מה זאת אהבה?

מה זאת אהבה?

כן כן... מה זאת אהבה בעיניכם בין גבר לאשה? האם יש בכלל מושג כזה באמת או שזוהי רק אשליה? ואני לא מתכוונת לפרפרים בבטן ולא להורמונים שמשתוללים בחוסר שליטה אלא לאהבה בוגרת בשלה.... של שניים שרואים את עצמם מזדקנים ביחד.... יש מצב לאהבה?

purplegold

New member
../images/Emo163.gif../images/Emo268.gif../images/Emo99.gif

חיבה, כבוד הדדי, הכלה, דאגה אחד לשניה, משיכה, פינוק, עניין, כיף, תמיכה, החירה מחודשת אחד בשניה כל יום... וכן גם פרפרים והורמונים. או כדברי ברוס ספרינגסטין: We said we'd walk together baby come what may That come the twilight should we lose our way If as we're walkin a hand should slip free I'll wait for you And should I fall behind Wait for me We swore we'd travel darlin' side by side We'd help each other stay in stride But each lover's steps fall so differently But I'll wait for you And if I should fall behind Wait for me Now everyone dreams of a love lasting and true But you and I know what this world can do So let's make our steps clear that the other may see And I'll wait for you If I should fall behind Wait for me Now there's a beautiful river in the valley ahead There 'neath the oak's bough soon we will be wed Should we lose each other in the shadow of the evening trees I'll wait for you And should I fall behind Wait for me Darlin' I'll wait for you Should I fall behind Wait for me

b e c k y

New member
חייבים להאמין.

אם נפסיק להאמין באהבה הזו, נישאר רק עם מערכות יחסים רדודות וזמניות. יש אהבה אמיתית. היא לא פשוטה, היא מצריכה את כל מה שיש לנו. אבל היא קיימת.

תמיד

יש מצב לאהבה החל מהשלב שיוצאים מאיזונים מרוב אהבה ועד לשלב שאהבה מאזנת את החיים

bobroni

New member
כשהלב שלך ../images/Emo14.gif מרוסק

את יודעת שהיית בתוך אהבה.. כשהוא מתכווץ ומתרחב ואת יכולה לשמוע אותו פועם: פם-פא-פם-פאפם(כל אחד והגדרתו לפעימות) מהמחשבה על אותו אחד / אחת שמחכה לך בבית.. או - "אהבה, אהבה, אהבה, אהבה, אהבה, אהבה, זה כל כך נפלא את הרי כלכך יפה ותמיד מכאיבה" (מתוך דצמבר) וכמובן - (הכי מתאים עם אילנה רובינא) כשרומזת לך האהבה, לך אחריה ג'ובראן חליל ג'ובראן כאשר רומזת לך האהבה, לך אחריה, אף שדרכיה קשות ומכבידות. ואם כנפיה מרחפות מעליך, הכנס תחתן. אך אם מפחד תחתור רק להנאה ושלווה שבאהבה, מוטב תכסה מערומיך ותצא ממפתן האהבה, אל עולם בו תצחק - אך לא את כל צחוקך. ובו תבכה - אך לא את כל בכייך. האהבה אינה אדון, ואין לה אדונים. היא לעצמה קיימת. כאשר אוהב אתה, אל תאמר - אלוקים בליבי, אמור - אני בלב אלוקים. לא אתה תכוון את דרכי האהבה אלא היא, אם תמצאך ראוי, תכוון דרכיך. אין לאהבה שאיפה, אלא להתגשם, אך אם אוהב אתה ושוקק לבך, יכול תוכל לרוץ כפלג הזורם ורן שירו אל תוך הלילה לדעת יסורי עדנת אין קץ, להפצע בידיעתך את האהבה. להיות שותת ברצון ובשמחה. להתעורר בלב נפעם, ולהודות על עוד יום של אהבה. לנום לעת הצהריים ולהרהר בהתעלות הנפש שבאהבה, לשוב עם ערב בהודיה , ואז לנום, תפילה אל הנאהבת בלבך ושירת עדן על שפתיך. אני עוד נודד בחיפושיי אחר אהבה שלמה..

