מה זה אומר?

pickle1

New member
מה זה אומר?

אני מוטרדת מאוד בזמן האחרון. ידידה שלי שמתנדבת במרכז לסיוע לנפגעות אונס נתנה לי לקרוא ספר מאוד מעניין שנקרא "טראומה והחלמה" (מאת ג'ודית לואיס הרמן, הוצאת עם-עובד). הספר עוסק בנפגעי טראומה, מצב לחץ פוסט-טראומטי, והפרעה מורכבת שנוצרת בעקבות חשיפה ממושכת לטראומה במשך הילדות (כלומר, מבוגרים שחוו התעללות, פסיכולוגית או מינית, בילדותם). בקוראי את הספר לא יכולתי שלא לחשוב על אשה צעירה שאני מכירה היטב. היא שונאת וממעטת מאוד לישון (עד כדי התמוטטות ושינה בלתי מאורגנת לעיתים תכופות), לא זוכרת כמעט כלום מתקופת הילדות ומגלה התנגדות רבה לשאלות על הילדות שלה, אמא שלה דיווחה שבערך מגיל 8 חל מפנה חד בהתנהגותה- מילדה חברותית וידידותית היא הפכה לביישנית ומסתגרת. בבגרותה היא נוטה להתפרצויות זעם תכופות (ולעיתים אלימות) המופנות כלפי סביבתה הקרובה וקשורות הרבה פעמים לטעויות אנוש שגרתיות או להתרשלות פעוטה בהתחשבות בה, מתן פירוש שלילי להתנהגויות של אנשים,דעותיהם וכוונותיהם כלפיה, פציעה עצמית על מנת להרגע, השגיות גבוהה מאוד שלפעמים משתקת אותה, דימוי עצמי קיצוני (לפעמים היא מרגישה שהיא נעלה מכל הסביבה שלה, ובפעמים אחרות שיש בה רוע פנימי וזוהמה). גם מבחינה גופנית יש לה רתיעה גדולה מריחות גופה והיא משתמשת הרבה מאוד במוצרים כמו דיאודורנטים, משחת שיניים, תרסיסים נגד ריח רע בנעלים, וכו'. היא סובלת מהצטננות קשה לעיתים תכופות, אך למרות שלדעתה זהו סינוסיטיס חוזר ונשנה, הרופאים לא מצאו הוכחות לקיום דלקת. לעיתים תכופות מאוד היא קונה לעצמה חפצי-אופנה, כולם מאותו סוג, מה שמעיק עליה מאוד מבחינה כלכלית (קשה לי להעריך, אבל הייתי אומרת שזה בלתי נשלט). היא מכחישה בכל תוקף שיש בהתנהגות שלה משהו חריג. הייתי מאוד רוצה לעזור לה איכשהוא. האם יש בסיס להשערתי שהיא עברה התעללות בילדות? מה אפשר לעשות?

גרא.

New member
pickle1,את לא יכולה לעשות מאומה,

פרט להבנה, תמיכה ואמפטיה.מאחר והבעיות שאת מתארת בדיוק רב,חייבות להיות מטופלות על ידי פסיכיאטר.יתכן בטיפול תרופתי המשולב עם פסיכוטראפיה. ולכן הטוב ביותר הוא לשכנע ולהמליץ בפניה ללכת לפחות למפגש ראשון עם פסיכיאטר.

pickle1

New member
תודה על העיצה.

תודה. ניסיתי בעבר להציע טיפול. התגובה היתה מאוד שלילית. אולי אם אפנה אותה לתשובה שלך זה יעזור. בכל אופן, זה עוזר לי להרגיש פחות אשמה. פיקל.

למעלה