מה זה אומר

gray

New member
נפח זה שיקול רק מבחינת רישיון

אני מסכים עם bulb, נפח הוא לא אינדיקציה לכלום. לגבי חדש בלבד-אני בגישה של לעולם לא חדש, כלי חדש שיצא דפוק מהיבואן (פחות נדיר ממה שאתה חושב) זה חתיכת כאב ראש גם אם היבואן מסכים לתקן את התקלות במסגרת האחריות (זה לא תמיד המצב, ויש די הרבה שלא מכוסה באחריות בכלל. כלי בן שנה ספג כבר את הנפילה במחיר ואם היו תקלות כרוניות-זה כבר יתגלה על הגב של מישהו אחר, מצד שני אם אשכנע את כולם שאני צודק-ממי אני יקנה? בגלל עניין הגובה-מצתמצם מספר הכלים שיהיו לך סבבה (אפשר להסתדר עם כמעט כל כלי, אבל לא נשמע לי שאתה בעניין לפחות עד שתצבור קצת יותר ביטחון) . מה דעתך על קטנוע גדול יותר? בורגמן 650 או סילבר נחמד, מצד אחד הרבה יותר אקשן מהמג'סטי, מצד שני לא שינוי גדול מידי?

Ridcully

New member
אממ...

מפתה מפתה ..אבל בכל זאת אולי אופנוע ?

gray

New member
זה עניין של התחושה שלך

כמו שראית אופנוע ששוקל 40 ק"ג פחות מהקטנוע שלך-מפחיד אותך עם המשקל, לכן התחושה שלך היא מה שיקבע, למרות שפחד זה משהו שעובר וכו' למה לא ללכת עם מה שמרגיש לך נוח ולשדרג בהמשך? כוח זה גם לא שיקול, קח דוגמה פשוטה כמו הTDM והורסיס, יש בינהם הבדל נפח, אבל מעבר לזה לכאורה הם דומים, שני טווינים, כביש אבל טיפה גבוהים יותר וכו'. אבל תרגיש את המנוע הצורה שבה הוא מתנהג מאוד שונה, יש רוכבים שמתאים להם יותר התחושה של הTDM, ויש כאלה שהורסיס יותר מדבר אליהם-למרות שטכנית הם ממש דומים, רק אחרי שתרכב עליהם תוכל להחליט החלטה שתתאים לך באותו רגע, ואולי תתהפך אחרי תקופה מסויימת כשפתאום יבוא לך משהו אחר. אי אפשר להתקדם מכאן הרבה, לך תמדוד, תעשה כמה סיבובים (בעייתי קצת כי חוסר הניסיון שלך הופך אותך לקורבן נוח יותר למניפולציות של אנשי המכירות, אבל איך תצבור ניסיון בלי לקנות??) תעבד את הנתונים, תבדוק מי מציע לך את הדיל המתאים לך ביותר וסע לשלום. אל תותר על הBMW, יש בהחלט דילים אטרקטיביים על BMW משומשים, מצאתי שם כבר כלי בן שנתיים עם 4000 ק"מ והמון תוספות כולל טרייד ותשלומים שמאוד התאימו לקונה. לבדוק שווה בכל מקרה.

gray

New member
בסוכנות של קמור

אבל הם פירסמו ביד2 וכך הגענו אליהם, אולי גם בגדליה שווה לבדוק.

Ridcully

New member
שו גדליה?

אני בגדול באר שבעי, והנציג של קמור פה הוא ג'אטפי מוטורס שכולם מציעים לי להתרחק ממנו

AVNER XR

New member
כבדים לי מידי? המג'סטי שלך שוקל 220ק"ג

יבש. הבמוו שוקל פחות ודרך אגב מה זה יקר לי מידי? הוא זול יותר מהטרנס שנעול בABS שלחתי אותך בזמנו לעשות סיבוב על הבמוו שמציע בנוסף אופציית מושב נמוכה,ושמציע טיפולים כל 10 לעומת 6 בטרנס. ולא קטנוע זה לא אופנוע נקודה,כשהבונוס בדוש"ים זה הרכיבה בשטח.

Ridcully

New member
לא יודע בכמה הוא יותר זול

לפי מחירון חדשים של פולגאז : BMW F650GS עולה 86,212 ש"ח הונדה טראנסלאפ -73,859 לגירסת ה ABS לגבי המשקל ? ניסתי את הטראנסלאפ ובקושי הצלחתי להחזיק אותו משום המה עם המג'סטי לא הייתה לי בעיה כזו אולי זה עניין של מרכז כובד בהתחשב שהמושב של הטראנסלפ גבוה יותר מהמג'סטי ואני מצליח לשים ק את קצות האצבעות שלי על הרצפה כשאני על המושב ...מצטער אבל מצב כזה וא קצת מחוץ ל comfort zone שלי מה שכן אהבתי את העיצוב שלו זה כן

dash56

New member
תצ'מע לי - פעם שניה

ההתלבטיויות שלך מזכירות לי את התהליך שעברתי בשנה האחרונה. אם אתה טחון בכסף , לך על ה-BMW שהומלץ לך. הוא כבר דו"ש אמיתי וברגע שתתחיל לטעום מהיכולת , לא תרצה להפסיק. מבין שאתה מאותגר גובה ( כמוני ) , לכן אופציית מושב מונמך די חשובה. בעיקר להתחלה, בהיבט של הביטחון העצמי. ועכשיו הערת אזהרה - הפנטזיה אומרת אופנוע חדש דנדש . מבין אותך לחלוטין, אבל ההגיון צריך לומר קח משומש ותעשה איתו את כל הטעויות הראשונות. הנפילות ואפילו הקטנות ביותר, שתמיד קורות גם למנוסים, כואבות יותר עם אופנוע חדש . שוב מניסיון אישי.

Ridcully

New member
היתי מוכן לקחת משומש אבל:

א. התהליך של חיפוש כלי משומש במצב משביע רצון הוא ארוך ומייגע ב. אני לא מצליח למכור את המג'סטי שלי ככה שכנראה שאני הולך על טרייד אין עם כל המשתמע מכך

AVNER XR

New member
אתה קצת מתבלבל בפעם השנייה,אני הצעתי סינגל

לא דו צילנדרי. האמת שבמוו בשנים האחורנות עשו סמטוחה עם הדגמים. הG650GS הוא סינגל ואליו קישרת לך בזמנו מבחן מפול גז. מה שרשמת הוא דו צילנדר ומחירו בהתאם,עוד רשמתי לך שצריך להגיע הסראטו שיהיה מקביל למה שהיה הדאקאר בזמנו. מה שהמליץ זה מתחתי נכון שבעתיים במקרה של דו"ש חדש ורוכב מתחיל בשטח.

gray

New member
עם דו"ש בסינגלים?

אפשר, לא מומלץ, בטח לא לרוכב מתחיל. אם התכוונת למנוע סינגל-סיפרו לך שטויות.

gray

New member
יש כמה שימושים למילה "סינגל"

אלה שמעלי פרשו אותה בפרוש אחד-רווק. בפורום השטח מקובל להתייחס לשבילים צרים (שביל עיזים וכו') בניגוד לשבילים בהם נעות גם מכוניות יש בהם שני קוליסים. גם אופנועים בעלי מנוע עם צילינדר בודד נקראים סינגלים, ואם לאלה התכוונת-הסר דאגה, זה לא מה שהיה פעם, סינגל זה סבבה לגמרי (אבל מבחינת כ"ס עדיין יותר צילינדרים=יותר כוח בשיא).

למעלה