מה זאת זוגיות?

שני793

New member
מה זאת זוגיות?

אני בת 30 ויש לי חבר שלוש שנים כבר. יש לנו זוגיות די מסובכת ומבלבלת כול ריב שיש לנו זה מגיעים על סף פרידה אני אורזת את כול הבגדים שלי כי הוא טוען שלא מתאים לו את הקשר הזה כי אני לא בסדר והוא כן, ולאחר שאני מתחילה לארוז הוא משנה את היחס שלו אליי ומתרכך ואז אני נשברת וסולחת לו או שפשוט הוא גורם לי להרגיש שבלעדיו אין לי סיכוי לחיות. יש ימים שאני ממש נהנת איתו עד שהוא כועס עליי, ברגע שהוא כועס הוא מפסיק לדבר איתי ושוב מתחיל," לא טוב לי עד שלא תביני מה שעשית ותתנצלי אני לא מדבר איתך". ככה זה 3 כבר, כשאנחנו בסדר הוא לא מחסיר ממני כלום המון אהבה ודאגה ואין דבר שאני רוצה שלא מקבלת הכול יפה עד שהוא כועס ואז מתחיל שוב הריב הנורא הזה. אני ממש מבולבלת מכול הסיפור הזה אני לא יודעת מה זאת זוגיות באמת כשאני רואה את החברים שלנו עם הזוגות שלהם הם נראים כל כך רגועים ואוהבים והזוגיות שלהם נראת זורמת כל כך וכל כך נוחה לעומת היחסים שלי. השאלה שלי היא אם כולם נראים בחוץ מאושרים וכשמגיעים הביתה המצב נראה שונה? יש ימים שאני רוצה לעזוב כשאנחנו רבים אבל כשאנחנו בסדר אני שוב פותחת דף חדש, אבל מהר מאד הדברים יכולים להשתנות תוך שניה על שטויות. האם ככה זה יהיה עם כולם או שפשוט הזוגיות הזאת היא באמת לא בריאה? תודה.

כן, ככה זה גם אצל הבן שלי...

כל יום הוא משחק עם רותי, הבת של השכנם ב"אבא ואמא" ואז הוא מתרגז עליה כי היא לא מסכימה להתחלק איתו בבמבה שלה, הוא צועק עלה שהיא טיפשה ואז רותי אורזת את הדברים שלה ואומרת לי להתקשר לאמא שלה שתבוא לקחת אותה. אז הבן שלי עצוב ואומר לרותי ש"זה היה בסתם" ואז הם נהיים שוב חברים... פעם ניסיתי לפשר ביניהם. הום אני יודעת שזה המשחק שלהם אז אני לא מפריעה. זה המשחק שלכם, שניכם נהנים מהדרמ, למה לקלקל?

m a y a n a

New member
שניכם כנראה אוהבים

טלטלות רגשיות חזקות - בין אם זו אהבה חזקה וסוערת לרבי עצום ותיאטרלי שבו את אורזת את הבגדים. ככה אתם אוהבים. אם תמצאי זוגיות אחרת "בריאה יותר" ישעמם לך. הוא לא יהיה סוער ומסעיר כמו הנוכחי. ובייחוד אחרי 3 שנים.. לשאלתך - לא זה לא נורמאלי. וכן - אתם עתידים להפרד אולי כדאי להקדים את זה - רציונאלי כדאי. אבל רגשית לא תוכלי. את במלכוד. בהצלחה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובה שהיא איפה שהוא באמצע

אצל המון זוגות זה נראה יותר טוב כלפי חוץ ממה שזה באמת בפנים. מבחינה זאת, אתם "נורמליים". יחד עם זאת, האווירה שאת מתארת נשמעת אומללה ומאמללת. לפי דעתי היא תוצאה של מיומנויות בין-אישיות לקויות, שגורמות לכם להיות עסוקים בשאלה "מי צודק" במקום בשאלה "איך פותרים בעיה". גם זו סבעיה נפוצהף אבל נשמע שאצלכם היא יוצאת מעיקה במיוחד. אם לא תעשו משהו לשנות את זה, זה רק יחריף ובסוף יתפרק, ואם לא יתפרק - יאמלל אותכם מאוד. אז אם אתם רוצים לבנות קשר זוגי לטווח ארוך - לכו לטיפול, אימאגו או כל סדנה שהיא בנושא זוגיות. זה לא יעבור לבד.

