נוסטלגיה טרום קורונה
Well-known member
ההבדלים הם במיוחד מהאוקיינוס האטלנטי או השקט:זאת השאלה
למה הים התיכון לא נותן פירות ים טובים ?
1. מגוון ומספר המינים
הים התיכון הוא ים סגור יחסית וקטן, עם מגוון ביולוגי מצומצם יותר מאשר באוקיינוסים הפתוחים. באוקיינוסים יש מערכות אקולוגיות ענקיות, זרמים קרים וחמים, עומקים שונים – מה שמאפשר מגוון עצום של מינים, כולל פירות ים גדולים, בשרניים וטעימים יותר.
2. זיהום ולחץ סביבתי
הים התיכון הוא מהים הכי מזוהמים בעולם, בגלל הריכוז הגדול של אוכלוסייה מסביבו והתעשייה לאורך החופים. זה משפיע גם על איכות המים וגם על בעלי החיים שחיים בו. פירות ים שגדלים במים מזוהמים יכולים להיות פחות בטוחים לאכילה, ולעיתים פחות טעימים.
3. טמפרטורת מים
המים בים התיכון חמים יותר באופן כללי. מים קרים מעודדים גדילה איטית יותר של פירות ים – וזה נתפס כמשפר את הטעם והמרקם (למשל, צדפות מהים הצפוני נחשבות מעדן, בין השאר בגלל זה).
4. חקלאות ימית מול פראי
רוב פירות הים האיכותיים שמגיעים מהאוקיינוסים מגיעים מחקלאות ימית מתקדמת או מדייג במים עמוקים – שם התנאים מבוקרים או טבעיים מאוד. בים התיכון יש פחות דייג במעמקים, ובאזורים מסוימים גם דיג יתר, שפוגע באוכלוסיות ובאיכות.
5. תפיסה קולינרית
המסורת הקולינרית במדינות כמו יפן, ספרד, צרפת או נורבגיה מאוד משקיעה בפירות ים – לכן הם גם פיתחו סטנדרטים גבוהים יותר. בים התיכון, למרות שיש מסורת ימית, היא פחות ממוקדת בפירות ים כמו הצדפות או לובסטרים, אלא יותר בדגים.