מה זאת אהבה?

אופליה7

New member
מה זאת אהבה

אהבה זו רק מילה אחת עם משמעויות רבות...פשוט לא המציאו מספיק מילים. הרי בין האהבה שלי לאוכל לבין האהבה לבן זוג אין שום קשר. גם בין האהבה של זוגיות לבין אהבה בתוך המשפחה אין שום קשר. אהבה של הורה לילדו נועדה כדי לגרום להורים לטפל בילדם. הוא חסר ישע ואם לא תהייה האהבה הזאת התינוק ימות. כנ"ל לגבי אהבה לבעל חיים שמגדלים בבית. גם זו אהבה ללא תנאים שנוצרה כדי שנגן על חסרי הישע. (בכוונה הפרצוף של התינוק נראה בעיניינו חמוד. כדי שליבנו יצא אליו). בקשר לזוגיות.......זה כבר לא קשור לטבע!! כל האנשים מחפשים בכוח זוגיות כי החברה הכניסה לנו לראש ש "לא טוב היות האדם לבדו....אעשה לו עזר כנגדו". זוהי אהבה כל כך לא טיבעית עד שהיא חייבת להיות תלוייה בדבר. למשל תלויה בהתנהגות טובה של הבן זוג. כאשר ההתנהגות משתנה לרעה ....זה נגמר. גם לחיות באותה זוגיות עד סוף החיים זו כפייה .

Berethor

New member
חברה טובה של הלומהX ?

אהבה היא לא מילה אחת עם משמעויות רבות, אלה פשוט יש סוגי אהבה שונים, בדיוק כמו שיש סוגי שנאה שונים. אני שונא אוכל מסויים או אני שונא אדם מסויים זה אותו דבר ? לא, אבל שניהם סוגי שנאה. אני שונא את אח או אני שונא אדם זר זה אותו דבר ? לא, אבל שניהם שנאה וכו. אהבה בזוגיות או במשפחה יש קשר גדול, שניהם האהבה לאנשים, בדיוק כמו שאהבה חברית יכולה להיות ברמה של אהבה בין אחים, או להפך יכול להיות אח גרוע שלא רק שלא אוהבים אותו, גם לא סובלים אותו. אהבה היא רגש אהבה היא לא 'כדי לגרום', הורים יכולים לדאוג לילד גם בלי לאהוב אותו, בדיוק כמו שמפקד טוב לא חייב לאהוב לחיילים שלו, אבל הוא צריך לדאוג לביטחונם ושלא יהרגו לשב. אהבה לבעלי חיים או לילדים היא לא אהבה ללא תנאים ולא אהבה לחסרי ישע, האדם רוצה תחיה בדרך כלל ורק מיעוט לוקחים רק בגלל דאגה(אני מכיר אישה כזאת שלוקחת מהרחוב!). ואהבה לילדים או לבני משפחה היא רק בגלל הקרבה, וילדים זה 'חלק מהם', ממש לא הדוגמא לאהבה מושלמת. זוגיות זה לא קשור לטבע ? מי את שתקבעי מה קשור ולא קשור 'גברת שמפנזה', זוגיות זה דבר שקיים גם בטבע תרצי או לא. אבל לא אצל חיות מהזן שלך, שזה לא הזן שלי אגב. אז אני מסתייג ואומר שאדם יכול לחיות טוב מאוד גם לבד, ולא חייב להיות בזוגיות, אבל מכאן ואת להגיד שזוגיות זה לא טבעי ודבר שעושים סתם, זה כבר קיצוניות פרועה. כל אהבה תלויה בדבר, אהבה של משפחה תלויה בקשר דם ובעצם זה שהם נולדו להם, וכל שאר האהבות קשורות גם כן לסיבות הגיוניות. כפייה זה להכריח אדם להיות סטוצר מגעיל ולשכב עם כל העולם ואשתו, זה כפיה. יש אנשים שמספיק להם להיות עם אדם אחד אם הוא מתאים ונשאר כזה, משהו שלטיפוסים כמוך קשה להבין, חיים זה דבר קצר ואין שום דבר רע אם אדם יהיה לבד או עם בן זוג אחד לשארית חייו, זה מושלם. אהבה אמיתית בין גבר לאישה היא יותר עליונה מאשר האהבות, כי משפחה לא בוחרים, אבל בן זוג כן, בן זוג לא נכפה. אלה אם כן הכריחו לתחתן או התחתנו ולא התאימו או סתם מיצרים ורגשות חולפים וכו. לאהוב בן זוג זה לאהוב אדם שלא קשור עליך ולכן זה אהבה יותר גדולה. אם הורה מאבד ילד הוא מתאבל, אם בן זוג שבאמת אוהב תאחר מאבד אותו הוא רוצה למות, הוא מרגיש שחלק ממנו מת. זה הסיבה שאנשים מוכנים לסכן את עצמם בשביל אלה שהם אוהבים, זה אומנם תלוי בדבר, תלוי בכך שהם ימותו יחד איתו ואין לו תחליף, זאת האהבה אמיתית, היא נמדדת בכמה האדם חשוב לך וכמה את מוכנה להקריב למענו(אפילו תחיים).

