מה זה אומר עלי?

בטטהמן

New member
מה זה אומר עלי?

זה הסמסטר האחרון שלי באוניברסיטה (בתקווה) ונדרשתי לקחת קורס בחירה מפקולטה אחרת. בחרתי בפקולטה שהיא ההפך המוחלט מהפקולטה שלי כדי "לטעום" גם מהצד השני של האוניברסיטה. להפתעתי, קורס הבחירה שלקחתי הפך להיות הקורס הכי מעניין שיש לי הסמסטר! זה די גורם לי לתהות האם בחרתי ללמוד את המקצוע הנכון בחיים...

maverick 42

New member
סתם שבירת שגרה

וזה תמיד נחמד. אתה נוגע בנושא ההוא על קצה המזלג עם קורס אחד. יכול להיות שאם היית מעמיק בו יותר היית מגלה שאין לך כוח אליו. לא הייתי מייחס לזה הרבה משמעות, חוץ מזה שאתה פתוח לנושאים רבים וסקרן מטבעך - דבר שהוא תמיד חיובי!

בטטהמן

New member
כנראה אתה צודק

זו באמת הרגשה מרעננת לקחת קורס עיוני בעברית צחה אחרי שנתיים וחצי של נוסחאות ומלמולים של מרצים רוסים שלא יודעים מילה בעברית. פשוט מומלץ לעשות מדי פעם סיבוב של 180 מעלות וללכת לראות מה קורה בצד השני של האוני'! ולחשוב שרוב מי שלומד איתי פחד לקחת קורס במקצוע הומני והלך על קורס בחירה בביולוגיה או הנדסה. מעניין אם זה עובד גם בכיוון ההפוך, מה יקרה אם מישהו הומני ילך לקורס בחירה במקצוע ריאלי...

benda2109

New member
אפשר לשאול

על איזה מקצועות מדובר. סתם מתוךס קרנות...

maverick 42

New member
גם קצת קשור

יש קשר לא קטן בין פיזיקה לפילוסופיה, אז זה לא כזה לא הגיוני שתאהב פילוסופיה. אני מניח שאם מקצוע הבחירה היה מדעי המדינה או משהו בסגנון היית פחות מתלהב. מצד שני - אני לא כזה מכיר אותך

תן לי לנחש-

אתה לומד פיסיקה וניסית קורס בפילוסופיה? בכל מקרה לפי דעתי מצד אחד אתה צודק,זה באמת מרגיז,מצד שני אולי צריך להשלים עם זה כי מה לעשות אתה בסוף התואר..תמיד אתה יכול להחליף בתואר השני או ללמוד את המקצוע האהוב בתור חוג בזמן הפנויי שלך...

מה זה אומר אני לא יודעת...../images/Emo13.gif

אבל גם לי קרה משהו דומה- אני לומדת תקשורת לקחתי כבר כמה וכמה קורסים בתקשורת אבל הקורס שהכי אהבתי עד עכשיו היה דווקא אחד מקורסי התשתית, והוא היה בסוציולוגיה דווקא

Lir האחת

New member
../images/Emo13.gif

אני חושבת שזה מאוד חכם "לטעום" גם מקורסים שהם מחוץ למגמה העיקרית שלך. אי אפשר לדעת, לפעמים באמת אפשר לגלות משהו חדש, שמאוד נמשכים אליו. למרות שכפי שנאמר כבר, ייתכן שזה יותר העניין של שבירת השיגרה
אתה צריך לעשות הבחנה בין משהו שהוא מעניין ונחמד ללמוד עליו, לבין משהו שהוא מעניין ואתה רואה אותו כמקצוע לחיים, כמשהו שתעסוק בו. יש המון דברים שעשויים לעניין אותנו, אך לא בטוח שלעסוק בהם מושך אותנו באותה מידה. בכל מקרה, התעניינות במספר תחומים, צבירת ידע נרחב ולא רק בתחום ספציפי אחד, זה דבר מאוד חיובי. כמובן שצריכים גם לדעת להתמקד במשהו עיקרי, אבל להשאיר את עצמך פתוח "לטעום" גם מדברים אחרים זה תמיד טוב. אני בעד

מתן4ל

New member
תלוי כמובן איך בחרת את המקצוע השני

אם לקחת קורס במקצוע אחר בצורה *אקראית לגמרי* אז סימן שאתה צריך להחליף מקצוע. אם לקחת בכוונה קורס שכנראה אתה אוהב אז זה צפוי שהוא ימצא חן בעינייך (יותר מזה המשפט ההפוך כן נכון: אם אפילו הקורס הכי טוב של המקצוע האחר פחות טוב מסתם קורס רגיל *מאוד* כדאי לך לא לעבור). בכל מקרה קח עוד קורס שנה א' מפילוסופיה כדי לבדוק אם שווה לך לעבור. אני לומד מחשבים אבל מאוד מאוד אהבתי את הקורס בכלכלה "תורת המשחקים" ובכל זאת קורסים אחרים בכלכלה מאוד לא מתאימים לי...

למעלה