מה זה אוטיזם?

ענתנוי

New member
מה זה אוטיזם?

שוב, לכל המצטרפים החדשים לפורום.

1. אוטיזם זו שונות נירולוגית, לא גנטית, שמתפתחת בזמן ההיריון ונשארת עם האדם כל חייו. נולדים עם זה. חיים עם זה. מתים עם זה. זה לא מתקדם, נסוג או משתנה בעקבות הטיפולים השונים.

2. הסימפטומים של האוטיזם הם קשיים בתקשורת. "תקשורת" זו תכונה של מערכת. גוף האדם הוא מערכת ואם יש שיבושים בתקשורת במערכת הזאת מדובר במחלה, הפרעה או לקות. אוטיזם מתבטא בשיבושים בתקשורת החברתית בלבד ולא ה"תוך-אישית" ולכן לא מדובר בלקות אלא בשונות. עשרים שנות מחקר הובילו למסקנה חד-משמעית שמתבטאת גם בשינוי הגדרת האוטיזם ב-DSM: מ"הפרעה ביולוגית" ל"הפרעה חברתית".

3. חברה כוללת, בנוסף לאוטיסט, את הוריו, אחיו, שכניו וכ"ו. "הפרעה חברתית" מצביעה על בעיה חברתית ולא על בעיה אישית. המכנה המשותף לכל האנשים השונים הוא ה"נורמה החברתית" ולכן "אוטיזם" זה סימפטום של "נורמה פגומה".
הטיפול היחיד באוטיזם הוא תיקון הנורמה החברתית - בבית, במשפחה, בבית-הספר, במקומות עבודה ובחברה כולה.

4. נורמה חברתית משתנה כשמפסיקים להאמין בה.....

אולי זה מסביר את ההצלחה

של תרגול משותף של מדיטציה טרנסנדנטלית.
השינוי, וההתפתחות משותפים לכל המתרגלים.

חולקת עליך. אם למשפחה שלמה יש את זה

וגם למשפחות מהן באו כלומר דודים וסבא וסבתא אז סליחה אבל זה כן שונות גנטית. ולא אכפת לי איך את רוצה לייפות את הדברים.

arana1

New member
גם לדעתי

וגם אין שום סתירה בין שונות גנטית לשונות ניורולוגית
גם מערכת העצבים מתפתחת לפי ההוראות המוצפנות במערכת הגנטית

ענתנוי

New member
גנטיקה ותורשה

את מתבלבלת, כמו רוב האנשים, בין שני המושגים האלו.
יש הבדל בין "גנוטיפ" - החומר הגנטי שקובע את התכונות שלנו ל"פנוטיפ" - התכונה ה"נראית לעין" שמקשרת בקווי דמיון בין הורים לצאצאים.

כשאני טוענת שאוטיזם זו לא תופעה גנטית, הכוונה היא שאין טעם לחפש אותה בגנים - לעשות אבחון גנטי. אני מבססת את הטענה הזו על מחקר שנמשך כמעט 20 שנה, ברחבי העולם, בניסיון נואש למצוא את הגן שאחראי לאוטיזם, מתוך הנחה שגויה שמדובר במחלה גנטית, "תסמונת" - כמו "תסמונת דאון".

ולא ברור לי איך זה מייפה את הדברים. אני אוטיסטית, יש לי 3 ילדים, שניים על הספקטרום ולהורי יש "קווים אוטיסטיים". אני חושבת שהמשפחה שלי מאד מוצלחת,מוכשרת ומאושרת. אני מכירה עוד משפחות כאלו ולא מוצאת בהן שום פגם.
להיפך....

זה שלא מצאו אותה בגנוטיפ

לא אומר שהיא לא קיימת.

עובדה יש משפחות שלמות שיולדות ילדים בזה אחר זה וכולם אוטיסטים. זה מראה רק דבר אחד שזה בגנים וזה עובר בתורשה.

עם זה את לא יכולה להתווכח.

זה מוכח.

ועד היום מדענים מתווכחים על זה כמה קשה למצוא

גנים לכל דבר וכמה זמן זה לוקח.......

