מה זאת אהבה?

מה זאת אהבה? ../images/Emo23.gif

כשאנחנו בטן של אמא, עוד לפני שאנחנו מודעים לעצמנו, אנחנו חיים במין גן עדן שכזה: העולם שלנו כולל רק את עצמנו, טוב לנו, כל הצרכים שלנו מסופקים- הכל בסדר. הטראומה מתחילה כאשר אנחנו נולדים! לאט לאט אנחנו מתחילים לדעת שיש טוב ויש רע, אנחנו נכווים המון ונפגעים (בעיקר מהחינוך של ההורים) וכל זאת בדרך למציאת "מי אנחנו". ככל שההורים שלנו יותר דפוקים- ככה זה יותר קשה. אנחנו מפנימים "אמיתות" לא נכונות שגורמות לנו לחולשות מאד קשות, לפחדים וחרדות. אבל מה יכול לשנות זאת? כמובן- אהבה! אהבה מרפאת פחד, ולא משנה מה כולם אומרים. אנחנו מחפשים מישהו שיאהב אותנו כפי שאנחנו, עם כל ה"דפיקויות" האלו באישיות. (הכוונה לא לאהבה רומנטית, כי אם אהבה אהבה- אמיתית). אנחנו מחפשים את ה"ריפוי" מכל מה שלא טוב בעצמנו, והריפוי הזה מגיע ע"י תיקון. סביר להניח שאם היתה לנו אמא שתלטנית וזה פגע בנו- נתחבר לחבר שתלטן. אם יש לנו חוסר ביטחון לגבי המיניות שלנו- נתחבר למישהו מיני- וכל זאת על מנת לקבל את ה"ריפוי" הזה של האהבה "למרות הכל". אוקיי... זאת התחלת התיאוריה שאני חושב עליה בימים האחרונים... ועכשיו יש לי שאלה לכל מי שהיה לו בן זוג למשך תקופה ארוכה (אני לא יודע אם יש כאן כאלה). כדי לבסס את התיאוריה, עלי לדעת לגבי אקסים: מה משך אותכם אליהם מלכתחילה? (זאת השאלה הראשונה) 2. למה נפרדתם?? לפי כיוון המחשבה שלי, שתי התשובות צריכות להיות פחות או יותר זהות, כיוון שפרידה היא בעצם חוסר התמודדות עם "התיקון". נשמע מטורף??

LeeCooper69

New member
אהבה היא דבר ש....

אהבה היא דבר שבני האדם המציאו כדי שיהייה להם משהו להאמין חוץ מבאלוהים שלא עשה כלום. אז הם מדמים משיכה וסימפטיה ביחד לאהבה. כמובן, שמ"אהבה", תמיד מתאכזבים. LeeCooper69 עזב את הפורום ולא יודע מה הוא עושה כאן, ונפגע 4 פעמים מאהבה!!!!!

בוסון

New member
כבר הייתה מי שאמרה שאהבה היא..

" אהבה היא קרקס והשמש פנס שמאיר פה ושם את חיינו "

LeeCooper69

New member
פה ושם... בוא אני אתן לך את הפרשנות

את הפרשנות שלי למשפט. השמש מאירה ומחחמת את תוך אוהל הקרקס עד שהיא נעלמת מאחורי העננים. ואז לכולם נהייה קר וכבר לא כיף.

גלעד יא

New member
הפרשנות שלך מאוד מאוד פסימית...

אני לא חושב שאני יכול לתאר במילים מה זאת אהבה. כרגע אני נמצא במערכת יחסים עם גבר שאני אוהב אותו. מבחינתי אהבה זה החיוך שעולה על פני כל פעם שאני מדבר איתו בטלפון, הצפייה שלפני מפגש, הרצון להיות איתו כל הזמן, ובכלל - כל מה שקשור אליו. נכון, לא תמיד הכל כייף ופוצי מוצי, אבל זו לא סיבה להרים ידיים. צריך להלחם על מה שאתה מאמין בו, לא יכול להיות שהכל יגיע בקלות. אם תוותר מהר על כל דבר לעולם לא תאהב מישהו באמת.

