מדוע אתה טועה ואני צודק כל הזמן?
אני מניח שלפי התאוריה שאתה הוצאת עכשיו, אני יכול להסיק שיגאל אמיר, או מהתפרעויות של החרדים סביב כביש בר אילן, או אולי מסירובי הפינוי בהתנחלויות, שאלה תומכים באנרכיה. מה לא? אז אולי בכל זאת אתה צריך לבחון את מה שאמרת מחדש? אנרכיה הייתה אידיאולוגיה אלימה, רק בארץ אחת רוסיה). בשאר הארצות, כאשר לא היה מדובר בבני נוער שיטחיים, זו הייתה מהפיכה של הסברה, בנסיון לשנות את מבנה החיים של יחידים (ולא את מבנה המשטר). לעומת זאת, הקומוניזם כולל בתוכו "בילט אין" מהפיכה אלימה (ראה מרקס). בכל אופן, זו אחת ההדגמות של ההתנגדות התקשורתית לגלובליזציה (המזינה אותה): ישנם מעשי אלימות בשם ההתנגדות לגלובליזציה. כאשר מישהו שולט בחברה בצורה כל כך קשה, אני לא יודע אם אפשר לבוא בטענות על אלימות מצד החלש כמו המתנגדים לגלובליזציה בכזו קלות. אבל גם אם נחליט שאלימות היא מחוץ למשחק, יש לבחון את זה בשבע עיניים: האם אני יכול להגיד שאני מתנגד לדמוקרטיה בגלל שהמפיכה הצרפתית הייתה אלימה? האם אני יכול להגיד שאני מתנגד למדינת ישראל, כי פגעו בשמה בהרבה מאד אנשים? האם אלימות בהכרח אומרת שהאידיאולוגיה פסולה? ונניח שכן. ישנם צמחונים אשר פוגעים באנשים שמייצרים מוצרים מן החי, או עושים ניסויים בבעלי חיים. ובכל זאת - צמחונות היא לא ממש אידיאולוגיה אלימה. ייתכן שאתה מתנגד לאופן בו ההתנגדות לגלובליזציה מתבטאת, אבל אתה לא צריך "לשפוך את התינוק עם המים". אתה יכול להסכים לגלובליזציה ולהתנגד לאלימות, ולא תמצא את עצמך בשום סתירה שהיא. אם אנחנו נניח שאנו מתנגדים לאלימות עד, כדי פסילת האידיאולוגיה מאחוריה. אני רוצה להפנות את תשומת ליבך לעניין הבא: מקדונלד שוחטים עשרות אלפי פרות, כורתים יערות וגורמים לזיהום אויר ומים בסדרי גודל בילתי אפשריים. אנשים מתים מזה, לשאלתך. יוסי המתנגד, שבר להם חלון. עם כל הכבוד: מה זה כבר חלון? מרבית האלימות במאבק נגד הגלובליזציה, הוא כנגד רכוש, ואיך שלא תסתכל על זה - זה רק רכוש. אחר כך מגיעים שוטרים, ומכים את המפגינים. אז בשם המלחמה באלימות, אתה מתנגד לגלובליזציה? אבל נניח שגם לפגיעה ברכוש אתה מתנגד, עד כדי פסילת האידיאולוגיה, והחלטת למתוח עד קצה גבולות האבסורד, אני אציין שהאלימים שבין המפגינים, הם קומץ. הטלוויזיה מנסה להדגיש את הנושא מחוץ לפרופורציות, אבל אתה יכול לעשות מבחן הגיון פשוט: ישנה התנגדות לגלובליזציה בישראל. לעומת זאת עיקר הכתבות בנושא מסקרות את חו"ל. הייתכן שמישהו מחפש מקרים אלימים כדי לשדר אותם? מוטב שתבחן שאתה פוסל משהו על סמך מה שהוא, ולא על סמך הדימוי שנוצר סביבו. ההתנגדות לגלובליזציה צומחת באלפי אפיקים, ביניהם אפיקים אלימים. לא כל ישיבה בשקט מוצדקת יותר מאלימות.