מה השתבש?

מה השתבש?

היי בנות, אול תוכלו לעזור לי להבין מה קורה פה.
טיפול ראשון IVF בגלל בעיות זרע.
יום שלישי למחזור התחלתי טיפול. ערכים: פרוגסטרון 5.3 אסטרוגן-167. במעקב זקיקים- זקיק אחד 10 מ"מ. נצפו זקיקים קטנים רירית 4.4.
התחלתי טיפול עם גונאל.
יום שמיני למחזור- פרוגסטרון-6.3. אסטרוגן 4387. במעקב זקיקים-12 זקיקים, הגדול 19 מ"מ,,15,14 והשאר10-12.רירית- 9.6
המשך טיפול עם סטרוטייד ומנופור.
יום עשירי למחזור-פרוגסטרון-8.3. אסטרוגן-3511. מעקב זקיקים כ-15 זקיקים. הזקיק 19 נעלם, במקומו כ-4 זקיקים בגודל 13-15 מ"מ, והשאר 10-12.רירית 13.5
עד הבדיקה היום הייתי אמורה לעשות שאיבה בשישי או ראשון. היום לדברי האחיות הבדיקה האחרונה לא תקינה. לא הבנתי מדוע הזקיק הגדול נעלם והאם הפרוגסטרון הגבוה השפיע על הגודל של הזקיקים?
קיבלתי המשך טיפול עם שינוי במינון, האם יש טעם בזה?
אשמצח לחוות דעתכן...

orile32

New member
עונה לגבי הפרוגסטרון...

לגבי הפרוגסטרון - אצלי עם ערך כזה הפסיקו טיפול... עשיתי הפסקה שבוע, הערכים התאפסו והתחלתי מחדש את הטיפול עם סטרואידים, שמורידים את הפרוג׳. מאז הרופא ״למד לקח״ ואת כל הטיפולים התחלתי מראש עם סטרואידים. ממה שקראתי וחפרתי בנושא, פרוג׳ גבוה לפני ביוץ גורם ל״אי-סינכרון״ של הרירית והיא פחות רצפטיבית להשתרשות. אגב, היו צריכים לשים לב שהפרוגסטרון שלך די גבוה כבר בבדיקות ביום השלישי...
לעניות דעתי (הלא קובעת...) אם תמשיכי עם סטימולציה ללא סטרואידים, הפרוגסטרון שלך ימשיך לעלות.
הייתי בודקת שוב עם הרופא/יחידה, אבל כמובן ייתכן שאני טועה ויש להם מידע שלי אין..
וכמובן שיהיה בהצלחה!!

תודה על התשובה ושאלה

אני גם חשבתי כך לגבי הפרוגסטרון אבל הנחתי שבגלל שביום השלישי היה זקיק יחסית גדול אז הפרוגסטרון עולה בהתאם. אחן קשר בין התפתחות זקיקים לעלייה בפרוגסטרון?

orile32

New member
לפעמים...

לפעמים כשיש ריבוי זקיקים אז אכן הפרוגסטרון עולה (כל זקיק ״תורם״ קצת...), אבל עדיין הוא צריך להישאר נמוך ולכן לדעתי כדאי לשקול סטרואידים...
בהצלחה יקירה

acka

New member
שאלה מורכבת

מתי את אמורה להבדק שוב?
כפי שכתבו מעליי הפרוגסטרון ביום 3 גבוה מדי למה שרוצים.
אם תגיעי לעוד טיפול מומלץ לטפל בסטרואידים.
זקיק אחד ש"נעלם" זה לא בהכרח משמעותי.
לפעמים מדובר בשינויי מיקום שמונעים את מדידתו ולפעמים פשוט מדידה לא מדויקת.
הפרוגסטרון שלך כבר בעליה, עם כמות זקיקים כזאת זה עוד לא אומר שבייצת, אבל את לא רחוקה משם.
לו הייתי במקום הרופא שלך הייתי בודקת אותך שוב מחר ומתארגנת על שאיבה בהקדם לפני שתבייצי לבד.
נ.ב. את בסכנה לגירוי יתר עם כמות הזקיקים שלך. תשתי הרבה ונסי להמנע מפעילות מאומצת.

תודה לכן בנות מה שכן

זה ממש רשלנות בעניי
ממש חבל לי שכך טיפול ראשון הולך לפח, מרגישה שפן נסיונות..אשאל את הרופא מדוע לא קיבלתי כבר על ההתחלה סטרואידים. נראה מה יגיד

נועה312

New member
היי

לגבי הפרוגסטרון, ערך נורמלי של פרוגסטרון עד ביוץ הוא עד 4.5, וכשיש הרבה זקיקים הערך של פרוגסטרון שייחשב כתקין עד השאיבה הוא 5 (מעבר לערך הזה לא אמורים לעשות החזרה באותו חודש כי אמורים להניח שיש סיכוי שהרירית כבר נפגעה).
במקרה שלך הפרוגסטרון התחיל מערך שהוא מעל 5 כבר ביום השלישי למחזור. זה יכול לקרות אם חודש שעבר לקחת תמיכת פרוגסטרון ולוקח לו קצת זמן לרדת אבל זה לא אמור לקרות אם לא לקחת תמיכה בחודש שעבר.
אכן הייתי שואלת את הרופא למה הוא נתן לך לקחת הורמונים סתם. כבר היה עדיף שהוא היה מבקש ממך לבדוק שוב ביום החמישי למחזור לראות אם הפרוגסטרון יורד ולהתחיל הורמונים רק אם הוא יורד אז או עם סטרואידים, אבל הטיפול שניתן לך אכן נראה לי כלא תקין.

למעלה