snoopytush

New member
אוקיי

אני מוכנה לקבל את הרעיון שאהבה תלויה בדבר אפילו במשפחות אבל גם הורים כאשר טפו טפו טפו מאבדים את ילדיהם רוצים למות לפחות בהרגשה. אני חושבת שגם אהבת בן זוג ( בתנאי שזו אהבת אמת ), וכן אהבת הורים שתיהן נשגבות כל אחת בדרכה. ואני לא אומרת שלחיות עם בן זוג זה לא דבר טהעי אבל האדם יותר מסובך בהקשר זה. דבר ראשון בטבע זוגות לכל החיים זה דבר מאוד נדיר, רק קומץ חיות נוהג כך ואז בדר"כ כמעט כל החיות מהזן נוהגות כך ונשארות עם הבני זוג לשארית חייהן. אבל אצל האדם אין שחור או לבן כזה. יש כאלו אצלם זה ברור שהם רוצים את האחד, או לחופין להיות לבד ויש כאלו שמתחתנים עם כמה או שלא שלמים עם בחירתם לאורך זמן. גם כי האדם הוא חיה שמתשתנה וגם\ כי רגשות משתנים אחד סיפר לי שהסיבה שאינו מאמין בחתונה זה כי רגשות האהבה או ההתאהבות איך שתרצו לכנות זאת חלפו מאליהן כעבור שנתיים . זה מאוד קשה לדעת שמצאת את האחד אם קיים דבר כזה בכלל....

Berethor

New member
מה זאת שנאה ?

קודם כל שניהם רגשות, במקרה הזה מנוגדים. אהבת שלא תלויה בדבר או אהבת חינם זה כמו שנאת חינם, אין בזה שום דבר חיובי. כל אהבה אמיתית היא תלויה בדבר, אהבת שלא תלויה זה רק לאהוב מישהו שאין לו קשר עליך ישירות ובדיעבד, כמו להעריץ מישהו ולאהוב איזה גיבור. אבל שאנשים מדברים על 'אהבה שלא תלויה בדבר' הם מתכוונים לאהבה עוורת, אהבה חסרת על בסיס ומשמעות, פשוט לאהוב מישהו ללא כל סיבה ואפילו לתאהב ב'חמור'. יש איזה משפט כזה 'אהבה היא אקראית תתאהב גם בחמור' משהו כזה. זה לא אהבת אמיתית או נכונה, זה אהבה של טיפשים, וזאת אהבה שמצפים שאישה תאהב, למה ? כי אישה פראיירית שאוהבת תתוספתן של האדם. אהבת אמת זה לא אהבה עוורת ואהבה למישהי אקראי ולא מתאים, אהבת אמת נמדדת בכמה הוא חשוב וחסר תחליף עבורך ובכמה את מוכנה להקריב למענו. זה לא נמדד בכמה את עוורת, בכמה הוא לא מתאים לך וכמה שהוא לא נותן ושווה דבר. גיבוב של שטיות,שאפילו שגם האומר לא מאמין.

snoopytush

New member
אהבתי אבל תוריד בעריכה את האישה הפריארית

ואתה יכול להשאיר את התוספתן

קשה לי להאמין שיש כזה דבר אהבה בלתי תלויה

למשל אם מיני מתחתן עם א-מינית ויש בעיות במין? יש פרידה ואם יש א-מיני שהתחתן עם מינית וכל הזמן ניגוזים על מין. יש פרידה.

inbardaf

New member
אבל הורים לא אמורים לעזוב את הילדים שלהם

לא משנה מה. לכן מיחסים אהבה שאינה תלויה בדבר לרוב להורים. בין בני זוג, כמו שכבתי, צריך גם הדדיות.

