מה זה אישה של בית ?

דידי 9

New member
בטח הוצאת

"חוברת הפעלה לבת הזוג שלי". נכון?
תדפיס לכמה אנשים פה.......בעיקר לסוק. נראה לי שיש חיבור ביניכם:)

איזה דעות מפחידות מראש.....
כמו להתגייס לצבא הגבר המפוחד....ואני לא מדברת רק על הפוסט הזה שלך, על עוד כמה שקראתי עכשיו.

דידי 9

New member
עניתי לך איפה שהוא.:) וזו לא אני

שפוחדת, אלא הם. אלו שרוצים בנות שיכנסו להסגר....
בנות שהם ינהלו אותן, שהם יחשבו וירגישו בשבילן...

בכמה מילים?
גברים שפוחדים שיזרקו אותם. שרוצים בנות אטומות וממושמעות...ולמה?
כי הם משוכנעים שיש "בחוץ" הרבה הרבה יותר טובים מהם.
הם לא מבינים שזה בעצם עקב האכילס שלהם.....:)

אני תמיד מודה

אם זה אמת - אני בהחלט מסכים איתך.
את יודעת...אני מטיף פה הרבה ל"הדרכה". זו אחת התוצאה לחוסר ב"הדרכה".
&nbsp
"מבחינתכם" - אל תכלילי אותי.

בהקשר לעליית תימן? יש לי עוד הרבה דעות (טובות מאוד) ללמוד.
נכון שמבחינת הסביבה והקידמה זה לא אותו דבר (א"י ותימן), אבל החינוך וחיי המשפחה - דומני שיש לי וגם לך ה-ר-ב-ה מה ללמוד.
&nbsp
"אישה של בית היא אישה אוהבת." כך ציינת שם למטה. אז אני אשאל...ככה לפתוח את השיעור הראשון של החופש הגדול...
&nbsp
-------

&nbsp
"בוקר טוב כית------ה!"
"אז הבוקר החלטתי לרשום לכם שאלה על הלוח"
<קשקשששקשקשקשקשקשקש>
"כן. אני יודע שדננו בזה הרבה, והסברנו הרבה על כך. אך יש עוד נקודה שאני רוצה לדבר עליה. אם כן - 'מה זו אהבה?'

דידי 9

New member
אמממ...זו שאלה קודם כל

שמחייכת אותי:) אבל גם כי היא באה ממך......*מחמאה*
אני רק אנסה לענות על זה, מתוכי.
בטוח שאני לא אגיד הכל גם כי אין לי הרבה זמן, וגם כי......זה משהו שבתחושה ואני בטח לא אמצא
במילים את הכל:) הן לא מספיקות.

אהבה מבחינתי זה הצורך לתת. בנתינה יש הבעה וסיפוק....
אהבה זה לרצות לגעת כמה שאפשר....
אהבה זה טוטאליות.
אהבה זה משהו שמעיר אותך עם חיוך-גם כשקשה, כי אתה עם מי שבחרת לאהוב...
אהבה זה משהו שמתרחש אצלך בגוף ובנפש-ללא תנאי או הגיון..*למעט מקרים נדירים וכואבים*

מספיק בנתיים? :) תוסיף עוד..נראה מה הכיוון שלך..

דידי 9

New member
שניה! שכחתי משהו חשוב

כדי שתתקיים אותה אהבה טוטאלית שלי-המפתח בעצם אצלו. הוא צריך להיות
זה שאני אוהב אותו ככה.

הבנת או שאני צריכה להסביר אותי?:)

העולם הזה הוא פשוט. הכי פשוט:)

לעניין הטוטאליטאריות שלך...אהבה בונים. אמרנו את זה בשיעור אתמול. בונים. לא צריך להיות טוטאלית אחרת את תהיי...טוטאל...לוס.
&nbsp
האהבה מתחילה קודם בשכל - הידעת? גם אני לא.
&nbsp
לעניינו:
&nbsp
------
לפתוח מחברות אני מכתיב:
&nbsp
"רגישות אמיתית - זו אהבה!"
&nbsp
&nbsp
לסגור מחברות.
------
&nbsp
דידי. רגישות. עליית תימן? יודעת?...פעם אמא הייתה אומרת לבת שלה..."בתי בואי נערוך השולחן. נכין ביחד תבשיל קטן וטעים בשביל
אבא, נשמח אותו כשהוא יכנס הבייתה..."
&nbsp
והעניין הוא לא אמא ובת שתקועות בבית ולא יוצאות סגורות ומסוגרות בחדר. אלא הרגישות שבאמא (ומונחלת גם לבת), המחשבה על הזולת (האבא), ההשקעה עבורו...
&nbsp
כיום הסביבה, החינוך, וכל ה"רעש" שיש לנו בחברה היום...משבשות את זה (זוכרת? התגובה שלי לסוק).
&nbsp
--------
&nbsp
בואי לקפיטריה, אחרי הנאום הזה אני ואת צריכים איזה
וקוראסון טוב.

