מה התרחש בקיביה?

אנגרן

New member
מה התרחש בקיביה?

האם יש אמת בדבריו של בני מוריס שהתרחש שם טבח או שמדובר בעוד צ'יזבאט של 'ההיסטוריונים החדשים'?
 

מטרניך

New member
התרחש שם 'טבח בלתי ישיר'

יחידה 101 שפעלה במקום הניחה מטענים בבתים ולא בדקה אם יש בבתים בני אדם, כניראה מתוך הנחה שכל התושבים ברחו. אחרי שפיצצו את הבתים התבררה האמת המרה והיא שבבתים הסתתרו תושבים רבים, בעיקר נשים וילדים, ועשרות מהם נהרגו. בדיעבד התברר שהפקודה שניתנה ללוחמים כללה פיסקה על כך שצריך להרבות בהרוגים מקרב האוייב מה שהזין את התעמולה נגד ישראל שהיא התכוונה מלכתחילה לבצע הרג המוני כנקמה על פיגועי טרור קשים של מחבלים פלסטיניים (אז קראו להם 'מסתננים'). אני אומר את הנ"ל מהזיכרון ע"ס קריאה של דיווחים שונים על מה קרה שם, מבלי שיהיה לפני החומר הרלוונטי.
 

Boogieman

New member
תיקון.

החיילים טענו שחשבו הבתים היו ריקים, אם הם ידעו שהיו שם אנשים ושיקרו או שבאמת הניחו שהם ריקים אני לא יכול להגיד היות שלא בדקתי את הנושא. מן הסתם, גם אם הייתי בודק את הנושא לא הייתי יכול לדעת כי זה לא משהו שניתן להוכיח לכאן או לכאן. אם אני זוכר טוב, הפעולה התבצעה כתגמול על רצח של משפחה ישראלית.
 

אנגרן

New member
אם כך ניתן להשליח את בני מוריס

לפח האשפה של ההיסטוריונים הרוויזיוניסטים השקרנים.
 

Boogieman

New member
למה, מה הוא כתב?

ומה המקורות שלו ואיזה הסטוריונים כתבו דברים אחרים ומה המקורות שלהם?
 

מטרניך

New member
מתוך עדותו של אריאל שרון שפקד על

הפעולה: Sharon tells the background of this raid in his own words, writing on pages 85 and 86 of Warrior, “At times the successes were mixed with tragedy and sometimes controversy, as happened at the village of Kibbiya in mid-October. The raid on Kibbiya was mounted in response to a particularly horrendous incident at the town of Yehud, where terrorists murdered a young mother named Susan Kanias and her two infants, one and three years old, while they were asleep. The police investigation indicated that the killers had infiltrated from the direction of Kibbiya, a Palestinian village near the border . . . . “The paratroop officer and I were informed that General Headquarters had decided to carry out a retaliatory operation against Kibbiya . . . . “This would be the first major Israeli reaction to Arab terrorism. . . .” On page 88, Sharon continues the story: “The orders were clear. Kibbiya was to be a lesson. I was to inflict as many casualties as I could on the Arab home guard and on whatever Jordanian army reinforcements showed up. I was also to blow up every major building in the town. A political decision had been made at the highest level.” In Sharon’s book he excuses himself, claiming he did not know there were people in the houses. He says on pages 89, 90, “According to the radio, sixty-nine people had been killed, mostly civilians and many of them women and children. I couldn’t believe my ears. As I went back over each step of the operation, I began to understand what must have happened. For years Israeli reprisal raids had never succeeded in doing more than blowing up a few outlying buildings, if that. Expecting the same, some Arab families must have stayed in their houses rather than runn ing away. In those big stone houses where three generations of a family might live together, some could easily have hidden in the cellars and back rooms, keeping quiet when the paratroopers went in to check and yell out a warning. The result was this tragedy that had happened.”
 

Boogieman

New member
הכל טוב ויפה, אבל השאלה היא האם...

יש מקורות אחרים להצליב איתם, לא הייתי מקבל גרסה יחידה של אף אחד כנכונה בלי לבדוק אותה, במיוחד כשהגרסה באה מפי מישהו שצריך להצדיק את עצמו.
 

סמיאגול

New member
אני יאמר פה דבר קצת קשה

מדינת ישראל לא צריכה "להצטדק" על פעולות כמו קיביה אלא להתגאות בהן. על כל מי שמרים יד על ישראלי לדעת שהמחיר בנפש שהוא ישלם יהיה גבוה ללא פרופורציה לנזק שהוא גרם. ולכן אני מקווה שהטבח בקיביה היה מכוון.
 

מטרניך

New member
אין מה להתגאות בקיביה גם אם

בני מעיך ששים כל פעם שדם ערבי של חפים מפשע נשפך. >>אני מקווה שהטבח בקיביה היה מכוון.<< אמירתך מלמדת על ההתבהמות של הימין הקיצוני בישראל הדומה לחמאס.
 
תרגע!!!!!!!!!!!!!

זה פשוט נאציזם..... רצח נשים וילדים ערביים חפים מפשע אינו מוצדק בשום מקרה!!! שני לקחים לשואה: לעולם לא ליפול שוב חסרי אונים לידי האויבים ואלעולם לא להיות לנאצים בעצמנו. ואתה תתביש במה שכתבת! ואני ימני!
 

סמיאגול

New member
מבחינתי יש רק לקח אחד מהשואה

והוא הלקח הרשום בחתימה שלי. ולעצם העניין, האם היית מוכן להרוג את היטלר הילד? הנה סיטואציה: אדולף היטלר בן 3 , אתה עם אקדח. יורה או לא יורה? אני הייתי יורה. מה ההקבלה לסיטואציה שעליה אני מדבר. נניח שתהרוג מאה,מאתיים או אלף על כל אחד שנהרג לך. אני מוכן להתערב שבמצב כזה הלחימה תיפסק תוך שבועות. הצלת חיים של מאות אם לא אלפי ישראלים. ואתה יודע מה? בטווח הארוך אתה גם הורג פחות פלסטינאים.
 

s o m e o n e19

New member
תגובה

קודם כל המשפט שבחתימתך לא אומר שצריך להרוג פלסתינאים ללא אבחנה. אל תסלף את המשפט הזה ותבזה את מי שכתב אותו, זכרונו לברכה. דבר שני, הסיטואציה שהבאת לא עניינית לחלוטין (בלשון המעטה). אתה יכול לדעת שהילד שמולך יגדל ויהיה היטלר? מה? אתה תהרוג את כל הילדים בעולם בגלל הסיכוי הכלוש שהם יהפכו לדיקטטורים? ברור שמבחינה היפוטתית- ילדותית כל אחד שיכל לחזור בזמן ולהרוג את היטלר כשהוא בן שלוש, היה עושה את זה. ודבר אחרון, הלחימה לא תיפסק אם תהרוג אלף איש על כל אדם שנהרג לנו, היא רק תתחיל, מול רוב מדינות ערב והעולם המערבי. ומעבר לזה, כמו שמישהו אחר כתב בשרשור הזה, אחד הלקחים מהשואה הוא שאסור לנו להפוך לנאצים בעצמנו!!!
 
למעלה