אני בטוחה שבסוף ימצאו את הכרומוזום האשם אבל יקח הרבה מאוד שנים עוד.......

נראה לי שהיום הגישה מדברת

על שילוב של מספר גנים שגורמים לאוטיזם...
אצלי לפחות המרכיב התורשתי הוא כל כך ברור עד שקשה להתעלם ממנו הוא מגיע לכמעט 30 אחוז בסך הכל....

ענתנוי

New member
שוב אותה טעות

איך את יכולה להפריד בין גורמי סביבה לגורמים גנטיים?
אם לאותה משפחה יש כמה ילדים, וכולם נמצאים באותה סביבה, סביר להניח שלכל הילדים יהיו מאפיינים דומים - גם אם לא מדובר בתכונה שעוברת בתורשה.

חוסר ההבנה שלך בגנטיקה הוא כזה שבאמת אין על מה להתווכח.....

dina199

New member
אבל מה זה חשוב?

אם האדם א"ס מה זה חשוב עם זה גנטי , תורשה (מתנצלת, אני לא הצלחתי להבין את הדקויות) , התפתחות בזמן הריון (כולל נזק סביבתי) או נזק אחרי לידה (גם בגלל נזק סביבתי).
זה עדיין משאיר את שאר הסעיפים בהודעה המקורית שלך כמו שהם

shulamokshim

New member
בסוף עוד עלול להתברר שזה נגרם

דווקא כתוצאה מסביבה טובה ואיכותית במיוחד, אם זה בהריון, במשפחה או בלידה, ושלהיות א"ס פירושו להיות השלב הבא והמתקדם יותר באבולוציה האנושית

dina199

New member
וזה עדיין לא שולל את הסעיפים האחרים.

אם מתייחסים למצב נתון של א"ס בהווה , מה זה חשוב באיזו צורה הוא הגיע להיות א"ס ?

shulamokshim

New member
זה חשוב למי שרוצה לנסות

לנבא את הסיכויים ללידת א"ס למשפחה מסוימת או כדי לנסות למנוע אוטיזם.
וגם כאשר רוצים לנסות לשפר את מצבו של מישהו מחפשים גם את הגורם לבעיות שלו, אולי אם נמצא את הגורם לבעיה, ממנו נוכל להסיק על פתרונות אפשריים לדוגמה, אם יגלו שזיהום סביבתי גורם לקשיים מסויימים אז אולי אפשר למנוע חלק מהקשיים אם נמנע חשיפה לזיהום או למצוא דרכים לנקות את הזיהום מגופם של אנשים שכבר נחשפו אליו.
הבעיות יכולות להיווצר כאשר מחפשים את הגורמים במקום הלא נכון או כאשר בחיפוש אחר פתרונות לבעיות מתמקדים בדברים הלא נכונים ואז התשובות והפתרונות שנפיק יהיו שגויים.

dina199

New member
ניבוי זה דבר אחד.

אדם שכבר קיים זה דבר אחר.
הסעיפים המדוברים מתייחסים לאדם שכבר קיים במצב קיים שיש לו PDD . והשאלה היא רק איך מתייחסים אליו.
והיחס אליו בכלל לא קשור באיזו אופן הוא קיבל את הPDD

arana1

New member
הניבוי מאוד מהותי גם לקיים

זו אחת הסיבות שלהרבה אוטיסטים נורא חשוב שיגידו להם מראש מה הולך להיות ולקרות
חלק מאוד מהותי מהתפישה של מה שקיים,נוכח עכשיו,מול העיניים זה גם הכיוון והכוונה שלו
הווקטורים שלו,זה אופיו וזהותו וכשאת רוצה לגשת לאדם מכיוון נכון את צריכה לזהות נכון את הכיוון של האדם הזה
כל הטכנולוגיה והתשתית מבוססת על התפישה הזאת

מאוד מהותי להבין איך אדם קיבל את הPDD
זה גם נוגע בתפישה של לקות או לא לקות
אם יש באמת מספרים גדולים מהממוצע של PDDים באזורים עתירי טכנולוגיה ומדע ומתברר עם הזמן שלמרות מגבלות התקשורת הקשות נראה שיותר ויותר אספרגים מחוננים בתבונה בלתי מצויה צריך לדעת להערך לזה בצורה שונה מזו שמניחה שאוטיסטים הם אנשים לקויים שלכן גם לא מצליחים להתפתח כהלכה לצורה הנכונה