דידי 9

New member
רגישות אמיתית-הצורך לתת. לא רק

פיזית. כך שבעצם כתבנו את אותו הדבר:)
מי אמר להסתגר בחדר?! אפילו לא רמזתי לזה....ממש לא!

וכן, ידעתי שהאהבה מתחילה בשכל-במקרה שלי זה לגמרי!
משם אתה מזהה את האדם שמולך....כך שגם בזה אנחנו מסכימים.

לגבי הרעש הסביבתי-
כיום או לא כיום-אדם חושב אדם שמנסה להתתחבר לעצמו, או שמכיר את עצמו או חלק ממנו, לא מושפע הרבה מהרעשים החיצוניים.
יש לו או שהוא לומד להכיר את הבסיס שלו...:) מה הוא רוצה, מה הוא אוהב למה הוא מתחבר או למי, ולמה...

אתה לא יכול לקחת בליל אנשים שחיים בתקופה-ולהסתכל עליהם בצורה זהה. זה לא נכון לעשות וזה פוגע בסופו של דבר רק בך.
מה שחשוב הוא הרעש הפנימי שלך....לא הרעשים החיצוניים.
כמובן שיש *אולי רוב* של אנשים שכן מושפעים וחיים על פי הרעשים הסביבתיים. אבל זו כבר בעיה אחרת....
זה כבר חיבור שונה. אתה מתחבר למה שמדבר אל הרעש הפנימי שלך, לא לחיצוני.
למרות ששוב-המון זוגות מתחברים לרעשים החיצוניים, ולכן מהר מאוד הם כבר לא יחד.

לגבי התפיסה שלך של "לומדים לאהוב עם הזמן" אני לא ממש מתחברת. :)
אני יודעת מהיכן מגיעה התפיסה הזו שלך, ואני לא מתחברת אליה.

באנו למטבח לשתות

1. לתת זה רק חלק מהרגישות. לגבי הסתגרות הקדמתי תרופה למכה - לאותם אלה שמדמיינים שאישה בבית - זה משהו כלוא וסגור בחדר (ציורי).
&nbsp
2. [כשאני כותב ב 1, 2 יותר קל לי] רעש - הכוונה כל מיני תפיסות וחינוך לקוי.
אדם לומד מה הוא אוהב / מתאים לו / מתחבר לו...זה נקרא 'עצמיות'. אנחנו מדברים על רגישות. זה נושא אחר. זה התבוננות החוצה לא פנימה. (דוגמא טובה? משה רבנו כשבגר נאמר עליו "וירא בסבלותם". הוא התבונן החוצה.)
&nbsp
3. בליל האנשים עליו אנו מדברים. אלה יהודים יקרים (וזה לא משנה אם ממזרח או ממערב) שסוחבים איתם חכמה עתיקה מאוד. שהיא בדוקה ומנוסה ומוכחת. את זה אני לקחתי וממשיך לקחת.
&nbsp
4. אמרתי "בונים". לא 'לומדים לאהוב עם הזמן'. זה שונה. גם אני לא מתחבר ל'לומדים לאהוב עם הזמן'. הרי מינימום קליק בין בני הזוג - צריך להיות. מאחר ואהבה מתחילה בשכל, ובנוסף היא נבנית, ובנוסף היא שווה רגישות (הנושא עליו דברנו) - יש צורך ללמוד אותה והרבה (כל החיים). זה אומר שיעורים, קורס אם תרצי. מינימום פעם בשבוע.
&nbsp
צ'אלי "למה?"

