מה זאת מגיה לבנה?

ruth_@

New member
מה זאת מגיה לבנה?

ניסיתי להבין מה זה מגיה לבנה מתוך הדברים האחרונים שכתבתם. לפני שתכנסו לוויכוח ביננכם על איך להגדיר ולהגיד, מאחר שאני ממש לא יודעת כלום בנושא, אולי תוכלו לתת לי קישור לאתר שעוסק בזה. לגבי "אמת" או לא (דיברתם על זה הלילה), אני חושבת שמה שאנחנו מאמינים בו קיים.

Justin Angel

New member
העצה הישנה והטובה

עד סוף אוגוסט יוצא ספר אלקטרוני בשם "המקשוף" הוא מכיל את כל הבסיס למג´יק. אני ממליץ שעד שהוא ייצא תלמדי את האתר הזה שמכיל גם את הבסיס למאגיה וגם את הבסיס לכישוף: www.wiccan.com

Justin Angel

New member
איפה טעיתי?

היא ביקשה מקום ללמוד ממנו את הבסיס אמרתי על זה שעתיד לצאת ספר שעושה את זה. היא ביקשה אתר נתתי לה אחד. תסביר לי בדיוק מה עשיתי שהיא לא ביקשה?

CAT4

New member
מגיות

מגיה לבה היא מגיה של נתינה אין סופית של המכשף לעולם הקטן בו הוא גר. מגיה לבנה עוסקט בנתינה ין סופית של כוח האין סופי שלי הקיקום ליקום עצמו. ובזה היא שונה מכול שאר המגיות. Y.G.A the CAT

Justin Angel

New member
אתה טועה

ובנוסף אתה מפגר מוחלט אם אתה מסכים לכזאת חלוקה. אבל ביקשו מאיתנו יפה לא להינכס לדיון על זה , משהו שברור שאתה בחרת להתעלם לחלוטין כי אתה תמיד צודק. וד"א מאגיה לא מגיה.

nepthys

New member
הקונפליקט בין לבן לשחור

מאגיה לבנה בהגדרתה היא מאגיה שכל המטרה שלה היא עזרה וריפוי, גם לעצמך וגם לאחרים, והיא מאגיה שנמנעת כמה שיותר מלהשפיע על רצון האנשים (כלומר, אסור לך לעשות כישוף אהבה שיכריח מישהו להתאהב בך, או לעשות משהו בשבילך). מאגיה שחורה היא מאגיה שנועדה להזיק, מאגיה שקשורה בקשר עם "רוחות רעות" של פולקלורים שונים, ובד"כ גם מאגיה שקשורה בזימון נשמות שעברו לצד השני (למרות שכאן יש מחלוקת). קיים גם מושג כגון "מאגיה אפורה", שטוען כי מאגיה לבנה באמת היא מאגיה לעזרת אחרים ולא לעצמך, ומאגיה אפורה, שהיא בתחום הביניים, היא מאגיה לעזרת עצמך (אנוכית). הקונפליקט הוא כזה, מה יקרה אם תרפאי מישהו, שבגלל שחזר לקו הבריאות בזכותך, יפגע במישהו אחר? מה יקרה אם אדם "רע" ירצה שתרפאי אותו? האם לעזור לצד הרע יהיה מאגיה שחורה, אפילו שזו עזרה ולכן זו מאגיה לבנה? ובגלל הקונפליקט הזה, אנשים שעוסקים במאגיה בדרך כלל הולכים על פי מצפונם האישי לכל נושא ונושא, ולא מחלקים את תחום העבודה שלהם לכאלו מונחים מאוד מקשים.

Justin Angel

New member
*ג´סטין המום*

בדיוק מה שהייתי אומר! *ג´סטין משבח את את נפ´טיס*

ruth_@

New member
../images/Emo51.gif

תודה רבה על אתר ועל ההסברים. נשמע מעניין ואני אפנה לשם. שהיה לכולכם לילה טוב.

אלון קס

New member
החלוקה שלי .....

לפי דעתי השוני הוא בתפיסת הבסיס (ש"א כבר רשמתי הודעה כזאת בדיון אחר) של המאגיות השונות. מאגיה לבנה - כל היצורים החיים שונים, אך טוב ורע זה בעיני המתבונן ולכן לא נוכל לקבוע מי או מה טוב יותר או פחות... ולכן ההתייחסות לכולם תהיה כשווים. למשל (ונתתי כבר את הדוגמה הזאת), עשיית וודו על סדאם חוסיין שנייה לפני שהוא מכניס את העולם למלחמה גרעינית נשמע מעשה חיובי למדי, אבל מאג (עוסק במאגיה) לבן לא יעשה דבר כזה, כי זה פגיעה באדם והצבת החשיבות של אנשים מסויימים לפני אדם אחר (בתור מאג לבן, במצב כזה הייתי משקיע את האנרגיה בהגנה לאנשים ו/או ב"תקיפת" הטילים. מאגיה שחורה - המאג בעצם היותו מאג הוא "נעלה" יותר מבני-אדם/יצוריים חיים רגילים, ומכיוון שהוא רואה תמונת עולם רחבה יותר (כביכול) יכול לקבוע מה טוב יותר ומה רע יותר ולפעול לפי זה ולכן ניתן לו לפגוע באחרים במידה והוא חושב שזה יעזור.

למעלה