מה הרמה הממוצעת של מסעדות כשרות? אני משתדל שלא לאכול במקומות כשרים

זאת השאלה
למה הים התיכון לא נותן פירות ים טובים ?
ההבדלים הם במיוחד מהאוקיינוס האטלנטי או השקט:
1. מגוון ומספר המינים
הים התיכון הוא ים סגור יחסית וקטן, עם מגוון ביולוגי מצומצם יותר מאשר באוקיינוסים הפתוחים. באוקיינוסים יש מערכות אקולוגיות ענקיות, זרמים קרים וחמים, עומקים שונים – מה שמאפשר מגוון עצום של מינים, כולל פירות ים גדולים, בשרניים וטעימים יותר.
2. זיהום ולחץ סביבתי
הים התיכון הוא מהים הכי מזוהמים בעולם, בגלל הריכוז הגדול של אוכלוסייה מסביבו והתעשייה לאורך החופים. זה משפיע גם על איכות המים וגם על בעלי החיים שחיים בו. פירות ים שגדלים במים מזוהמים יכולים להיות פחות בטוחים לאכילה, ולעיתים פחות טעימים.
3. טמפרטורת מים
המים בים התיכון חמים יותר באופן כללי. מים קרים מעודדים גדילה איטית יותר של פירות ים – וזה נתפס כמשפר את הטעם והמרקם (למשל, צדפות מהים הצפוני נחשבות מעדן, בין השאר בגלל זה).
4. חקלאות ימית מול פראי
רוב פירות הים האיכותיים שמגיעים מהאוקיינוסים מגיעים מחקלאות ימית מתקדמת או מדייג במים עמוקים – שם התנאים מבוקרים או טבעיים מאוד. בים התיכון יש פחות דייג במעמקים, ובאזורים מסוימים גם דיג יתר, שפוגע באוכלוסיות ובאיכות.
5. תפיסה קולינרית
המסורת הקולינרית במדינות כמו יפן, ספרד, צרפת או נורבגיה מאוד משקיעה בפירות ים – לכן הם גם פיתחו סטנדרטים גבוהים יותר. בים התיכון, למרות שיש מסורת ימית, היא פחות ממוקדת בפירות ים כמו הצדפות או לובסטרים, אלא יותר בדגים.
 

DANIAVNI

Well-known member
ההבדלים הם במיוחד מהאוקיינוס האטלנטי או השקט:
1. מגוון ומספר המינים
הים התיכון הוא ים סגור יחסית וקטן, עם מגוון ביולוגי מצומצם יותר מאשר באוקיינוסים הפתוחים. באוקיינוסים יש מערכות אקולוגיות ענקיות, זרמים קרים וחמים, עומקים שונים – מה שמאפשר מגוון עצום של מינים, כולל פירות ים גדולים, בשרניים וטעימים יותר.
2. זיהום ולחץ סביבתי
הים התיכון הוא מהים הכי מזוהמים בעולם, בגלל הריכוז הגדול של אוכלוסייה מסביבו והתעשייה לאורך החופים. זה משפיע גם על איכות המים וגם על בעלי החיים שחיים בו. פירות ים שגדלים במים מזוהמים יכולים להיות פחות בטוחים לאכילה, ולעיתים פחות טעימים.
3. טמפרטורת מים
המים בים התיכון חמים יותר באופן כללי. מים קרים מעודדים גדילה איטית יותר של פירות ים – וזה נתפס כמשפר את הטעם והמרקם (למשל, צדפות מהים הצפוני נחשבות מעדן, בין השאר בגלל זה).
4. חקלאות ימית מול פראי
רוב פירות הים האיכותיים שמגיעים מהאוקיינוסים מגיעים מחקלאות ימית מתקדמת או מדייג במים עמוקים – שם התנאים מבוקרים או טבעיים מאוד. בים התיכון יש פחות דייג במעמקים, ובאזורים מסוימים גם דיג יתר, שפוגע באוכלוסיות ובאיכות.
5. תפיסה קולינרית
המסורת הקולינרית במדינות כמו יפן, ספרד, צרפת או נורבגיה מאוד משקיעה בפירות ים – לכן הם גם פיתחו סטנדרטים גבוהים יותר. בים התיכון, למרות שיש מסורת ימית, היא פחות ממוקדת בפירות ים כמו הצדפות או לובסטרים, אלא יותר בדגים.
תודה על תשובתך המלומדת .
 

