחלט התכוונתי לעוה"ד. אסור לעו"ד להעביר למישהו נתח משכה"ט שלו.

דובי123

New member
סליחה?!

נוהג מקובל בין עורכי דין שכשבעבירים תיק מקבלים אחוזים [כשליש] נוהג מסחרי לכל דבר וענין דבר נפוץ מאד אינני יודע מה אומרת האתיקה במקרה כזה אבל זה דגבר בהחלט פעוט יחסית לעברותהמאד מהותיות שעוברים עליהם עו"ד יומיום

אם איני טועה ...

לא בדקתי בנוסח החוק אבל נדמה לי שאסור לעו"ד לשתף בהכנסותיו מישהו שאינו עו"ד.

ציפי ג

New member
אבי צודק

מותר לעו"ד להעביר אחוזים רק לעו"ד. גילדה? כבר אמרנו.

ציפי, איפה הוא כתב שקיבל יעוץ ...

משפטי ממתווך (או שפספסתי)? נדמה לי שאת היעוץ הוא מחפש פם והמתווך רק מצא לו קונה? אז למה להתנפל על המתווכים? יש כיום גם דור חדש של מתווכים, כזה שחושב ופועל אחרת.

דובי123

New member
זה לא יעוץ משפטי

זה יעוץ לעבור על החוק..... [חוזה מגירה משמעותו הסתרת החוזה מרשויות החוק ושלפתו מאוחר יותר] ציפי , אני שמח לראות שעוד יש עו"ד שאתיקה מענינת אותם מניסיוני אין כמעט עו"ד שאינם עוברים על האתיקה בדברים קצת יותר מהותיים

ציפי ג

New member
אני לא רוצה להגיד לך

כמה כסף הפסדתי בגלל הסעיף הזה בכללי האתיקה, וכמה צחקו עלי כל מיני.

דובי123

New member
לצערי את רק חזקת את דברי שאת צדיקה

בודדת בסדום לא עצוב שאת צדיקה עצוב שכל השאר סדום
סעיף זה הוא דוקא שולי וכמו סעיפים אחרים צריך שישתנו הבעיה היותר גדולה היא כאשר העברות הן בניגוד אינטרס מובהק עם הלקוח שלא לומר על חשבונו

קיבוע שער ...

כשמו כן הוא, קביעת גבולות לתנודות השער, כך שאם הוא יעלה מעל גבול עליון אתה לא תקבל לפי השער היציג אלא לפי שער הגבול העליון ואם הוא ירד מתחת לגבול התחתון לא תקבל לפי שער נמוך מגבול התחתון. זה מומלץ מאוד לקונה אך לא כל כך למוכר ותלוי בתנאי התשלום ועמה זמן יש עד לתשלום האחרון. כיוון שיש סיכוי גדול יותר שהדולר יעלה ולא שירד הרי שהקיבוע יגן על הקונה יותר מאשר עליך. כמובן תלוי גם איזה גבולות תקבעו. בכל מקרה נראה לי שכדאי שתקבל יעוץ מסודר כי זו עסקה לא פשוטה ויתכו שאתה צועד במגמת הסתבכות - הדירה אינה גמורה ואינה שלך עדיין!!!

למעלה