יכול להיות
אני אומר שלדוג' "התפתחות אבולוציונית" היא סוג של משקפיים שדרכו בוחרים להסתכל. כלומר, התפתחות אבולוציונית מכילה כבר בתוכה את החשיבה הנרטיבית שמסבירה את ה"חיים" כאיזה משהו בעל ככה וככה מאפיינים, ו"אינסטינקט השרדותי" הוא המשך של אותה צורת חשיבה נרטיבית.
אין שום דבר רע לדעתי בצורה חשיבה מודרנית מדעית כזאת, אבל צריך להבין שהיא מתאימה בהקשרים מסוימים, ולהסתכל על הנרטיב הזה דווקא כ"אמת" אובייקטיבית זוהי עדיין טעות, מכיוון שכל נרטיב מניח מראש שיש אובייקטים נפרדים (ברמה מוחלטת כלשהי), בעוד שברמה עמוקה אין נפרדות כזאת.
לדוג' החשיבה הפסיכולוגית היא דוג' נחמדה לחשיבה נרטיבית, כל פעולה שאתה עושה היא המשך של ה"נרטיב" שלך שכביכול אתה נאבק בו ומשלים אותו. בהרבה רמות יתכן צדק בתפיסה הזאת, אבל האם באמת קיים אותו "אני" שהפסיכולוגיה לרוב מתייחסת אליו? ממש ממש לא. יש אינספור דרכים להראות את זה, לדוג' איפה אותו "אני" נמצא? בקבוצת התאים הזאת של המוח, או בשניה? בגוף, בתודעה ...
בסופו של דבר אני טוען שכשעוסקים ב"אמת", יש רק דבר אחד, חוויה, ולחוויה אין נרטיב. אם יש נרטיב, הוא יכול רק להצביע על החוויה אבל אף פעם לא היא.
שוב אני לא יודע בדיוק איך אתה מתייחס לדברים הללו, יש לי אמונה בסיסית שאין הבדל מהותי בינינו, אולי אני טועה.
והגישה שלי להאמין שאין הבדלים מהותיים בין הרבה אנשים בפורום, היא בניגוד להרבה פה. אבל בכל מקרה הפורום הזה נראה לי הרבה יותר טוב ממה שהיה עד לא מזמן.