Harrington

Well-known member
מנהל
כמובן שיש מסעדות כשרות שהן טובות מהרבה לא כשרות אך השאלה היא מה קורה בממוצע .

העלויות של מסעדה כשרה גבוהות יותר עקב כל עלויות הכשרות של חומרים ומשגיח הכשרות
היצע המנות ואפשרויות הבישול יורד כי יש פחות חומרי גלם שניתן להשתמש בהם
הבקרת הממוצעת באתרי אינטרנט תהיה יחסית גבוהה יותר כי לקהל צרכני הכשרות יש פחות למה להשוות

מה שמוביל אותי להימנע ממסעדות כשרות
מה שכן, יש ז'אנרים שהם כשרים מטיבם כמו למשל : מסעדות עיראקיות כורדיות, שיפודיות
מה שמעניין שלחלקם אין תעודת כשרות אבל הם מעידים על עצמם ככשרים וקהל הלקוחות מאמין להם .

במשתמע אישרת כאן טענה ישנה נושנה של העולם הדתי, אשר סותרת טענה נושנה (ושחוקה) לא פחות של העולם החילוני :). זה האחרון טוען שאחת הסיבות ליוקר המחיה בישראל היא עלויות הכשרות. כשאתה קובע כאן בדבריך שמסעדה כשרה יקרה יותר עקב עלויות הכשרות שהיא נזקקת להן, אתה בעצם אומר שמסעדה שלא מקפידה על הלכות הכשרות ו/או לא נזקקת לתעודת כשרות, מחיריה הגבוהים (ככל שהינם כאלה) לא נובעים מענייני כשרות.

זה נכון כמובן. אבל זה סותר את אחת הטענות שהכי כיף לחילונים רבים להשמיע ושולל מהם את האפשרות להאשים את הדת/יים בכל צרות חייהם :cool:.
 

DANIAVNI

Well-known member
במשתמע אישרת כאן טענה ישנה נושנה של העולם הדתי, אשר סותרת טענה נושנה (ושחוקה) לא פחות של העולם החילוני :). זה האחרון טוען שאחת הסיבות ליוקר המחיה בישראל היא עלויות הכשרות. כשאתה קובע כאן בדבריך שמסעדה כשרה יקרה יותר עקב עלויות הכשרות שהיא נזקקת להן, אתה בעצם אומר שמסעדה שלא מקפידה על הלכות הכשרות ו/או לא נזקקת לתעודת כשרות, מחיריה הגבוהים (ככל שהינם כאלה) לא נובעים מענייני כשרות.

זה נכון כמובן. אבל זה סותר את אחת הטענות שהכי כיף לחילונים רבים להשמיע ושולל מהם את האפשרות להאשים את הדת/יים בכל צרות חייהם :cool:.
נו באמת, מדד יוקר המחייה איננו אמור להתבסס על מחירי מוצרי מותרות .
מה שצריך להשפיע על מדד זה מחיר מזון שאנשים אוכלים ביום יום כמו ביצים, לחם, חזה עוף, כתף בקר
וכו'.
המחיר שבו הדסון מתמחרים סטייק סינטה איננו משנה בכלל . גם ככה רוב עם ישראל אוהב יותר שיפודיות .
 

Harrington

Well-known member
מנהל
נו באמת, מדד יוקר המחייה איננו אמור להתבסס על מחירי מוצרי מותרות .
מה שצריך להשפיע על מדד זה מחיר מזון שאנשים אוכלים ביום יום כמו ביצים, לחם, חזה עוף, כתף בקר
וכו'.
המחיר שבו הדסון מתמחרים סטייק סינטה איננו משנה בכלל . גם ככה רוב עם ישראל אוהב יותר שיפודיות .
את ה"נו באמת" תפנה למי שמעלה את הטענה הזאת :). כמו שאתה מבין, אני לא נמנה בדרך כלל על קבוצה זו :cool:. להיפך, אני לגמרי מסכים שהתגובה "נו באמת" היא הראויה לטענות הללו. אבל עובדתית הן נשמעות לרוב על-ידי התוקפים הפבלוביים או כפי שהם מגדירים עצמם, 'מנתחי יוקר המחיה האובייקטיביים' ;-).
 

