מה זה אגו טוב ?

שפותח את הלב וממקד את הכוונה הפנימית.

יצא לי ממש בשלוף מבלי לחשוב. אשאיר זאת כך.
ואוסיף - זה שמאפשר לי להיות מי שאני ולממש את טבעי הפנימי, מבלי להיות מופרע על ידי הדברים החיצוניים שאני בא איתם במגע ועלולים להסיט אותי ממסלולי.
סתם משמיצים את האגו
. כשאני חושב על זה - אגו הוא כמו כולסטרול
. גם אליו יש מי שמתייחס ויש מי שלא. מי שיש לו בעיה טבעית עם הכולסטרול, צריך להתייחס אליו ומי שאין לו, הוא לא מעניין אותו.

ינוקא1

New member
כשהוא לבוש ובגד בלבד.

אם בפנימיות יש ענווה , אז אדם יכול להראות אגו כלפי חוץ לצורך מטרתו ויעודו.
רק אז האגו הוא טוב.

כך גם כתוב על הקב"ה "ה' מלך גאות לבש"

neophile

New member
אגו טוב תלוי במחשבות טובות .

אגו טוב נאחז במחשבות על אנשים ודברים בצורה מועילה .

Mist2

New member
רוצה להוסיף שאלה

האם אגו טוב קיים?
הוא נמצא שם ממתין שנגלה אותו?
או שיש צורך לעצב וליצור כזה?

lightflake

New member
נראה לי שכל אחד שענה מבין את המושג "אגו"

בצורה קצת שונה

ועדיין לא הבנתי מה זה אגו טוב
הרי אגו, אם כולם מסכימים עם זה, מבחינתי זה מה שיוצר את אשליית הנפרדות (קיום אני נפרד מול העולם), אז זה לא יכול להיות דבר טוב בסופו של דבר (אולי באופן זמני יש לו תפקיד)

neophile

New member
מי מסכים עם זה ?

רק אתה מסכים עם זה שהאגו יוצר את אשליית הנפרדות .

האגו זה בסך הכל האחזות עם מחשבות על אנשים ודברים , האנשים והדברים קיימים גם בלי המחשבות שלך או האחזות שלך במחשבות הנ"ל .

אנחנו לומדים באמצעות חיקוי באיזה מחשבות להאחז , אנחנו לומדים את הטימטום החברתי .

החברה גם מלמדת אותך באיזה מחשבות להאחז על מנת שתרגיש הערכה עצמית , כלומר החברה מתנה אותך - גם את הרגשות החיוביים שלך - לתנאים מאוד מסויימים .

אל תעז להעריך את עצמך אם אתה לא אוחז במחשבות על סטאטוס חברתי , כסף ( דברים) וכו'

זה האגו בסך הכל .

האגו הטוב , זה לא האחזות טובה במחשבות על אנשים ודברים כי אין דבר כזה האחזות טובה מנקודת מבט של התפתחות רוחנית אבל מנקודת מבט מאוד אלמנטרית של קיום יום יומי , יש לפחות לבחור בקפידה את המחשבות שלנו .

אגו טוב זה כשאנחנו בוחרים במחשבות שלנו ושהן לא תוצר לוואי של איזה שהיא האחזות קודמת ( חוק הקארמה יעני ) .
כלומר - אגו טוב לא יוצר קארמה "רעה" .

וגם בסיטואציות קשות , האגו הטוב מצליח לשמור על נייטרליות - ביהדות יש פסוק ממשלי שמסכם את זה יפה

"בנפל אויביך [אויבך] אל תשמח ובכשלו אל יגל לבך יח פן יראה יהוה ורע בעיניו והשיב מעליו אפו"

יעני אל תתן לאגו להשתלט עליך כי אתה תעלים את מידת הרחמים(האף של ה )
מידת הרחמים היא כמובן עניין פנימי , אף "ה" לא יזרוק עליך ברקים מהשמיים ...

