מה זה אומר מבחינה עסקית?

amera

New member
מה זה אומר מבחינה עסקית?

מה זה אומר מבחינה עסקית? קיבלתי את ההצעה הבאה מחברה בחו"ל |
we would be looking for a payment of $15,000 as advance payment on future royalties. Royalty rates of 10% and duration of 3 years from publication. Publication to be within 12 months of agreement​
לא ברור מה עם הסכום $15,000 ? האם אני חייב לשלם סכום זה בלי לקבל את המוצר וה- 10% עבור המוצר ללא קשר ל- 15,000 $ או שהסכום ייחשב בסופו של דבר כחלק מה- 10%. מדובר על ספרים. תודה

IUB

New member
זה אומר שה- 15000 הם חלק מה 10%

רק שאותם אתה משלם מראש. מה שצריך לשאול זה אם ה 10% בסופו של דבר יהיו פחות מ-15000 אם תקבל החזר, נראה מכאן שהכוונה שלא (כלומר שזה מעין מינימום) אבל זה לא כתוב במפורש. רק מפורש שאת זה אתה משלם מראש על חשבון ה-10%

amera

New member
Publication to be within 12 months of

Publication to be within 12 months of agreement​
מה הכוונה במשפט:
Publication to be within 12 months of agreement​
ואיך זה קשור ל-
duration of 3 years from publication​
המשפא המלא שלהם הוא:
we would be looking for a payment of $15,000 as advance payment on future royalties. Royalty rates of 10% and duration of 3 years from publication. Publication to be within 12 months of agreement​

abalaba2

New member
אני לא יודע מבחינה כלכלית

אבל מבחינה משפטית/ תרגומית (ותיקח את זה בערבון מוגבל כי האנגלית שלי לא שוטפת כמו שהיא צריכה לשטוף [מפספסת הרבה נקודות ברצפה]): הם רוצים מקדמה על חשבון תמלוגים עתידיים של הספר בשווי 15000 דולר. סתם ככה הם מקבלים 10% מהתמלוגים 3 שנים לאחר ההוצאה לאור (שה15000 הם חלק מהם ולא תוספת, כמו שאיובי אמר. לי נראה שתכ'לס הם עדיין לא מאמינים בספר/ בסופר כי הוא חדש ורוצים לכסות עלויות ע"י השקעה של הסופר. בהנחה והם באמת מחזירים את ההפרש, וקשה לי להאמין שזה אכן כך, תדאג שיצמידו לך אותו [במצב הדולר הנוכחי כדאי לשקול להצמיד כבר לשקל ולמדד
, ואני מקווה לקחת את הערה האחרונה בצחוק חוץ מהחלק של המדד וגם שתקבל ריבית למרות שהיא כרגע די אפסית]) ההוצאה לאור תתקיים בתוך 12 חודשים לאחר חתימת ההסכם. אני מניח שיש כבר ספר מוגמר עכשיו ומהרגע שאתה חותם עד שהספר יצא לחנויות (אני מניח- אני לא עוסק בתחום) לא יעברו יותר מ12 חודשים. אם יעברו, תסתכל בחוזה אם יש פיצוי/ שיפוי על עיכוב מבחינה כלכלית/ משפטית רצוי שתשאל מי שעוסק בתחום ההוצאה לאור לגבי מונחים והאם זה מקובל.

shaharg3

New member
אבלבה2 אין לך מבחנים להתכונן אליהם

שאתה מתעסק בשטויות של הוצאה לאור ותרגומים מאנגלית לעברית?

abalaba2

New member
אני בסדר שרגא

יש לי חברות מחר ולא ממש התחלתי ללמוד, מה אתה אומר אני אעבור?

shaharg3

New member
זה עם חומר פתוח,בטוח תעבור

שיהיה בהצלחה,לנו יש ביקורת מחר..

למעלה