מה זה אומר..

ocean boy 22

New member
מה זה אומר..

הצורך לקבל אישורים/חיזוקים מאנשים? אנשים שאני נפגש איתם, אני שואל אותם "מה אתם חושבים עליי?"

אענה לך בשאלה

יותר נכון ב"שיעורי בית" נסה להגדיר מה ההבדל בין "צורך" לבין "אמונה". מכיוון שכל השאלות שלך הן אותו הדבר - ובדיוק שם הבאג שלך - קח קצת זמן, שוטט באינטרנט, קרא הגדרות אם צריך וחזור לכאן עם מה שלמדת.

ocean boy 22

New member
אממ

אמונה זה משהו שאתה מאמין בו, לאו דווקא הדבר הנכון או היעיל בשבילך, משהו שהוטמע בך בילדות או בתקופה מאוחרת יותר. אני חושב שבעקבות האמונה יש צורך.. צורך להתאים את המציאות לאמונה. נבואה שמגשימה את עצמה.. מה שאתה מאמין שיקרה, זה מה שקורה. ובשביל זה אתה צריך לפעול בדרך מסויימת, שהיא לצערי לא יעילה.

אוי! ../images/Emo3.gif

"אמונה זה משהו שמאמינים בו"? ופחד זה כשפוחדים ממשהו, ואהבה זה כשאוהבים מישהו... כשמשתמשים באותה מילה כדי להסביר אותה זה נקרא טאוטולוגיה. במתמטיקה זה בסדר גמור כדי לבטא "אמת" (X זה X) אבל כשמדובר בטקסטים זה לא בהכרח נכון, בעיקר היכן שמבקשים הסבר. זה שתגיד לי שאמונה היא אמונה עדיין לא הסברת מהי אמונה. ומה ההבדל בין אמונה ל"צורך"? צריך גם להגדיר צורך. וחכה טיפה עם ההסברים והמחשבות שיש לך על איך זה פועל או על הקשר ביניהם - בינתיים רק תגדיר.

ocean boy 22

New member
חח טוב

אמונה - אמונה היא קביעת עמדה לגבי המציאות באופן סובייקטיבי, ולא אך ורק על סמך עובדות אובייקטיביות. אמונה סובייקטיבית מערבת היסקים שאינם נגזרים ישירות מההתנסות, אלא מהשלכה של עולמו הפנימי (הגיון, רגש, אינטואיציה וכו') של האדם על המציאות. צורך - צורך זהו כוח שמשפיע על תפישותינו, הסקותינו ועל ההתנהגויות בהן אנו בוחרים לקחת חלק. ההנחה היא שמקור הצרכים הוא ביולוגי. צורך יוצר מתח אשר מופג כאשר הצורך מסופק. קיימים הבדלים בין-אישיים בצרכים, צרכים הם מחזוריים בטבעם. כל עוד צורך מסוים אינו מסופק, הוא נוטה להשתלט על תשומת לבנו.

יש לפחות 3 דרגות

או סוגים של אמונה. 1- אמונה על סמך הוכחה כלשהי שהיא מחוץ לניסיונך האישי. למשל על הקשר הסטטיסטי בין עישון לסיכוי ללקות בסרטן ריאות. 2- אמונה על סמך ניסיון אישי - למשל, אני מאמינה שאני יכולה לעשות דבר מה כי בעבר עשיתי דברים דומים והצלחתי. 3- אמונה על סמך מחשבה בלבד, בלי הוכות ובלי ניסיון אישי. למשל האמונה שיש כוח עליון, או האמונה שיש גלגול נשמות, או האמונה שאם מתים מפסיקים לסבול. מה שמעניין באמונות - זה שבכל הרמות, גם אלו עם ההוכחה, יש מקום לספק. יכול להיות שמתי שהוא יבוא מחקר אחר שיפריך את הקשר בין עישון לסיכוי ללקות בסרטן ריאות - אבל גם יכול להיות שלא. למרות שניסיוני האישי עד כה הוא שאני מצליחה בסוג מטלות מסויים, אבל יכול להיות שלא ושיהיו מטלות שאכשל בהן למרות שאני מאמינה בכוח עליון וגלגול נשמות, יכול להיות שזה לא באמת כך... צרכים לעומת זאת באמת קשורים למימד הפיזי. אלו אותם דברים שבלעדיהם נרגיש קשיי קיום. מדובר על אוכל, בגדים, קורת גג, ואפילו שייכות 'שבטית', משפחתית או חברתית. כל השאלות שאתה שואל על "הצורך" לקבל אישור מאחרים שאתה בסדר/יפה/מוצלח/חכם - הן לא צורך. לא באמת תמות אם לא יתנו לך אישורי קיום, אבל אתה *מרגיש* ככה מכיוון שאתה מאמין שאם לא יאשרו לך, אז... מה יקרה לך? למה זה כל כך חשוב? למה אין לך בכלל ספק שאפשר לחיות גם בלי האישורים הללו?

ocean boy 22

New member
אממ

כי אני לא יכול להעניק את האישורים לעצמי, אז "צריך" לספוג אותם מהסביבה.

באמת אתה לא יכול?

מה "אמת" במשפטים הללו? האם אין לך ראש שממציא מחשבות ופה לדבר אותן? כמו שנותנים אישורים לאחרים אפשר גם לתת לעצמך, לא? מה זה היחס המפלה הזה? והאמונה שאתה "צריך" לספוג אותם מהסביבה? האם גם זו אמת? כי אם אתה באמת בעל יכולות לספוג מהסביבה, אזי אתה לא זקוק לאישורים כי הסביבה מספקת אותם, ואם אתה לא סופג מהסביבה - למה אתה מתעקש שהיא תגרום לך לספוג משהו שאתה לא סופג גם ככה?

למעלה