הנפרדות אינה אשלייה. היא קיימת לצד האי נפרדות

ברמה החומרית קיימת נפרדות, ברמה האנרגטית\תודעתית לא.
זו שהנפרדות היא אשלייה, זו בסך הכל גישה.
אבל אולי אני לא מבין את המושג - אשלייה כמוך.

lightflake

New member
מה זה רמה חומרית

אלו רק הגדרות
אלו רק הנחות שאנו מניחים באמצעות השכל
שאלתי כבר הרבה פעמים ואף אחד לא ענה
האם אתה אישית יודע שיש חומר? איך אתה יודע את זה? האם אתה יכול להוכיח קיום של חומר?

נכון אלו הגדרות. אבל בעיקרון חומרי הוא משהו

שניתן לתפוש ע''י החושים. אין צורך להוכיח את החומר, כמו שאין צורך להוכיח שיש כזה דבר נשמה. ועדיין החומר והרוח עשויים מאותו הדבר, ולכן הזהות ביניהם. בכל מקרה, אם ניקח מרחב ונשים בו משהו שאנו תופשים ככיסא. ניתן לעטלף לעוף במרחב, למראות שאינו ''רואה'' את הכיסא הוא ידע שהוא שם. חוש השמיעה שלו חש את הכיסא, משום שהכיסא נפרד מהמרחב וממנו. בקיום, איך שלא יהיה יש נפרדות. אם תוציא את בני האדם מהקיום, עדיין הקיום לא ישתנה, הוא רק יתפש אחרת. האשלייה נובעת מכך, שרוב בני האדם חושבים שהקיום הוא רק כמו שהם תופשים אותו.

תגיד לי, אם אין חומר אז מה יש? או שאין.

דרך אגב, בסופו של דבר, הסינים גם אינם רואים נפרדות בין החומר לרוח, אבל מבינים שיש הבדל בינהם.

הנפרדות היא כמו פיקסלים. ככל שתתקרב יותר, תוכל לראות את החומר בחלקים קטנים יותר. תבין שהנפרדות הרבה ייותר משמעותית ממה שחשבתה. ואז תבין גם, כמה חלקיקים קטנים מרכיבים את הדבר הגדול האחד שאתה רואה. פה האי נפרדות. היא נמצאת גם בהבנה שכל הדברים הקיימים, בסיסם החומרי הוא אותו בסיס, אנרגטי ואף רוחני. ולכן קיימת תפישת אי ההפרדה בין החומר לרוח.
אני כותב מהנייד, כך שאם יש בלגן, תמצאבו את הסדר לבד
.

lightflake

New member
אני מבין את ההגיון הזה

אני מנסה להראות לך שזהו רק הגיון, זה הכל
תוציא את ההגיון מהסרט ותראה שזה רק סרט
אז העטלף לא מתנגש בכיסא והאריה עדיין רץ אחרי האנטילופה
אבל כולם עשויים מהקרנה של אור שאתה צופה בו
האחדות היא ברמה קודמת לרמה של התסריט אז אתה לא יכול לנסות לנתח את הדרמה ולפיה להסיק מסקנות על טבעו של האור היוצא מהמקרן...
זה לא משנה אם אתה רואה את זה או נוגע בזה או מרגיש את זה או חושב את זה, זאת עדיין תופעה שאתה עד לה,עוד לפני שאתה מסווג ומקטלג ומוצא הגיון במה שאתה חווה, האחדות היא בעצם העובדה שכל הנל היא רק חוויה. חוויה אחת, לא משנה שהצורות משתנות בה...

אפילו המדע המודרני כבר לא מסכים עם ההגדרות הישנות הללו, לא רק שחומר שווה לאנרגיה אלא שקיומו תלוי במודעות אליו ולמעשה המודעות ומה שהיא מודעת אליו זו אותה אחדות שמשחקת עם עצמה בשינויי צורות

למה כל זה מתנגש עם ההגיון שלנו?
בגלל אותו מבנה דמיוני שאנחנו מאמינים שהוא זה אנחנו (הזדהות עם אגו), מרגע שאתה מזהה עצמך עם המחשבה הקטנה ביותר, העולם כולו מתפצל בחוויה שלך, בן אדם שרוצה להגיע לאמת של העולם חייב להגיע לפיצול הראשון הזה ולראות שהוא רק דמיוני עד שהוא יעלם לגמרי ואז כל תמונה העולם תחזור להיות כפי שהיא באמת.