DANIAVNI

Well-known member
את ה"נו באמת" תפנה למי שמעלה את הטענה הזאת :). כמו שאתה מבין, אני לא נמנה בדרך כלל על קבוצה זו :cool:. להיפך, אני לגמרי מסכים שהתגובה "נו באמת" היא הראויה לטענות הללו. אבל עובדתית הן נשמעות לרוב על-ידי התוקפים הפבלוביים או כפי שהם מגדירים עצמם, 'מנתחי יוקר המחיה האובייקטיביים' ;-).
מיסטר מיצינו יקירי
מה אתה מקשקש בשכל? תענה לעניין בבקשה .
 

Harrington

Well-known member
מנהל
מיסטר מיצינו יקירי
מה אתה מקשקש בשכל? תענה לעניין בבקשה .
אוקיי. חבל שלא אמרת מראש שאינך מעוניין בדיון ענייני והעדפת לבזבז לי את הזמן. תודה בכל אופן על העדכון המאוחר.

המשך יום שקט ונעים.
 

certified.woke

Well-known member
כמובן שיש מסעדות כשרות שהן טובות מהרבה לא כשרות אך השאלה היא מה קורה בממוצע .

העלויות של מסעדה כשרה גבוהות יותר עקב כל עלויות הכשרות של חומרים ומשגיח הכשרות
היצע המנות ואפשרויות הבישול יורד כי יש פחות חומרי גלם שניתן להשתמש בהם
הבקרת הממוצעת באתרי אינטרנט תהיה יחסית גבוהה יותר כי לקהל צרכני הכשרות יש פחות למה להשוות

מה שמוביל אותי להימנע ממסעדות כשרות
מה שכן, יש ז'אנרים שהם כשרים מטיבם כמו למשל : מסעדות עיראקיות כורדיות, שיפודיות
מה שמעניין שלחלקם אין תעודת כשרות אבל הם מעידים על עצמם ככשרים וקהל הלקוחות מאמין להם .

לפעמים עדיף להעדיף מסעדה לא כשרה.
ליצמן נלחם בכל כחו למנוע סנקציות ממסעדה כשרה בה נהג לסעוד לבו ואשר במטבחה נמצאו זיהומים ולקויי הגיינה מסמרי שיער...
 

marabo

Well-known member
כמובן שיש מסעדות כשרות שהן טובות מהרבה לא כשרות אך השאלה היא מה קורה בממוצע .

העלויות של מסעדה כשרה גבוהות יותר עקב כל עלויות הכשרות של חומרים ומשגיח הכשרות
היצע המנות ואפשרויות הבישול יורד כי יש פחות חומרי גלם שניתן להשתמש בהם
הבקרת הממוצעת באתרי אינטרנט תהיה יחסית גבוהה יותר כי לקהל צרכני הכשרות יש פחות למה להשוות

מה שמוביל אותי להימנע ממסעדות כשרות
מה שכן, יש ז'אנרים שהם כשרים מטיבם כמו למשל : מסעדות עיראקיות כורדיות, שיפודיות
מה שמעניין שלחלקם אין תעודת כשרות אבל הם מעידים על עצמם ככשרים וקהל הלקוחות מאמין להם .

כשרות זה לא רק בשר וחלב, זה גם שחיטה כשרה, זה בישול נוכרים ועוד הרבה דברים.
לכן גם למסעדות מזרחיות אין בהן שום ערובה לכשרות מטיבם.
 

Harrington

Well-known member
מנהל
כשרות זה לא רק בשר וחלב, זה גם שחיטה כשרה, זה בישול נוכרים ועוד הרבה דברים.
לכן גם למסעדות מזרחיות אין בהן שום ערובה לכשרות מטיבם.
טעות נפוצה. קיימת גם ביחס לחלאל המוסלמי. בעוד שעבור המוסלמי שחיטה כשרה תופסת כחלאל, הפוך זה לא עובד. כמובן וכמעט מיותר לציין שכמו שכתבת אין כל קשר אין מזרחיות של מסעדה לשאלת כשרותה וכשרות מוצריה.
 

evglev1

Well-known member
מנהל
כמובן שיש מסעדות כשרות שהן טובות מהרבה לא כשרות אך השאלה היא מה קורה בממוצע .