ואני מנבא שהתפישה של PDD כלקות תתברר כטעות ושגיאה מאוד מאוד קשה

dina199

New member
להגיד מראש דברים שידוע

שהולכים לקרות זה לא ניבוי . זה תכנון . גם אני אוהבת לתכן ולדעת דברים מראש.
.ניבוי זה לנסות לנבא מה שלא ידוע איך ומתי יקרה . וכבר נאמר 'אין נבואה בישראל'

arana1

New member
זה ניבוי

אם תבדקי אז תגלי שהמדע והרפואה והטכנולוגיה מבוססים בעיקר על יכולת ניבוי
אנחנו יודעים שאם נעשה דבר מה אז זה מה שיקרה
אנחנו יודעים שאם נשגר חללית אז בעוד 100 שנה היא תהיה בדיוק במקום צפוי וידוע בחלל(כי זה מה שחוקי ניוטון מאפשרים לנו,לנבא את מיקומו של חפץ על ידי חישוב הכוחות המופעלים עליו)
את יודעת שתרופה מסויימת תעשה בדיוק דבר מסויים
בין היתר כי יש מאחוריה תיאוריה המבוססת על מבנים שהוכחו כבעלי כושר ניבוי יותר מדוייק מאחרים

יש נבואה וכולם מנסים להתנבא כל הזמן
אם לא הייתה לכולנו יכולת ניבוי כזאת או אחרת
לפעמים אפילו יוצאת מהכלל
אז לא היינו מצליחים לעשות שום דבר משמעותי
היינו מתים

גור42

New member
בתור מישהי עם תואר בגנטיקה, הבורות שלך מדהימה

אוטיזם זה גנטי - נקודה.

עובדה שלפעמים זה מדלג דור, בדיוק כמו תכונות גנטיות אחרות. ועובדה גם שלילד מאומץ במשפחה שיש בה אוטיסטים, אין סיכוי גבוה יותר להיות אוטיסט.

מה שנכון, זה שלא סביר שאי-פעם נמצא גן אחד ויחיד שאחראי לאוטיזם. בדיוק כמו שאין גן אחד ויחיד שאחראי לגבוהו של אדם, או למנת-המשכל שלו, ובכל זאת לא תמצאי אף אדם רציני שטוען שהדברים האלה לא עוברים בתורשה.

ענתנוי

New member
תודה על המחמאה

ודווקא ממך ציפיתי לקצת יותר השקעה ומחשבה.

כל תכונה היא "גנטית". אין שום תכונה שאין בה מרכיב גנטי, אבל אם נמצאו כ-100 גנים שונים שיש להם קשר לאוטיזם זו לא "תכונה גנטית" ואין שום טעם בייעוץ או אבחונים שנועדו "להרוג אותם כשהם קטנים".

זה בדיוק כמו להגיד שליוסי יש המון חברות והוא יוצא כל ערב עם מישהי אחרת. המסקנה המתבקשת: לא תהיה חתונה בקרוב, ולא כדאי להשקיע בשמלה חדשה....

על מה הוויכוח? רק על המינוחים, לא?

זה לא גן יחיד, זה דפוס אפשרי שמתפתח כנראה בהינתן קומבינציה מתאימה של המון גורמים, שחלק גדול מהם תורשתיים, וחלק גדול מהתורשה עוברת באמצעות גנים. עד כמה שאני רואה, עד כאן כולנו מסכימים, לא?

מכיוון שחלק גדול מהגורמים הרלוונטיים עוברים בגנים, אנשים קוראים לזה "גנטי". "גנטי" זו סתם מילה כזו, שמתייחסת לדברים שעוברים בגנים. זה לא אומר שיש גן יחיד, ובטח לא אומר שצריך להכחיד אף אחד כשהוא קטן, או גדול, או בכלל.

טוב?

למעלה