שני793

New member
מה זאת זוגיות?

הוא לא מוכן ללכת לטיפול כי הוא טוען שהוא בסדר.

אייבורי

New member
אז תתחילי לבד

תשמעי, אנשים נוטים לחשוב שטיפול זוגי הוא סוג של קסם, בא טכנאי זוגיות, מסובב כמה ברגים <אצל הבן זוג כמובן> והופלה הזוגיות על הסוס. אז זהו שלא. אין באמת חיה כזאת טיפול זוגי, יש תהליך אישי בראיה זוגית כלומר, כל צד צריך לשנות בעצמו דברים (מרצונו הטוב) בראיה שהזוגיות תרוויח. לכן אין שום בעיה שתתחילי לבד.

גארוטה

New member
בכל פעם שאת

מתחילה לארוז, ואז נשברת וסולחת את אומרת לו "חביבי, תמשיך להתנהג ככה, אתה צודק ואני לא בסדר..." לכן, אל תתפלאי שככה נראים היחסים ביניכם כי יש לך חלק בכך שזה הפך לדפוס שאין דרך לצאת ממנו, אלא אם כן את תחליטי להגיב אחרת ולא כפי שהוא מצפה ממך ואז תקחי סיכון שאני לא בטוחה שאת מעוניינת לקחת כי בהחלט יש הרגשה מהדברים שלך שאת חוששת לעשות את הצעד עד הסוף, לארוז וללכת באמת ולא כאקט של הצגה, שמא הוא לא ירדוף אחרייך ואז תשארי לבד ותאלצי בגיל 30 (שאני מניחה שמהווה הסבר לכך שבכ"ז נשארת) להתחיל מהתחלה. ולשאלתך, התשובה היא לא, לא ככה נראית מערכת יחסים בריאה בה צד אחד מחזיק בצווארו של האחר ומידי פעם משחרר כדי שיקח קצת אויר להמשיך הלאה...

שילה1

New member
במערכת היחסים הזו,כבר פתחת אינציקלופדיה,ולא

רק ספר. כל פעם דף חדש-כניעה חדשה. שני-לעניות דעתי-החבר שלך שתלטן,חסר התחשבות,וגורם לך או מנסה לגרום לך להיות תלותית. וכן-זה לא יעבור ויתגבר במשך הזמן. וכן הבעייה היא שלו,וגם שלך.למרבית הפלא-בזוגיות יש שנים שלוקחים אחריות . וכן-המערכת שלכם"תגמר בבכי"-ציטוט אמרתו של אייבורי. מה עושים מכאן?לשיקולך.

seeyou

New member
אומרים "צרת רבים נחמת הטיפשים"../images/Emo152.gif

עקרונית
רובם נראים בחוץ מאושרים וכשמגיעים הביתה המצב נראה שונה. תעברי קצת בכול הפורומים ותביני בעצמך את מופתעת כמו ילדה קטנה זה מזכיר לי את הסיפור" יום אחד בבריכה הציבורית שומעים בכי של ילד המציל גורר אותו החוצה למה שואל הילד בגלל שאתה משתין בברכה עונה המציל אבל כולם עושים את זה עונה הילד נכון-אבל לא מהמקפצה עונה המציל. " זה בערך הסיפור שלך את לא ציינת שיש גם נקודות חיוביות ביחס למערכות היחסים הקודמים שלך. גם אם תתחתני עם תאומה שלך יהיו לך תלונות(זה טבע)
יוסי

אייבורי

New member
מה זה משנה ?

נניח ואצל כולם זה ככה, זה עוזר לך ? הדבר השני, את מסתכלת על זה פעורת פה, כאילו את לא חלק מהתהליך כאילו אין לך שום שותפות בדרמה, אצלנו אומרים אם הפה פתוח עלול להכנס זבוב לכן כדאי לסגור את הפה, לחשוב קצת, מה חלקך בטלנובלה ואיך את הצד שלך את משנה. הגיע הזמן שתובילי את המהלך.

למעלה