inbardaf

New member
אז הם הורים דפוקים

ולא כל ההורים עושים את זה. והמנהג החרדי להתאבל על ילד שעזב את הדת, למשל, הוא מנהג מטופש ומלא אגו (הייתי אומרת גברי, אבל אז יגידו שאני פמינסטית לוחמת ומכוערת
) הילד שלך הוא שלך גם אם הוא מתנצר. את יכולה כאמא לעשות כל מה שנראה לך שיעזור לו ולטובתו, גם אם הוא לא אהב את זה. אם את מונעת באמת מאהבה אליו, זה ייטיב עימו והוא ידע לומר לאחר מעשה תודה. אם את מונעת משיקולים צרים, נוחות ואומונות אישיות מבלי לתת מרחב לאינדבדואליות שלו (כמובן בגיל בוגר מספיק), אז את לא הורה טוב והקשר באמת לא יחזיק מעמד ויתנתק. האהבה שלך לילדים שלך לא צריכה להיות מותנת בשאלה האם הם הולכים בדרכך ועושים מה שנראה לך כנכון ו/או מגשימים את החלומות שלך. והרבה הורים נופלים בפח הזה. זה בדיוק אותו מקום כמו אותו אחד שאהב את הקשר=את עצמו ולא את החברה שלו. אותם הורים אוהבים את עצמם=מגשימים את עצמם דרך הילדים, במקום להבין שהם יצורים נפרדים ובעלי אישיות אישית משלהם ולאהוב אותם בכל דרך שיבחרו להגשים את חייהם. ככה אני רואה את זה.

אם חס וחלילה הילד היה מתנצר או משו כזה

אמנם הייתי מתאבלת ויושבת שבעה אבל עדיין ממשיכה להיות אמא שלו ולקבל אותו ואוהבת אותו ומחבקת. בכל זאת אהבת הורים זה שונה מאהבת זוגיות. דורשים מבן זוג יותר מאשר מהילדים. זוג זה שותפות והורות זה לא שותפות

inbardaf

New member
הוא אשר אמרתי..

אם כי תרשי לי להוסיף הערה קטנה: גם בן זוג אפשר להמשיך לאהוב, אבל לעזוב, כי הוא לא מתאים לך כבן-זוג. ולגבי האבל - אני הייתי חוסכת את זה מעצמי. אני מבינה שזה קשור לאמונה הדתית שלך, רק כחי בחשבון שיש בעיה להפגש עם ילד שישבת עליו שבעה
שלא תצטרכי להגיע למבחנים האלה...

Berethor

New member
תפסיקו לבלבל תשכל אם ממשיכים לאהוב

לא חייבים להמשיך לאהוב ילד פושע או כופר. זה מראה על הורים חסרי עמוד שדרה וטיפשים. בתורה מצווה להרוג אפילו ילד סורר. אגב גם אצל המוסלמים "יושבים שבעה" על מישהו/מישהי שעזבה את הדת, אבל קודם הורגים אותו. מזכיר לי תסיפור של ויקטור, ששפט תבת שלו בדיוק כמו שהיה שופט כל אחד אחד מעמו, מבחינתי זה מראה על גדולתו והיושר של אותו מנהיג.
אגב מבחינתי ילד שהתאסלם זה יותר גרוע מכל שינוי דת אחר. זה בגידה בדת, בעם ובמדינה. רחמנות מול אכזריות, הסיבה שהאיסלם מנצח. אם אנשים לא יתעשתו וידעו להיות אכזריים, ההפסד בטוח.

Berethor

New member
לא נורא

לא התנקם בך על שקראת לי 'זבל אורגני', בעצם אוליי כן..

Berethor

New member
most impressive

יש לה הרבה פוטנציאל, יום אחד היא תהפוך ללוחמת יותר חזקה ממך!

inbardaf

New member
סנופי? לוחמת יותר ממני? - אין מצב

בטח לא עם שם כזה..
חוץ מזה - אני מתקשרת איתה יותר טוב באהבה..

snoopytush

New member
נראה לי

שברזייר אוהב נשים חזקות.... חחח....... אהבתי סנופי הלוחמת אין ספק השם לא הולם במיוחד.....

snoopytush

New member
ובכלל

אני מעדיפה להיות היפית רק בלי הסקס סמים ואלכוהול.... ובכלל יש לי נשמה ואופי של כלב

למעלה