גלעד יא

New member
אני אף פעם לא רומז לו...

תמיד מוודא שהוא יודע מה אני מרגיש ומקווה שהוא אומר לי את מה שהוא מרגיש

amet

New member
אהבה

אהבה זוהו רגש שככל שתנסה לתאר אותו כך תבין כמה הוא לא ניתן להגדרה, מעצם היותו הדבר לו כולנו שואפים או זקוקים. את האהבה לקחו מאיתנו בזמן שרצינו לקבל כידלים ולא היה שם אף אחד לחבק או לתמוך, כשחשבנו משגיע לנו ואמרו לנו לא, כשאמרו לנו איך ומה לעשות ובעצם לא תמיד או יותר נכון חסמו בדרך כזו או אחרת את הביטוי המלא של עצמנו ושל הדברים שאנו מאמינים בהם. אהבה מתחילה כאשר אתה לומד לקבל את עצמך כמו שאתה, לחזור אל עצמך, אל הרגש, אל הפחד, אל החששות, אל הרצונות, כאשר אתה לומד לחיות עם אותם דברים ולא להילחם נגדם להבין שזה בעצם טבעך וטבעו של כל אדם, ואתה זה הוא המחליט איזה עומה לתת לכל אחד, רק אז מתחיל תהליך הקבלה העצמית והמודעות, ואז....אתה מתחיל ללמוד לקבל את האחר על כל מעלותיו ומגרעותיו. כמו שנאמר "ואהבת לרעך כמוך"- זהו בהחלט תהליך לא קל. וכן בזמן שאנו נולדים ומתנתקים מהמקום החם והבטוח והאוהב, ואז קורתים אותנו מחבל הטבור, מבחינת הוליסטית, זהו החוויה של הנטישה הראשונה שאנו חווים מרגע הולדתנו. לכן לרבים מאיתנו קשה לבטוח, להאמין, להיות, עד שלא נבין ונלמד את הפחד הראשוני שלנו, כך יהיה לנו קשה שוב לבטוח ולהאמין ולהתמסר אל תוך האהבה. ועוד ציטוט קטן, קראו אותו מספר פעמיים "כי קשה כשאול קנאה, עזה כמוות אהבה"

DJNYC

New member
הי פול.

התיאוריה שלך בחלקה כבר קיימת, אם אתה מעוניין תקרא את הספר "ארבע ההסכמות" או תבקר בפורום בשם זה בתפוז. מעבר לזה, אני לא חושב שהאהבה היא הריפוי אותו אנחנו מחפשים. יש המון מקרים של זוגיות מתוך Co-Dependency כאשר שני בני הזוג "משחקים" לתוך הבעיתיות של הפרטנר (ומקיימים אותה) זה לא אומר שזה בריא או אמיתי. אהבה לא ´מרפאת´ פחד, כי פחד זה לא מחלה. ובאותה המידה אהבה יכולה ליצור פחד, כמו פחד נטישה.

neshamma

New member
מטורף???