כל עוד אדם מאמין להגיון הפשוט שלו אז איזה סיכוי יש לו אי פעם להשתחרר מהאשליה?

אני מסכים ומכיר את מה שכתבת....

מה שאני מנסה לומר לך שהכל הוא שילוב של האחדות והנפרדות. וזה כל העניין הפשוט של התפישה הסינית - היין יאנג (טאי ג'י) - הם הפיצול הראשוני עליו גם אתה מדבר. הם נבעו מהאחדות של הוו-ג'י (האיין המוחלט). שניהם מתקיימים בעת ובעונה אחת. העניין הוא שבאותו איין מוחלט דבר לא מתקיים, אלא הפוטנציאל של הכל. אני מדבר עם מורים רציניים מהאסכולות ההודיות\טיבטיות והם כולם רואים את אותו קו מחשבה כמוני. אף אחד מהם לא התעקש איתי על האשליה. בסופו של דבר השפה שלנו אף מתאחדת.
ודרך אגב - אני לא מפסיק לומר לאישתי, כבר שנים - תאמיני לי,אנחנו עובדים על עצמנו (משלים עצמנו במילים שלך, אולי). וכמי שמאמינה באשליה, היא לא הסכימה איתי בהתחלה. מצחיק לא? עד שהבינה שזה אותו הדבר.

בקיצור - אנחנו עובדים על עצמנו ועדיין הקיום הוא כמו שהוא. אני חושב שאלו שנתקעים במחשבה שהכל אשלייה, לא מוצאים עצמם במציאות היומיומית. הם אומנם לא במטריקס המערבי אבל הם במטריקס ה"רוחני".

דרך אגב שאלה אליך - כיצד באה לידי ביטוי האחדות\האי דואליות, בחיים היומיומיים?
אם אדם לא ממש את אותה אחדות\אי נפרדות, מבחינתי הוא אינו מבין אותה. אם הוא יושב כל חיין באחדות עם עצמו מבודד, הוא משלה עצמו באותה מידה כמו זה שהאגו שלו מפריד אותו מהסביבה.

lightflake

New member
מזכיר לי את אמא שלי שכשאני מזכיר מדיטציה

היא תמיד שואלת "נו ומה יצא מזה?"

אתה מבין שזו עדיין מחשבה שיוצאת מהנחה שאנחנו צריכים להיות יעילים, שאנחנו צריכים לעשות משהו, שהחיים הם למען מטרה כלשהי ...

נראה שהוא מתכוון - האחזות במחשבה.

אם יש לך מחשבה\רעיון ותופש אותם כמציאות המוחלטת\יחידה\עליונה....הרי אתה בהאחזות אליהם.

neophile

New member
נכון

האחזות היא עניין שנוגע למצב התודעה אם כי היא גם יכולה להתייחס לפעילות של תפקוד מסויים ( כל תפקוד מחולק לשלוש קומות )

במצב תודעה גבוה , הקומות הגבוהות יותר של המרכזים פועלות .

לכל מרכז יש קומה מכאנית .
למשל הקומה המכאנית של התפקוד השיכלי - זאת חשיבה פורמטורית\תבניתית .

אני בטוח ללא ספק שבזמן תרגולים שונים , אותו החלק ניסה לדחוף את עצמו ל"קידמת הבמה" כלומר לתפוס לך את כל הקשב - ואז התחלת איזה שהוא תהליך של לנסות לפרק את התהליך הזה שאתה עובר לחתיכות בסדר כרונולוגי .

כמובן שאין שום ערך בתרגול הרוחני לתוצאות של התהליך המכאני הזה .

אז במקרה הזה - השחרור מהאחזות יהיה לקבל את המצב כפי שהוא , עם כל העירפול שלו וחוסר הבהירות שלו , בלי להכהות אותו עוד יותר בהזדהות עם מחשבות מכאניות .

למעלה