מה זה אומר?

danake

New member
מה זה אומר?

התאומים שלי מטופלים כבר 4 וחצי חודשים ב ABA ניתן לראות התקדמות בעיקר לאחד מהם.. יותר משחק צעצועים ומעסיק עצמו.. מכיר צבעים אומר פה ושם סופי מילים רק אם מבקשים ממנו... לא ביוזמתו.. השני יותר תזיזיתי יותר עקשן לא מדבר כלל בני 3 וחמישה חודשים... אבל מבין הכל. אני כ"כ דואגת לדיבור.. עכשיו הוא עושה ידיים למעלה על הראש ומחא כפיים אבל כששרים לו ניראה כאילו ממש רובוט.. יש לו גרייה עצומה ובלתי נסבלת לאור.. הילד מכור לאורות הבית עד שאנו סוגרים אותם... מה יהיה עם הדיבור? מה עושים נגד גרייה באור בלבד.... והוא לאחרונה כל הזמן זז לא יושב בשקט!

vered73

New member
יש כל כך הרבה שיטות התערבות

בתוך הABA. כלומר, גרסאות של תכניות. הייתי מתיעצת עם המנחה. לגבי הדיבור גם אני מאד דאגתי והורים כאן הרגיעו אותי. אבל רק בעקבות התכנית הביורפואית חלה האצה אצלו בהפקת המילים באופן רצוני, ובשעה שהתחיל לשתף פעולה עם הABA, הדברים החלו לזרום יותר בקלות. כפי שאני מבינה את זה כעת, בנקודת הזמן בה אנו נמצאים (אין מליון מילים ספונטנית ויש חזרה לא אקוללית על מילים שהוא לומד; האקולליה אצלו היא בשירים בלתי פוסקים) אם אין הבנת שפה אין משמעות למילים. וזה משהו שנרכש בתהליך למידה מתמשך ולא צ'יק צ'ק. (4 חודשים זה צ'יק צ'ק מבחינת הטיפול, בסך הכל) לגבי הגריה באור, אולי דיאטה סנסורית תוכל להרגיע קצת את המצב. (יש עוד דרכים לטיפול אבל מבחינת טיפול "קונוונציונלי" אז זו שיטה שמשולבת היטב עם ABA ובכלל). דיאטה סנסורית תוכל אולי לטפל (כמובן עם טיפול והנחיה של מרפאה בעיסוק) באי השקט.

רוויטלג

New member
תכניות ביו רפואית

ורד תוכלי לתת דוגמא לכוונתך בהאצה בהפקת מילים ואיך את יודעת שהתכנית הביו רפואית היא זו שעזרה ולא הטיפול המתמשך דווקא

vered73

New member
זה לטלפון לא לפורום, אבל אם את רוצה

תשובה מהירה, תוכלי להעלות את אותה השאלה ותקבלי מבול של תשובות.

shirkoosh1

New member
לגבי עידוד דיבור

אחד הדברים הראשונים שלמדתי, טיפ קטן שעוזר מאוד בלעודד דיבור, הוא להקשות על הילד להשיג דברים שהוא רוצה. זה נשמע מאוד אכזרי במבט ראשון, אבל הנה הכוונה שלי: אם לדוגמא, את יודעת שהילד אוהב מאוד מאוד לשחק עם צעצוע מסוים. אל תניחי את הצעצוע כל הזמן במקום שהוא יכול מיד להשיג אותו. שימי אותו על מדף גבוה, במקום שהוא יכול לראות אותו אבל לא יכול להגיע אליו. הילד יגש אליך יאחוז בידך, ינסה בדרך כלשהי לגרום לך להבין שהוא רוצה את הצעצוע. אל תכנעי מיד. תצביעי על הצעצוע ותגידי: "אוטו" והוא לא יגיב עדיין. אבל לפחות יסתכל עליך ויקשר בין הדברים. לפעם הראשונה זה יספיק. אבל בפעם הבאה הוא יצטרך גם להצביע, בפעם שאחרי אולי גם יגיד צליל אחד מתוך המילה. וכך הלאה עד שתגיעו למשפט. זה קצת קשה בהתחלה , אבל בחיי שזה עובד. ( וזה בכלל לא אכזרי, באמת שלא). יש לי עוד המון הצעות בנושא , אם יש לך שאלה ספציפית, את יכולה לפנות אלי במסר אישי.

למעלה