ממש לא. אני בדיוק קורא ספר על זה, וזה ספר שמומלץ חבל לך על הזמן למה שאתה מתאר קוראים ´´אימאגו´´ (...... כן, אני יודע - זאת מילה מוזרה) הבן זוג שאתה נמצא איתו כרגע, או האקס, הוא בעצם לא סתם איתך, יש סיבה לכל זה. (גם לך, גילעד יא) כל אחד נולד עם ריקושטים ומצבים שמוטירים צלקות בנפש, ואת התיקון אנחנו מבצעים עם אהבה, עם בן זוג שמחזיק במפתחות לפיתרון. אנחנו בעצם בתת המודע שלנו מחפשים אדם עם אופי ותכונות שיצור יחד איתנו את אותם בעיות לא פתורות מהילדות שלנו, אותן סיטואציות שהתרחשו עם ההורים שלנו (או הדמות שגדלנו איתה והשפיעה עלנו בצורה הכי דומיננטית). וזאת כדי שהנפש שלנו תעבור תהליך ריפוי. זה דבר בדוק, אם אתה באמת חושב על כל הבעיות שיש בינך לבין בן הזוג שלך, אתה תראה שאלו אותם נושאים שחופפים עם מצבים לא פתורים עם ההורים שלך. הגורל נותן לנו אפשרות לתקן את הנשמה שלנו הדבר הכי יפה בכל התהליך הריפוי הזה, שאם באמת נוגעים בנקודות הקריטיות ומטפלים בהם ומדברים על הכל בפתיחות ובהבנה, אתה מגיע לרמה כזאת של אהבה ואינטימיות שחחבבלל עעלל ההזזממןן יש לי המון מה לאמר, אבל זה קצת לא נוח לרשום הכל בפורום בקיצור, לשאלה שלך ´´מה זאת אהבה?´´ אני חייב לאמר שבישבילי אהבה אמיתית זה: - לרצות לחבק אותו גם אם אתם באמצע מריבה - לקבל אותו כמו שהוא.... אבל ממש - לכאוב אצלך כשקשה לו - שהעיניים שלך מבריקות מאושר כשהן רואות אותו - הוא האדם שגורם לך להרגיש טוב עם עצמך ועם החסרונות שלך - והחיבוק שלו הוא הדבר היחידי (!!!) שיכול להרגיע אותך - הוא האדם שיגרום לך לשפוך מיים על השמש אם רק יחיד שחם לו יותר מידי ממני ´´נשמה´´

אני חושב ש

אני מסכים עם כל מילה. ובמיוחד עם התשובה שלך, בסוף ההודעה, ל"מה זה אהבה". ברור כמובן, כמשתמע מהרשימה הזאת, שאהבה אינה מוגבלת כך לבן-זוג. אותם פרמטרים ניתנים ליישום גם על החבר/ה הכי טוב/ה ולפעמים אפילו, כן כן, על בני משפחה. על זה אמא שלי היתה אומרת, שהיא מוכנה ללכת יחפה בסהרה בשבילי.

לירונר

New member
אהבה זה... (לדעתי)

אהבה זה קודם כל לקבל את עצמך, ולאהוב את עצמך, ולשמור על עצמך. אחרי זה אהבה היא שיקבלו אותך, ושיאהבו אותך למרות שאתה שונה. ושיא האהבה הוא לקבל מישהו ושהוא יקבל אותך, ולשמור על עצמכם ביחד, ותמיד להיות מאושרים - למרות שיש עליות ומורדות...

hatul

New member
מה זאת אהבה... ../images/Emo79.gif

הדבר הראשון שעלה לי בראש היה השיר "מה זאת אהבה" של אהוד מנור... קראתי את ההודעה שלך, ואת התגובות... אני גם שואל את עצמי מה זאת אהבה, מהי ידידות אמת... בדקתי, חקרתי, היכרתי אנשים... התנסיתי בכל מיני דרמות, באנשים שרצו לקחת, אנשים שרצו לתת, אנשים שרצו לקבל... חוויתי עליות,חוויתי ירידות, חוויתי סערות, חוויתי רגיעה, שיתפתי אנשים, קראתי ספרים... התעייפתי... לגבי ספרים, אני אוהב את הסגנון של מיגל רואיז, של ריצ´ארד באך...

white star

New member
האהבה היא...

טוב לגבי השאלה שלך על אקסים - היה לי רק חבר אחד לתקופה ארוכה ואני לא בדיוק רוצה לדבר עליו (נפרדנו בצורה מאוד מלוכלכת). ראיתי כאן הרבה התפלספות והתפלצפות על אהבה. הדעה שלי שאני מחפש מישהו שיאהב אותי ושאני אוהב אותו.אני לא מחפש מרפא כי אני יודע שחלק מהדפיקויות רק אני יכול לתקן וחלק אני לא רוצה לתקן. אני רוצה להרגיש את הWOW של האהבה.את אותה הרגשה של אושר מסויים שרק אתה יכול להרגיש באהבה. זאת האהבה עבורי

למעלה