העלויות של מסעדה כשרה גבוהות יותר עקב כל עלויות הכשרות של חומרים ומשגיח הכשרות
היצע המנות ואפשרויות הבישול יורד כי יש פחות חומרי גלם שניתן להשתמש בהם
הבקרת הממוצעת באתרי אינטרנט תהיה יחסית גבוהה יותר כי לקהל צרכני הכשרות יש פחות למה להשוות

מה שמוביל אותי להימנע ממסעדות כשרות
מה שכן, יש ז'אנרים שהם כשרים מטיבם כמו למשל : מסעדות עיראקיות כורדיות, שיפודיות
מה שמעניין שלחלקם אין תעודת כשרות אבל הם מעידים על עצמם ככשרים וקהל הלקוחות מאמין להם .

המחירים בבלאק הלא הכשר בלב המפרץ ובבלאק הכשר בגרנד קניון זהים. כך גם המחירים בסניפים לא כשרים של גרג לעומת הסניף הכשר שלו בלב המפרץ.
 

DANIAVNI

Well-known member
המחירים בבלאק הלא הכשר בלב המפרץ ובבלאק הכשר בגרנד קניון זהים. כך גם המחירים בסניפים לא כשרים של גרג לעומת הסניף הכשר שלו בלב המפרץ.
אני חושב שזה נעשה ביד מכוון
הרי גם מסעדה כשרה מתפרנסת מלקוחות שלא מעניין אותם כשרות
מה היה קורה אם אותו לקוח שלא אכפת לו מכשרות, היה מקבל בפרצוף מה שקורה עכשיו מאחורי הקלעים, כשהוא היה מגלה שהוא משלם יותר בגלל הכשרות ?
 

lemner40

Well-known member
כמובן שיש מסעדות כשרות שהן טובות מהרבה לא כשרות אך השאלה היא מה קורה בממוצע .

העלויות של מסעדה כשרה גבוהות יותר עקב כל עלויות הכשרות של חומרים ומשגיח הכשרות
היצע המנות ואפשרויות הבישול יורד כי יש פחות חומרי גלם שניתן להשתמש בהם
הבקרת הממוצעת באתרי אינטרנט תהיה יחסית גבוהה יותר כי לקהל צרכני הכשרות יש פחות למה להשוות

מה שמוביל אותי להימנע ממסעדות כשרות
מה שכן, יש ז'אנרים שהם כשרים מטיבם כמו למשל : מסעדות עיראקיות כורדיות, שיפודיות
מה שמעניין שלחלקם אין תעודת כשרות אבל הם מעידים על עצמם ככשרים וקהל הלקוחות מאמין להם .

כל העולם מבשל בשר בחמאה / חלב / גבינה / יוגורט / גיי
גם שכניך הערבים
היחידים שלא הם היהודים מחוסר הבנה מה כתוב בתנך
אם כולם עושים את זה, כנראה שזאת הדרך הכי טובה מבחינת הטעם
אז לא יכול להיות בישול כשר טעים
 

חנן44

Well-known member
אני משתדל לאכול במסעדות לא כשרות כדי לא לפרנס את קלגסי יהוה אבל זה לא תמיד תלוי בי. אשתי שהיא שומרת כשרות בנוסח הרב נוח תכנס איתי למסעדה לא כשרה אבל תאכל רק עוף או צימחוני
 
אני משתדל לאכול במסעדות לא כשרות כדי לא לפרנס את קלגסי יהוה אבל זה לא תמיד תלוי בי. אשתי שהיא שומרת כשרות בנוסח הרב נוח תכנס איתי למסעדה לא כשרה אבל תאכל רק עוף או צימחוני
יצאת בזול, חברותיי ששומרות כשרות ייכנסו למסעדה, אולם יזמינו רק צימחוני והמקפידות יותר, יזמינו רק קוקטייל.
 

Cranio

Well-known member
יש מספיק מסעדות לא כשרות שפתוחות בפסח בכל הארץ.
1. גוגל יעזור לך.
2. אתרי מסעדות מקומיים - rest.co.il או Time Out בתל אביב מפרסמים רשימות של מסעדות פתוחות בפסח, לעיתים עם ציון סוג הכשרות (אם קיים).
 
למעלה