דידי 9

New member
אתה חייב לנסות להבין אותי מהר יותר:

1. לא התכוונתי לכזה כלא פיזי-אלא לכלא נפשי. אפילו אם זה כלוב של זהב-זה עדיין כלוב.
2.רעש=התכוונתי בדיוק למה שאתה התכוונת. ובקטע הפנימי זה גם "רעש" בכאילו, אבל רעש אינדיבידואלי.
זו הייתה סתם מטאפורה:)
3.כשכתבתי "בליל האנשים"-לא התכוונתי לעולי תימן, אלא לאנשים שחיים פה כיום, כפי שאתה קראת להם.
4.ברור שאהבה בונים:) אבל זה תלוי בבחירה הראשונית שלך. יש אנשים מקובעים ונעולים לחלוטין, ואתה יכול אולי להיות חלק מהתיקון שלהם
לגבי מערכות היחסים הבאות שלהם. לא תמיד אתה יכול לבנות משהו בין שני אנשים שקיימת תהום בלתי עבירה ביניהם.

אני שואלת: למה? :) רק כי ביקשת.....שוט.
ולגבי הלימודים? אני בעייתית מילדות חחחח
אני אוהבת מאוד לחקור בעצמי, להבין בעצמי, לאתגר את עצמי ולחוות את הלמידה מתוך החיים שלי.....
גם כשחברים שלי הלכו ללמוד כל מיני דברים על עצמם על העולם מתוך סקרנות או שמועות-אני לא הלכתי:) לא בנושאים האלו....
המקום היחידי בעצם שאני יכולה לראות בי כלי ריק שרק מקבל-זה התנך. שום דבר אחר לא....מבחינת ללמוד.

אז שוב אני שואלת-למה?

אני ממוצע, עיוני.

4. בהחלט בהחלט...
&nbsp
למה? כי אלו דברים המסורים ללב. ודברים המסורים ללב דורשים שינון ויישום ושוב שינון ושוב יישום ולא מבינים וכן מבינים ויש שאלות ולא ברור ושוכחים ולפעמים גם מרדף החיים משכיח מאיתנו את הדברים הללו...ואז צריך שוב פעם ללמוד ושוב פעם ללכת לשיעור.
&nbsp
כך שלחקור בעצמי אני קונה אבל בערבון מוגבל. לדעתי אם תתני לעצמך לשמוע לחכם (זה שחכם ממך קצת יותר) - יזניק אותך פי כמה. הא?

דידי 9

New member
אתה צודק לגמרי עיוני:)

חחחח מצחיק אותי העיוני הזה.....
כי בעצם גם החקר העצמי תלוי בהמון דברים שאנחנו רואים/קוראים/מקשיבים או משפיעים עלינו.
אבל יש לי תנאי-האפשרות למחות:)

בתוך מסגרת הלימודים שלמדתי היו לימודי פילוסופיה. מאוד חששתי שהפרשנות של המורים שלי
תחלחל אלי מבלי להרגיש בכלל....כי הרי אין פרשנות פילוסופית אחת.
ויש כל כך הרבה דברים שמשפיעים עלינו גם מבלי שנרגיש..:) אז כל הייתי בהיכון בקטע הזה....למשל.
או מבחינת החברים שלי, שבגלל ה"חיפוש" נטו לבדוק כל מיני דברים "מוגמרים" כדי למצוא משהו בתוכם.
גם בקטע הזה שהוא כביכול "מוגמר" לא מצאתי ולא רציתי אותי שם.

כאמור-בקטע של התנך-אני כלי ריק שיודע שהכל טמון שם. ממש הכל :)

אז קבלי ממני פסוקו של יום

שימי אצבע...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
מכל...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
מלמדי...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
השכלתי!

את עוקבת אחריי כנראה שאני מעניין

יש כאן רצון להכיר מישהי נורמלית ולא כמו הזבל שמסתובב לאחרונה לצערי

אתה יודע, אני לא מבין איך הן מצפות

לפחות מזה מגבר גבר ?

אני לא רואה גבר חזק/דומיננטי/אלפא בכלל מתדיין על דברים כאלו עם בחורה
גבר כזה בכלל לא ידמיין להכניס בחורות "מודריות" (עם הדעות של ה"מה אתה תעשה?")

כאילו באיזה סרט הן חיות ?

בסרט שלנו

אין אלפא. יש אישה ויש גבר שווים פחות או יותר בתפקידם, וכל אחד בסרט האישי שלו, עם איזון שמשתנה מעט לפה או לפה. ככה זה בנורמה סוקי, אתה מחוץ לנורמה :)

למה להיות כמו כולם אם נולדת לבלוט

ודרך אגב
אין אלפא וגם אין אישה וגבר
בכניסה לפורום כתוב הכרויות 30+

למעלה