שירלי6

New member
בטח שיש אהבה.

זה לקבל אחד את השני גם כשלא כל כך קל ולכבד את השוני ולרצות שיהיה לשני טוב, לעשות לו טוב ולהשתדל בכל מאודך שיהיה מאושר ולדאוג לבריאותו הפיזית והנפשית ולפרגן כשמצליחים ולעודד כשנכשלים ולחבק כשעצוב ולרפא כאב וללטף ולהחזיק ידיים סתם ככה, מבלי לשים לב ולהתגעגע ולתכנן עתיד יחד לשמוח יחד לחגוג יחד לחיות את החיים יחד. בטח שיש אהבה.

Rtitan

New member
מה זו אהבה?... ../images/Emo122.gif../images/Emo178.gif

טוב שלא שאלת שאלה מסובכת כמו הדיון על תקפות מהירות האור כמהירות מקסימלית לאור סדרת הניסויים האחרונים ב-CERN. אינני חושב שיש תשובה לשאלה הזו "מה זו אהבה?" אהבה היא כל כך הרבה דברים, מורכבת מכל כך הרבה רבדים, לובשת כל כך הרבה צורות ומתבטאת בכל כך הרבה דברים קטנים וגדולים, עד שכמות כזו של פרמטרים שמופיעים בדבר המופלא הזה שקרוי "אהבה" מוציאים לחלוטין את היכולת לתת הגדרה טובה ומדוייקת לה. את יודעת? זה מזכיר לי קצת דיון בעולם הפיסיקה שעליו ניסו רבים לענות: "מהי אנרגיה?" העניין היא שאנרגיה - אי אפשר להגדיר. אם בכל זאת צריך לתת לה הגדרה כלשהי אפשר לומר שמדובר בגודל שנשמר במערכות סגורות, עובר מצורה אחת לשניה וזה מאפשר לפיסיקאים לפתור בעיות סבוכות מאד - אבל מדידת אנרגיה תהיה גם היא בעייתית כי היא זוג סדור עם זמן. לגבי, אהבה היא משהו שפתר לי את העולם. זה מה שהביא אותי אל המקום שבו הרגשתי הכי טוב. המקום ההוא שמאפשר לתת בלי חשבון, לימד אותי לקבל בלי רגשות אשמה ומרגיש בטוח גם בזמן סערה גדולה. ראיתי כמה מאמץ אישה מסוגלת לעשות כשהיא אוהבת באמת, והאהבה שלי אליה עצומה לאין שיעור. אינני מסוגל כיום לחשוב על להיות בלעדיה, ולהזדקן איתה יהיה עונג גדול. לפעמים אני מדמיין אותנו זקנים וחושב איך זה יהיה, והלב מחסיר פעימה. רק עצב גדול מגיע לאחר מכן לדעת שיום אחד גם זה יעבור. אבל אחפש אותה גם שם למעלה... את מבינה? אני חושב שאני פשוט אוהב אותה
.

ismeralda100

New member
yes

בטח שיש! לגמרי.... להגדיר את זה? זה כבר נראה לי משימה בלתי אפשרית.....

נועה1616

New member
לדעתי...אהבה היא

בליל של "ראקציות" כימיות ביולוגיות (הורמונאליות) שמתחללות בגופנו. כל היתר זה תוצאה של אותן "ראקציות". וכל אחד/ת מרגיש/ה ומגדיר/ה את תחושותיו באופן אינדיבדואלי ובהתאם לדימיון הפרטי שלו. ישנם ב"אהבה" כמה תחושות/רגשות או מכנים המשותפים לרובנו אבל גם הם ברמות ועוצמות שונות מאדם לאדם. (זה כמו שתרופה מסויימת משפיעה על אנשים שונים באופן שונה).

למעלה