מה זה איקאקלומין???

Taltul30

New member
מה זה איקאקלומין???

התחלתי טיפול באיקאקלומין (לאחר חצי שנה של נסיונות) רק רציתי לבדוק שוב פרופיל הורמונלי ושהרופא ימליץ לי איך לבדוק שיש ביוץ. הרופא אמר שככה אפשר לדעת במדויק מתי הביוץ. הוא אמר שאין תופעות לוואי, אך משיטוט קצר באתר אני רואה שיש. אז מה זה בדיוק, איך זה עובד וכמה פעמים ומתי צריך ללכת לרופא???

פּוֹנְג

New member
על איקקלומין יש מידע במילון המונחים

(או שאלות נפוצות) בכל מקרה יש כאלו שזה כן עושה להן תופעות לוואי כך שאל תיבהלי אם תהיי עייפה יותר מתמיד (למשל) בעיקרון אם הרופא לא נתן לך עם הכדורים האלו לעשות מעקב זקיקים, אז זה לדעתי לא ממש בסדר, כי זה שלוקחים כדורים זה עדיין לא מחייב שהם ישפיעו עליך ועל מנת לדעת אם הם משפיעים עליך צריך להציץ לרחם לראות את הזקיקים בפעולה. כמו כן האיקקדלומין ידוע בכך שיש לו השפעה לא טובה על רירית הרחם ואת זה גם רואים בUS . אם הרופא לא אמר לך מתי להגיע אליו להתיעצות בזמן לקיחת הכדורים, אז או שתתקשרי אליו ותבקשי גם מעקב זקיקים ושהוא יהיה זמין בשבילך לאורך התקופה הזו בשביל שתעדכני אותו בהתפתחויות, או שתלכי על המחזור הזה ללא מעקב, ואחריו (במידה ולא יהיה הריון) תחליפי לרופא שהוא מומחה לפוריות שידע איך צריך הרופא להיות מעורב כשהוא נותו איקקלומין. אבל אני מקווה שלא תצטרכי רופא פוירות וישר תהיי בהריון.

Taltul30

New member
כנראה לא הבהרתי את עצמי

והרופא אמר לי להגיע שבוע לאחר התחלת הטיפול ל-US. הוא לא הזכיר המשך טיפול ועל זה שאלתי- באיזה תדירות צריך להגיע אח"כ ועל אילו התפתחויות (כמו שהזכרת) אני צריכה לעדכן אותו???

פּוֹנְג

New member
אז ככה

שבוע אחרי תחילת הטיפול (אני יוצאת מנקודת הנחה שאת מתחילה לקחת איקקלומין מהיום ה 5 של המחזור למשך 5 ימים) אז ניתן יהיה לצפות לראות איזה שהם זקיקים בUS ולראות אם האיקקלומין משפיע עליך או לא. אם הזקיקים (או זקיק אחד) יהיו קרובים ל 20 מ"מ אז את קרובה לביוץ ובמקרה זה חשוב לדעת מה עובי הרירית. אם הזקיקים הם לא גדולים אז לדעתי צריך להמשיך ולעשות US על מנת לראות אם בכלל האיקקלומין יוצר לך זקיקים. בכל מקרה אני מציעה שאחרי הUS תרימי טלפון לרופא ותשאלי אותו מה עכשיו. אהה, דבר נוסף שהוא כדאי זה אחרי הUS ולקראת סוף החודש לעשות בדיקת דם לבדוק אם היה או לא היה ביוץ.

למעלה